Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppeja käytännön työhön

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppia työelämään.
Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppia työelämään.

Vanhustyön YAMK-koulutuksesta oppeja käytännön työhön

– Halusin olla ajan hermolla. AMK-tutkinnon suorittamisesta oli jo kulunut aikaa, joten kaipasin päivitystä tietoihini. Pystyin hyvin yhdistämään työn ohessa suoritettavaksi tarkoitetut monimuoto-opinnot vanhempainvapaaseen.

Anulla on takanaan pitkä ura ikäihmisten parissa. Paras anti YAMK-opinnoissa oli juurikin vanhustyön kentän ajankohtainen kertaus. Opiskelu kokonaisuutena oli hänestä erittäin mielenkiintoista.

– Odotukseni koulutuksesta todellakin täyttyivät, monesti jopa ylittyivät. Opetus oli ammattitaitoista ja opiskelumateriaali erittäin ajankohtaista ja laadukasta. Opiskelu aikuisena, jo paljon työkokemusta omaavana, oli erittäin antoisaa. Koulutuksessa opittuja oppeja pääsi heti peilaamaan omaan työhönsä. Mielenkiintoisinta oli kuulla muiden opiskelijoiden kokemuksia ja päästä kiinni nykyaikaiseen opiskeluun esim. näyttöperusteiseen opiskeluun, kirjallisuuskatsauksien tekemiseen sekä johtamisen haasteisiin.

Anu kokee, että opiskelijan yksilölliset tarpeet huomioitiin hyvin. Tämän huomasi opiskeluaikana mm. siitä, että vastuuopettaja oli helposti tavoitettavissa.

Ylemmässä AMK-tutkinnossa opinnäytetyö on laajin yksittäinen ponnistus. Kehittämistyön tavoitteena on tukea opiskelijan asiantuntija- ja kehittämisosaamista. Anun työn aiheeksi valikoitui työyhteisön ehdotuksesta ”Osallisuuden tukeminen Palvelukeskus Ilolansalossa.”

– Toteutin tutkimuksen Bikva-menetelmän avulla, jossa haastatellaan ryhmähaastatteluna asukas- , työntekijä- ja esimiesryhmät. Tutkimus toi konkreettisia työkaluja osallisuuden tukemiseen palvelutaloasumisessa.

Anu Hirvikorpi on ollut nykyisen työnantajan, SALVA ry, palveluksessa jo 16 vuotta. Sosionomiksi valmistumisen jälkeen hän työskenteli Palvelukeskus Ilolansalossa palveluavustajana. Avustavan hoitotyön tehtävistä Anu siirtyi RAY:n rahoittamaan Etäpalveluasunto-projektiin. Projektin jatkumona syntyi SALVA ry:n kotihoito palvelutalon ulkopuolelle, jossa hän työskenteli palveluvastaavana. Palattuaan äitiyslomalta 2010 vuoden lopulla hänen nimikkeekseen tuli palveluohjaaja ja kesäkuussa 2018 Anu valittiin sosiaalipalveluiden palvelupäälliköksi, vastuualueena SALVA ry:n ja Palvelukeskus Ilolansalon sosiaalipalvelut.

Lisätietoja Vanhustyön YAMK-koulutuksesta

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.