Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.
Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski on liittynyt SAMKin uuteen kumppanuusohjelmaan ja toivoo sen tukevan henkilöstönsä ammatillista osaamista ja muutosvalmiutta sekä varmistavan osaavan työvoiman saannin energia-alalla. SAMKin kanssa tehtävä yhteistyö tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua opetuksen kehittämiseen, erityisesti alan opetussuunnitelmien osalta.

Keskeiset osa-alueet yhteistyössä ovat puhdas energiantuotanto, energiatehokkuus, energia-alan älyteknologiat, projektijohtaminen ja asiakkuuksien hallinta.

– Vatajankoski on viime vuosina ansainnut paikkansa energia-alan edelläkävijänä ja toivommekin voivamme näyttää opiskelijoille käytännön esimerkkiä innovatiivisista uuden energian ratkaisuistamme. Tunnen hyvin SAMKin toimintaa jo 20 vuoden ajalta ja tiedän, että SAMKilla on tarjota verkostoja, tutkimis- ja kehittämisprojekteja sekä tietysti tulevia satakuntalaisia huippuosaajia, summaa Vatajankosken viestintäpäällikkö Eero Hammais

SAMKille yhteistyö avaa ovia vahvistaa käytännönläheistä opetusta ja tutkimusta energia-alan ajankohtaisissa aiheissa.

Yhteistyöstä hyötyä koko toimialalle

Vatajankoski ja SAMK tavoittelevat yhteistyön avulla uusia kehityshankkeita, jotka hyödyttävät sekä opiskelijoita että yritystä. Harjoittelut ja opinnäytetyöt ovat olleet tärkeä osa aiempaa yhteistyötä, ja niiden laajentaminen on sopimuksen keskiössä.

Lisäksi Vatajankoski haluaa lisätä tunnettuuttaan opiskelijoiden keskuudessa ja houkutella alan tulevia osaajia. Sopimus tarjoaa SAMKin opiskelijoille mahdollisuuden tutustua energia-alan innovaatioihin ja työllistymismahdollisuuksiin jo opintojen aikana.

Yhteistyö SAMKin ja Vatajankosken välillä tukee paitsi alueellista osaamista ja työvoimatarpeita myös energia-alan kestävää kehitystä. Sopimus antaa pohjan pitkäjänteiselle kumppanuudelle, joka hyödyttää niin opiskelijoita, yritystä kuin koko energia-alaa.

– Kumppanuussopimuksen myötä SAMKille avautuu hieno tilaisuus päästä tiivistämään yhteistyötä Vatajankosken kanssa. Odotan jo tulevaa yhteistyötämme sekä koulutuksen että TKI:n alueella. Seuraavana askeleena yhteistyössä onkin laatia tarkemmat konkreettiset suunnitelmat yhteiselle tekemiselle, sanoo SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi.

—————

Vatajankoski Oy – Energia-alan uudistaja

Vatajankoski on uuden energian yhtiö, joka toimii energia-alan uudistajana ja paikallisen elinvoiman edistäjänä. Uudella energialla tarkoitetaan säästettyä, kierrätettyä sekä mahdollisimman puhtaasti ja päästöttömästi tuotettua energiaa. Yhtiön juuret ylettyvät vuoteen 1926. 

Vatajankoski ylläpitää sähkönjakeluverkkoa Pohjois-Satakunnan alueella ja tarjoaa kaukolämpöä Kankaanpäässä, Niinisalossa, Honkajoella ja Pomarkussa. Honkajoella, Kirkkokallion ekopuistossa Vatajankoski toimii osana kiertotalouden yrityskeskittymää tuottaen teollisuushöyryä, lämpöä sekä sähköä alueen toimijoiden tarpeisiin. 

Vatajankoski luo jatkuvasti uusia tapoja käyttää, säästää ja tuottaa energiaa tehokkaammin. Yritys on saanut kansallista ja kansainvälistä tunnustusta hiekka-akustaan sekä hukkalämpölaitoksestaan. 

Jaa tämä sivu

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat Puustellin HR-asiantuntija Eemeli Kakko (kuvassa vasemmalla), SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi ja osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta sekä Puustellin tehtaanjohtaja Tarmo Vesimäki.

SAMK ja Puustelli syventävät yhteistyötään kumppanuusohjelmassa

SAMK ja Puustelli Group Oy ovat tehneet pitkään yhteistyötä, joka vahvistuu nyt entisestään Puustellin liittyessä SAMKin uuteen kumppanuusohjelmaan.