Merkonomista sosionomiksi

Helena Sundelin valmistui loppuvuodesta 2023 sosionomiksi (AMK). Hän on ehtinyt sitä ennen opiskella itselleen kaksi ammattia. Hän on ensimmäisiltään ammateiltaan merkonomi ja lähihoitaja.

Helena Sundelin SAMKIn kirjastossa.

Helena käytti SAMKin kirjaston aineistoa opiskelutehtäviin ja opinnäytetyöhön.

Helena opiskeli lähihoitajaksi, koska hänellä on halu auttaa ihmisiä ja siksi hän päätti kouluttautua lisäksi päiväpuolella sosionomiksi.

Helena Sundelin on luonteeltaan ihmisläheinen ja haluaa auttaa ihmisiä, sen takia sosiaaliala kiinnostaa. Hän valitsi suuntautumiseksi aikuissosiaalityön. Helenalla oli helppo valita SAMK, koska hän asuu Porissa ja SAMKissa on laajemmat opinnot kuin muualla lähistöllä ammattikorkeakouluissa. Ja tietenkin hyvää opetusta.

Sundelin haluaa kehittää aikuissosiaalipalveluja niin, että aikuisilla olisi helpompi saada apua ongelmiin.

– Sosionomiopiskelussa on parasta ryhmätyöt, joissa voi työskennellä erilaisten ihmisten kanssa ja kasvuryhmät, joissa voi keskustella toisten opiskelijoiden kanssa.

Erilaiset hankkeet kiinnostavat

Sundeliniä kiinnostavat erilaiset hankkeet ja psykososiaaliset palvelut. Sosionomin työ voi olla monenlaista, esimerkiksi koulusosionomi, lastensuojelutyöntekijä tai huolto-ohjaaja.

Orientoivaa harjoittelua Helenan ei tarvinnut tehdä, koska hän oli työskennellyt jo lähihoitajana, joten Helena teki silloin Soteekki-harjoittelun.

– Ensimmäinen ammatillinen harjoittelu oli Satakunnan Sovittelutoimistossa, toinen ammatillinen harjoittelu Aikuissosiaalityön toimistossa sekä esihenkilöharjoittelu Tukiranka Oy:llä, jossa olin toiminnanjohtajan kanssa.

Korkeakoulussa jokainen opiskelija tekee opinnäytetyön.

Helena tutki opinnäytetyössään Sininauhan Social Club Lissua ja aiheena on ”Osallisuus kuuluu kaikille – Kävijöiden kokemuksia Social club Lissusta” Opinnäytetyö toteutetettiin parityönä.

Helena valmistui loppuvuodesta 2023.

– Valitsin päiväpuolen, koska monimuoto olisi minulle liian raskasta ja halusin keskittyä kunnolla opiskeluun.

– Unelma olisi työskennellä riita-asioissa ja vankilassa. Ne voisivat antaa erilaista näkökulmaa, miten ihmiset kokevat asioita naisen näkökulmasta.

Lue lisää sosialialan opinnoista 

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Neea Setälä halusi jatkaa merkonomiopintojen jälkeen tradenomiksi kotikaupungissaan Porissa.

Neea Setälän matka merkonomista tradenomiksi

Neea Setälä on ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelija. Neean polku alkoi peruskoulun yhdeksännellä luokalla, kun piti ajatella jatko-opintoja. Hänellä oli kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa lukioon tai suunnata ammatillisten opintojen suuntaan. Hän valitsi merkonomiopinnot.