Polkuopiskelu ponnahduslautana uraan

Loimaalta kotoisin oleva Eveliina Uusitalo päätyi parin mutkan kautta SAMKiin. Hän päätyi opintoihin polkuopintojen kautta, joiden jälkeen hän anoi tutkinto-opiskelijan paikkaa.

Eveliina Uusitalo

SAMKin polkuopinnoilla opintonsa aloittanut Eveliina opiskelee nykyään Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmassa.

Alunperin logopediaa ja kasvatustieteitä opiskelemaan hakenutta Eveliinaa kiinnostivat myös liiketalous ja tradenomiopinnot. Näihin opintoihin hän päätyikin loppujen lopuksi polkuopintojen kautta, joiden jälkeen hän anoi tutkinto-opiskelijan paikkaa.

Viimeisimmän työpaikkansa Eveliina nappasi SAMKin harjoittelusivustolta, jossa haettiin harjoittelijaa markkinointitoimistoon. Harjoittelun aikana Eveliina rakensi pääasiassa nettisivuja. Tämän lisäksi työtehtäviin kuului muun muassa some-markkinointia, uutiskirjeiden luontia ja videoeditointia. Onnistunut harjoittelu johti työpaikkaan, jossa nettisivujen rakentamisen lisäksi Eveliina auttoi esimerkiksi tapahtumamarkkinoinnissa.

Töistä lomaa opinnäytetyötä varten

Työn ja opiskelun ohella mukaan liittyi myös uusi harrastus, Porin Nuorkauppakamari. Näiden kolmen yhdistäminen elämään oli aikaa vievää, mutta palkitsevaa.

– Opinnäytetyötä tehdessä piti ottaa töistä hieman lomaa, Eveliina toteaa. Hän sai lopulta opinnnäytetyönsä valmiiksi ja valmistui tradenomiksi.

– SAMK tarjoaa pohjan muun muassa asiakasymmärrykseen ja markkinoinnin teorioihin, mutta harjoittelussa ja työelämässä pääsee toteuttamaan opittua käytännössä, Eveliina muistelee.

Eveliina päätti vielä jatkaa opintojaan, ja opiskelee tällä hetkellä Jyväskylän yliopistossa Digital Marketing and Corporate Communication -koulutusohjelmassa maisteriksi, koska nykyaikainen markkinointi vei mielenkiinnon ajankohtaisuudellaan.

Mikä sinusta tulee isona ja mikä on unelmatyöpaikkasi?

– Nyt kun maisteriopinnot ovat vasta alkaneet yritän ottaa irti kaiken mahdollisen tiedon. Näen itseni työskentelemässä kansainvälisen markkinoinnin tai viestinnän uralla, joka on enemmän strategia- ja datapainotteinen. Unelmatyöpaikka olisi ehkä jokin terveysteknologiayritys, jossa painottuu tuotteiden ja markkinoinnin eettisyys, tai ehkä jokin suomalainen yritys, joka tekee kauppaa ulkomaille, Eveliina kuvailee.

Tuleville opiskelemaan hakijoille Eveliina haluaa muistuttaa, että vaihtoehtoja ja polkuja opiskelijaksi on monia, ja kaikista eri vaihtoehdoista kannattaa ottaa selvää.

Eveliina Uusitalo

Polkuopinnot

  • Polkuopinnoissa opiskellaan pääsääntöisesti tutkintoryhmän mukana ensimmäisen vuoden AMK- ja YAMK-opetussuunnitelmien mukaisia opintoja.
  • Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi, ja jatkaa opintoja tutussa opiskeluryhmässä.

Lue lisää polkuopinnoista

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.