Merkittävä kansainvälinen merenkulun koulutuksen konferenssi ensimmäistä kertaa Suomessa

SAMK järjestää ensi viikolla kansainvälisen merenkulkualan korkeakoulujen, The International Association of Maritime Universities (IAMU), vuosikonferenssin 2023.

Merenkulun simulaattori, kuvassa Heikki Koivisto.

Projektipäällikkö Heikki Koivisto SAMKin Rauman kampuksen simulaattorissa Suomen ainoalla 360 astetta kattavalla visuaalisillalla, DP-komentosillalla.

Viralliselta nimeltään The Annual General Assembly (AGA23) -konferenssin teemat vaihtelevat vuosittain. Keskeisiä aiheita ovat merenkulun koulutuksen kehittäminen ja tutkimustoiminta. Vuonna 2023 teemana on Kansainvälisten merenkulun ammattilaisten koulutuksen laatu – Quality of the Education of Global Maritime Professionals. Konferenssissa esitellään teknologian, turvallisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmia merenkulun koulutuksessa.

IAMU valitsee vuosittain konferenssin järjestäjän. SAMK on ollut IAMUn aktiivinen jäsen jo 21 vuotta. Vuosikonferenssin järjestelyvastuu antaa mahdollisuuden esitellä satakuntalaista ja suomalaista meriosaamista kansainväliselle merenkulun yhteisölle.

SAMKille kansainvälinen tunnustus

– Järjestelyvastuun saaminen on upea tunnustus suomalaiselle ja satakuntalaiselle merenkulun koulutukselle ja tutkimukselle, sanoo tapahtuman järjestelytoimikunnan vastuuhenkilö, logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka. SAMK valittiin vuosikonferenssin järjestäjäksi yhdeksän hakijan joukosta. Edellinen konferenssi järjestettiin Batumissa Georgiassa syksyllä 2022.

Vuonna 2023 tarkempia aiheita konferenssissa ovat teknologian kehitys merenkulussa, merenkulun turvallisuuden hallinta, merenkulun ympäristökestävyys ja globaalien meriammattilaisten koulutus. Teema ja aihepiirit ovat merenkulun alan koulutukselle ja tutkimukselle ajankohtaisia.

SAMKissa toimii myös Merilogistiikan tutkimuskeskus, joka täydentää ja tukee merenkulkualan koulutusta laajalla kansallisella ja kansainvälisellä tutkimustoiminnalla.

Tapahtumaan osallistuu merenkulun alan asiantuntijoita globaalisti yli 50 yliopistosta ja korkeakoulusta. Osana tapahtumaa järjestetään myös merenkulkualan opiskelijoille suunnattu oma IAMUS-konferenssi.

Lisätietoja konferenssista:

Logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka

0447103052, riitta.tempakka@samk.fi

Lue lisää konferenssista Lue lisää IAMUsta Lue lisää Merilogistiikan tutkimuskeskuksesta 

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.