Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.
Tubettaja Roni Bäck avasi Pelisellin käyttöön ja ihasteli tilan moderneja laitteita.

Tubettaja Roni Bäck avasi Pelisellin käyttöön ja ihasteli tilan moderneja laitteita.

Sari Merilampi ja Mirka Leino avasivat Well Played -tapahtuman ja kertoivat sanasen sen mahdollistaneista Peliselli- ja RoboRFID-hankkeista. Juontaja Tommi Viikinkoski toivotti tervetulleeksi Suomen suosituimman tubettajan, eli Roni Bäckin. Roni puhui inspiraatiopuheessaan elämästään ja urastaan. Miten jääkiekkoilijasta tulikin loistava sisällöntuottaja ja videoiden tekijä. Bäck antoi kaikille kuuntelijoille neuvon keskittyä ydinosaamiseensa, se on tie menestykseen.

Inspiraatiopuheen jälkeen yleisö pääsi äänestämään RoboAI:n uusien robottikoirien nimistä. Voittajiksi nousivat Viima ja Huima! Vastanimetyt robottikoirat pääsivät saattelemaan Ronin Peliselliin, jossa hän leikkasi nauhan ja julisti sen avatuksi.

Tämän jälkeen yhteistyökumppaneita aktivoitiin ja rentoutettiin toiminnallisilla ja pelillisillä rasteilla. Osallistujilla oli mahdollisuus kokeilla mm. aistiluolan rentoutus- ja moniaistikokemuksia, pelata VR-peliä, osallistua mobiilirobotin jumppakierrokseen tai tutustua robottikoiriin sosiaalisten robottien rastilla. Rastikierroksen jälkeen vieraat kerääntyivät Ravintola Skeneen, missä Tommi Viikinkoski viihdytti mentalistishowllaan ja nostimme maljan uudelle Pelisellille. Parhaiten toimintarasteilla onnistunut joukkue palkittiin RoboAI-termospulloilla.

– Well Played -tapahtuma onnistui loistavasti! Haluan kiittää paikalle tulleita yhteistyökumppaneita, mutta myös erityisesti Pelisellin valmistumisen mahdollistaneita kollegoitani! Tämä on ollut meille suuri ponnistus, mutta yhteen hiileen puhaltamalla onnistuimme, kehuu Merilampi.

 

Tapahtuma järjestettiin osana RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Peliselli- ja RoboRFID -hankkeita. Peliselli-hanketta rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan Unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. RoboRFID-hanketta rahoittaa Suomen Akatemia.

Lisätiedot:
Sari Merilampi, p. 044 710 3171, sari.merilampi@samk.fi
Mirka Leino, p. 044 710 3182, mirka.leino@samk.fi Roni Bäck avaa käyttöön SAMKin uuden Pelisellin! Twitter

Jaa tämä sivu

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Erika Santala venyttelee toinen käsi ylhäällä.

CampusMoWe liikuttaa koko Satakunnan korkeakoulukenttää

Opiskelijoiden hyvinvointi on SAMKissa ensiarvoisen tärkeää. Yksi merkittävä panostus tähän liittyen on CampusMoWe, Satakunnan korkeakoulujen liikunta- ja hyvinvointipalvelu.