Tuotetarjonnan laajentaminen, yhteistyö ja verkostoituminen loivat uskoa tulevaisuuteen SAMK EduTravelissa

EduTravel toimii oppimisympäristönä matkailualan opiskelijoille. Tuttuun tapaan, opiskelijat sekä mentorit tekivät vuosikertomuksen edeltävästä vuodesta.

SAMK
DCIM100GOPROGOPR0167.JPG

SAMK EduTravelin opiskelijoita SAMKin Porin kampuksella.

SAMK EduTravel keskittyi viime vuonna verkostoitumiseen Kiinassa, yhteistyökumppanisuhteiden luomiseen ja ylläpitämiseen Satakunnassa sekä tuotetarjonnan laajentamiseen korona-ajan olosuhteet huomioiden. Koronapandemiasta johtuen Kiina-yritysyhteistyö ei edistynyt, mutta verkostoituminen mahdollisti kansainvälisen näkyvyyden ylläpidon. Tämän lisäksi keskityimme vahvasti virtuaalimatkailuun, kuinka voisimme hyödyntää sitä toiminnassamme.

– Virtuaalimatkailun konseptointi innosti opiskelijoita lähtemään mukaan EduTravelin toimintaan ja kehittämään uusia tuotteita sen pohjalta, sanoo EduTravelin toiminnanjohtaja Maaria Berg.

SAMK EduTravel oli vuonna 2021 toista kertaa mukana Visit Finlandin myynninedistämistapahtumassa Virtual China Roadshowssa, joka loi verkostoitumisen ohella uskoa tulevaan toimintaamme. On tärkeää, että saamme näkyvyyttä paitsi kiinalaisten matkanjärjestäjien, myös tapahtumaan osallistuvien suomalaisten matkailualan toimijoiden silmissä.

Viime vuonna olemme tehneet opastettujen päiväretkien tuotekehitystä sekä itse tuotteiden testausta. Päiväretkien lanseeraus kansainvälisille opiskelijoille, vierailijoille ja asukkaille oli viime vuonna myös yksi merkittävimmistä tapahtumista.

– Koulutusmatkailun edistäminen on meidän keskeisin tavoitteemme, joten päiväretkemme sisältävät suomalaiseen kulttuuriin ja luonnonläheiseen elämäntapaan tutustumista eri teemoissa, jatkaa Maaria.

Esimerkiksi päiväretket Finnish Cottage Feeling and Magic of Forests sekä School off – Forest On!! sisältävät suomalaisen luonnon merkityksen sekä vierailun Lauhavuori-Hämeenkangas Unesco Global Geoparkissa.

Päiväretkiin voi tutustua nettisivuilla SAMK EduTravel Annual Report 2021 (pdf)

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.