Emilia rohkaisee: Uskalla hakea opiskelemaan unelma-alaasi

Fysioterapeutiksi SAMKista valmistunut Emilia Heikkilä haaveili pitkään alalla työskentelystä, mutta ajatus hakemisesta pelotti, koska suosittuun koulutukseen oli liian vaikea päästä. Nyt hän kannustaa muita rohkeasti hakemaan: – Aina joku pääsee. Niin kuin minä.

Fysioterapeutti (AMK) Emilia Heikkilä
Fysioterapeutiksi (AMK) valmistunut Emilia Heikkilä teki ammattihaaveestaan totta.

– Aina joku pääsee. Niin kuin minä.

Fysioterapeutiksi (AMK) valmistunut Emilia Heikkilä teki ammattihaaveestaan totta.

– Kuusi vuotta meni kaupan alalla ennen kuin uskalsin hakea. Valmistauduin hyvin ja vaikka stressasin valintakokeissa, niin pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään, Emilia kertoo.

SAMKiin hakeutumiseen vaikutti myös se, että Porin kampuksella oli uudet hienot tilat, koulutuksella hyvä maine ja paikka lähellä silloista kotikaupunkia, Raumaa.

Vuonna 2022 valmistunut Emilia työskentelee tällä hetkellä Pöytyällä kotikuntoutuksen tehtävässä. Kotikuntoutus on juuri sitä, mitä hän haluaakin tehdä. Työpaikka löytyi heti viimeisen opintoihin kuuluneen harjoittelun jälkeen.

Ihmisläheinen työ on mielekästä

– Monesti ajatellaan, että fysioterapeutit vaan jumppaavat päivät pitkät, mutta todellisuudessa fysioterapia on ihmisen kokonaisvaltaista kuntoutusta, johon vaikuttaa sekä keho että mieli. Ala on todella mielenkiintoinen, eikä siinä tule koskaan valmiiksi. Itsensä kehittäminen jatkuu koko työuran ajan. Tämä tekee työstä todella mielekästä. Minulle on tärkeää käsillä tekeminen ja ihmisläheisyys.

Rohkeasti myös opinnäytteen kimppuun

Opinnäytetyöllä on ammattikorkeakoulussa merkittävä osuus ja se saattaa aiheuttaa rimakauhua. Emilia piti välivuoden äitiyslomalla ja tarttui sitten rohkeasti JVT Production Oy:n tarjoamaan opinnäytetyön aiheeseen.

– En ottanut itselleni turvallista aihetta, vaan lähdin tekemään lanseerausvaiheessa olevan tuotteen käyttöopasta ilman mitään markkinoinnillista kokemusta.

Tuote on Atlas care, JVT Production Oy:n niskahierontatyökalu lihasperäiseen jännityspäänsärkyyn. Emilian tehtävänä oli tehdä kotona käytettävälle tuotteelle selkeä käyttöopas, joka syntyi tutkimustyön pohjalta.

– Keräsin ajantasaista tietoa yläniskan manuaalisen käsittelyn hyödyistä, riskeistä ja vaikutuksesta lihasperäisen jännityspäänsäryn hoidossa. Tätä tietoa sovellettiin käyttöoppaan luomisessa.

Emiliaa innosti se, että hän pääsi alusta asti mukaan uuden tuotteen lanseeraukseen tässä muodossa. Yhteistyö JVT Productionin kanssa oli sujuvaa ja firma luotti hänen ammattitaitoonsa. Opinnäytetyöprosessi sujui hyvin lapsenhoidon ohessa ja sinetöi valmistumisen.

> Tutustu opinnäytetyöhön

Atlas Care
Keskeinen osa Emilian opinnäytetyötä oli opas niskahierontatyökalun turvalliseen käyttöön. Lihasperäinen jännityspäänsärky on monen vaiva, joten fysioterapian ammattilaisen laatima opas on tuotetta myyvälle yritykselle tärkeä osa tuotepakettia.


Opinnäytetyön tilaaja on enemmän kuin tyytyväinen yhteistyöhön

Opinnäytetyön tilaaja JVT Productionin toimitusjohtaja Joonas Rakkolainen kertoo olevansa todella ylpeä Emiliasta.

– Hän vaikutti hyvin innokkaalta alusta alkaen ja lupasimme hänelle stipendin, jos hän suoriutuisi tehtävästä neljässä kuukaudessa. Hän saikin työn valmiiksi noin kahdessa kuukaudessa. Tämä viestitti minulle pätevyyttä ja päättäväisyyttä suorittaa tehtävät loppuun huolellisesti ja laadukkaasti ennen deadlinea. Opinnäytetyön julkaisua jouduttiin viivästyttämään, kunnes patenttihakemus oltiin saatu toimitettua, Rakkolainen kertoo ja toteaa, että Emilia on kaikkea, mitä itse toivoo yrittäjänä työntekijältään.

– Yrityksenä meillä on tavoitteena päästä kansainvälisille markkinoille. Emilian ansiosta olemme hyvin itsevarmoja sinne pyrkimisessä, koska meillä on taustalla nyt pätevät käyttöohjeet, mitkä ovat olleet minulle henkilökohtaisesti todella iso stressin aiheuttaja ennen tätä. Olen vakuuttunut, että Emilia tulee pärjäämään erinomaisesti työelämässä.

 

Fysioterapeutti Emilia Heikkilä
Emilialla oli opintojen aikana useita harjoittelupaikkoja. Häntä kiinnostavat eniten työskentely ikääntyneiden kanssa kotihoidon piirissä ja neurologinen fysioterapia. Urasuunnitelmat keskittyvät näihin aiheisiin samoin kuin jatko-opiskelu, kun se aika tulee.

 

 

Kuvat:

Emilia Heikkilän kotialbumi
JVT Producionin tuotekuvasto

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.