OpenSAMK toi kuhinaa kampuksille

SAMKissa vietettiin avoimia ovia eli OpenSAMK-tapahtumaa Porissa, Raumalla ja Kankaanpäässä. Kävijöillä oli mahdollisuus tutustua tutkintotarjontaan ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin eri aloista ja opiskelusta.

Porin kampus
Porin kampus

OpenSAMKissa pääsi tutustumaan eri aloihin käytännönläheisillä esittelypisteillä.

Tapahtumassa esiteltiin kattavasti SAMKin tutkintotarjontaa toisen asteen opiskelijoille sekä opettajille ja uraohjaajille. OpenSAMKiin osallistui yli 500 kävijää ei puolilta Satakuntaa.

OpenSAMKissa keskeisessä roolissa olivat nykyiset opiskelijat, jotka esittelevät koulutuksia ja kertovat opinnoistaan.

Porin kampuksella (Satakunnankatu 23) oli tutkinto-ohjelmien esittelyständejä sekä opastettuja kierroksia oppimisympäristöihin eli hoitotyön simulaatiotilaan, robotiikkalaboratorioon ja konetekniikan laboratorioon. Esillä oli myös muun muassa opiskelijoiden rakentama 3Wheeler ja Robo AI:n sovelluksia. Lavalla juontaja Julle Kallio haastatteli nonstoppina SAMKin opiskelijoita.

Rauman kampuksella (Satamakatu 26) OpenSAMK-tapahtuma yhdisti alueen yritykset, nykyiset opiskelijat ja hakijat. Esillä oli muun muassa merenkulun sekä Rauman liiketalouden ja tekniikan tutkinto-ohjelmia.

Taidekoulun kampuksella (Paasikivenkatu 24, Kankaanpää) taidekoulutuksesta kiinnostuneet pääsivät perehtymään opiskelutiloihin ja näyttelytoimintaan.

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.