Opiskelijamme työllistyvät: Innostus alaan jo nuorena

Karita Kauppinen on valmistunut Satakunnan ammattikorkeakoulusta sähkötekniikan insinööriksi. Karitan innostus alaa kohtaan on ollut läsnä jo pienestä pitäen, kun hän on puuhaillut rakennustyömailla insinööri-isänsä kanssa.

Kauppisen lähikuva.

– Lukion jälkeen rakennusalaan liittyvät vaihtoehdot tuntuivat kaikista luontevimmilta, Kauppinen muistelee.

Pohdintojen jälkeen sähkö valikoitui monipuolisuutensa ja mielenkiintoisuutensa myötä mieluisammaksi.

– Valmistuin lukion jälkeen sähköasentajaksi amiksesta, mutta se ei vielä vakuuttanut. Vasta ammattikorkeakoulussa kehittyi varmuus siitä, että tämä on mun juttu. Kyllä sitä pääpiirteittäin tiesi, mitä sitä haluaisi tehdä tulevaisuudessa ja millaisessa ympäristössä, mutta kovin määrätietoinen tai varsinkaan ehdoton en missään vaiheessa ollut.

Elämällä on tapana kuljettaa ja tilaisuuksiin kannattaa tarttua.

Opiskeluaikana Karita lähti rohkeasti mukaan opiskelijatoimintaan ja huomasikin pian, kuinka hän suorastaan hengittää Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskelua, koska se oli niin siisti juttu. Yhdistystoiminta oli harrastus, joka liittyi opiskeluun ja jossa sai toteuttaa oikeastaan mitä vain saattoi mieleen juolahtaakaan.

Halu tehdä asiat huolellisesti ja oikein

– Kaikenlaista tuli nähtyä aina roskia keräävistä opiskelijoista viinaa annostelevaan arvuuttajakoneeseen ja paljon siltä väliltä.

Ymmärrän kyllä hyvin, miksi ihmiset pitävät opiskeluaikaa kaikista parhaimpana.

Satakunnan ammattikorkeakoulun opintojaksot vastasivat sisällöltään juuri sitä, mitä hän tekee työssään tällä hetkellä.

– Työskentelen insinöörinä erilaisten alusten ohjausjärjestelmien sähkösuunnittelijana. Myös sähköasentajan tutkinnosta on ollut paljon hyötyä ja olen tyytyväinen, että sekin tuli käytyä.

Karitan halu tehdä asiat huolellisesti ja oikein ovat hänen filosofiansa työntekoon ja muihin askareisiin.

– On palkitsevaa, kun asiat saa tehdä oikein, ja tämä ominaisuus on auttanut mua pärjäämään monissakin eri hommissa. Tavoitteenani elämässä on kehittyä ihmisenä ja insinöörinä sekä olla työpaikassa, johon ei aamuisin harmita lähteä ja jonka työn koen merkitykselliseksi

 

Faktalaatikko:

Karita Kauppinen

Insinööri (AMK)

Controls Engineer, Rolls-Royce Oy Ab

Tutustu Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutukseen

Karita Kauppinen

Insinööri (AMK)

Controls Engineer, Rolls-Royce Holdings plc

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.