SAMK TuotekehitysPajan projekteista eväitä työelämään

SAMK TuotekehitysPajassa hankitaan työelämässä tarvittavia taitoja. Opintojaksolla opiskelijat ideoivat ja kehittävät tiimeittäin ratkaisuja ja toteutusmalleja yrityksiltä tuleviin kehittämistehtäviin.

TuotekehitysPajan opiskelija Taina Lahti keittiössä pöydän äärellä.

Yrittäjän koulutuksessa opiskeleva Taina Lahti osallistui TuotekehitysPajaan keväällä 2020. Projektiluontoisista tehtävistä pitävä Taina kiinnostui erityisesti CampusMowen toimeksiannosta ja ilmoitti halukkuutensa myös projektipäällikön tehtäviin.

– Tiimit koottiin ensimmäisessä KickOff:ssa joulukuussa. Tiimissämme oli neljä täysin erityyppistä jäsentä. Mielenkiintomme erosivat juuri sopivasti ja kaikki saivat itselle mieluisan roolin.

Tainan mielestä eniten opintojaksosta saa irti, kun lähtee mukaan avoimin mielin ja muistaa, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella.

Tainan mielestä tiimityöskentely on parasta silloin, kun kaikki osallistuvat aktiivisesti toimintaan.

– Tämän onnistui omassa tiimissäni hyvin. Yhteiset pelisäännöt on hyvä käydä läpi heti alkuun ja huumoriakaan ei ole syytä unohtaa. Kannattaa pysyä rehellisesti omana itsenään, eikä toisiin tutustuminen myös vapaa-ajan merkeissä ole yhtään pahitteeksi.

Toimeksiantajalta kullanarvoisia vinkkejä

CampusMowen toimeksiannon tavoitteena oli parantaa työ- ja opiskeluhyvinvointia vähentämällä istumista päivän aikana ja aktivoida niin SAMKin henkilökuntaa kuin opiskelijoitakin aktiivisempaan työskentelyyn kampuksillamme. Yhteistyö toimeksiantajan kanssa sujui hyvin.

– Toimeksiantajan kanssa yhteydenpito toimi hienosti ja tapaamiset saatiin sovittua hyvin nopeallakin aikataululla. Saimme paljon hyviä vinkkejä projektin toteutukseen. Toimeksiantaja esimerkiksi piti huolen siitä, ettemme haali projektiin liikaa liikkuvia osia, vaan pidämme suunnitelman yksinkertaisena, mutta hyvänä. Mieluummin yksi loistava idea, kuin monta keskinkertaista. Keväällä, maailmantilanteen muuttumisen myötä, löydettiin myös joustavasti uusi suunta projektille sosiaalisen median kanavilla.

Paras oppiminen tapahtuu matkan varrella.

Taina korostaa, että aina ei tärkeintä ole määränpää, vaan matka. Tämä pätee myös TuotekehitysPajaan, paras oppiminen tapahtuu matkan varrella. Taina odotti oppivansa lisää omista työskentelytavoistaan ja saavansa niihin kehittämisen työkaluja.

– Oman tiimin palaute oli arvokasta lisätietoa omista toimintatavoista. Optimistina tartun aina positiivisen kautta asioihin, mutta selvästi olisi työnsarkaa vielä rakentavan palautteen antamisessa. Kesällä olen harjoitellut palautteen antamista vastuutehtävissä enemmän ja kokemuksen myötä se on helpompaa. Sain myös työkaluja siihen, miten tällaista projektia on hyvä lähteä kartoittamaan ja opin, että toimeksiantajalta voi rohkeasti kysyä ihan mitä tahansa, kuinka usein tahansa. Sen myötä välittyy myös ryhmän kiinnostus ja paneutuminen aiheeseen.

Taina kannustaakin SAMKin opiskelijoita hakeutumaan opintojaksolle ja tarttumaan rohkeasti haasteeseen.

– Ole avoimin mielin ja muista, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella.

SAMK TuotekehitysPajan opintojakso on suunnattu SAMKin opiskelijoille. Haku on käynnissä 27.9.2020 asti.

Lisätietoja ja hakulomake: www.tuotekehityspaja.fi

[fts_facebook type=page id=109460739074035 access_token=EAAP9hArvboQBAHuZCilXkHK0ZAvIIgxDxHyRNG8kAYXgpYqQS5WnXHclzsey8DCASQN9liVavKPbuGkRhgQ5W3AAu733GtZBFMZCVrqp6jyDTwLbsIGNnvxmrWZCgmEiZARi00Y5vZCTDbmHke3zNWLWeR32v6JRx8NgXTk5VmVQwZDZD posts=3 height=500px description=no posts_displayed=page_only]

[fts_twitter twitter_name=satakunnanamk tweets_count=4 twitter_height=500px cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no]

[fts_youtube vid_count=4 large_vid=yes large_vid_title=no large_vid_description=no thumbs_play_in_iframe=no vids_in_row=1 omit_first_thumbnail=no space_between_videos=5px force_columns=no maxres_thumbnail_images=yes thumbs_wrap_color=#000 username=samkcommunications]

Jaa tämä sivu

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Maisemakuva Kroatiasta

Eemil suoritti tradenomiopintojen harjoittelun Kroatiassa

Eemil Kaappa aloitti tradenomiopinnot SAMKissa vuonna 2022, koska opinnot tukevat hänen toimintaansa yrittäjänä. Eemilin yritys suunnittelee tarrasarjoja, ja yritys on työllistänyt opiskelijoita SAMKista. Eemil opiskelee yrittäjän tutkinto-ohjelmassa.

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?