Viivi päätyi ystävien kehotuksesta opiskelemaan tietojenkäsittelyä

Yhteishaun aikaan Viivi Riikonen oli alun perin miettinyt insinöörin ja liiketalouden opintoja. Hän päätyi kuitenkin tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmaan, koska ala vaikutti mielenkiintoiselta. Kyseisellä alalla on myös hyvät työllistymismahdollisuudet tulevaisuudessa.

Viivi on ollut tyytyväinen valitsemaansa tutkinto-ohjelmaan.

Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmaan hakeutuminen on Viivin mukaan ollut oikea päätös.

– Olen ollut tyytyväinen valitsemaani koulutukseen. Koen, että tämä oli oikea valinta minulle, vaikkei se alun perin ollut ensimmäinen vaihtoehtoni, sanoo Viivi.

Opinnot ovat monipuolisia ja valinnanvaraa löytyy

Koulutuksen ammattiopinnoissa valinnanvaraa on paljon. Valita voi esimerkiksi dataosaamisen, ohjelmointitaitojen, ohjelmistojen tuottamisen tai verkko- ja pilvipalveluiden osaamisen opintojaksoja sen mukaan, mihin haluaa erikoistua.

– Itse pidän kaikista eniten ohjelmointiin liittyvistä opintojaksoista, erityisesti front-end-ohjelmointi kiinnostaa minua. Myös projektitoiminnan ja käyttöliittymän suunnittelun jaksot ovat olleet mielenkiintoisia, Viivi kertoo.

Itse opinnoissa Viivin yllätti opintojaksojen laajuus sekä itsenäisen opiskelun määrä. Tähän hän antaa vinkiksi tuleville opiskelijoille, että tehtävien aloittaminen ajoissa ja panostaminen omaan työskentelyyn on avain opiskeluissa menestymiseen.

Opiskelijatovereiden tärkeys opinnoissa

Viivi haluaa nostaa toiseksi vinkiksi tuleville SAMKin opiskelijoille, erityisesti samaan tutkinto-ohjelmaan tuleville, opiskelijatovereiden merkityksen niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin.

– Kannattaa tutustua oman ryhmän opiskelijoihin ja pitää heidän kanssaan yhteyttä. Opiskelu tuntuu huomattavasti helpommalta, kun saa vertaistukea samassa tilanteessa olevilta. Heiltä voi kysyä apua, eikä tarvitse yrittää selviytyä yksin.

Lue lisää tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta Viivi Riikonen puolivartalokuva

Viivi Riikonen

  • 21-vuotias
  • Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma

Jaa tämä sivu

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Maisemakuva Kroatiasta

Eemil suoritti tradenomiopintojen harjoittelun Kroatiassa

Eemil Kaappa aloitti tradenomiopinnot SAMKissa vuonna 2022, koska opinnot tukevat hänen toimintaansa yrittäjänä. Eemilin yritys suunnittelee tarrasarjoja, ja yritys on työllistänyt opiskelijoita SAMKista. Eemil opiskelee yrittäjän tutkinto-ohjelmassa.

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?