Merkittävä kansainvälinen merenkulun koulutuksen konferenssi ensimmäistä kertaa Suomessa

SAMK järjestää ensi viikolla kansainvälisen merenkulkualan korkeakoulujen, The International Association of Maritime Universities (IAMU), vuosikonferenssin 2023.

Merenkulun simulaattori, kuvassa Heikki Koivisto.

Projektipäällikkö Heikki Koivisto SAMKin Rauman kampuksen simulaattorissa Suomen ainoalla 360 astetta kattavalla visuaalisillalla, DP-komentosillalla.

Viralliselta nimeltään The Annual General Assembly (AGA23) -konferenssin teemat vaihtelevat vuosittain. Keskeisiä aiheita ovat merenkulun koulutuksen kehittäminen ja tutkimustoiminta. Vuonna 2023 teemana on Kansainvälisten merenkulun ammattilaisten koulutuksen laatu – Quality of the Education of Global Maritime Professionals. Konferenssissa esitellään teknologian, turvallisuuden ja kestävän kehityksen näkökulmia merenkulun koulutuksessa.

IAMU valitsee vuosittain konferenssin järjestäjän. SAMK on ollut IAMUn aktiivinen jäsen jo 21 vuotta. Vuosikonferenssin järjestelyvastuu antaa mahdollisuuden esitellä satakuntalaista ja suomalaista meriosaamista kansainväliselle merenkulun yhteisölle.

SAMKille kansainvälinen tunnustus

– Järjestelyvastuun saaminen on upea tunnustus suomalaiselle ja satakuntalaiselle merenkulun koulutukselle ja tutkimukselle, sanoo tapahtuman järjestelytoimikunnan vastuuhenkilö, logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka. SAMK valittiin vuosikonferenssin järjestäjäksi yhdeksän hakijan joukosta. Edellinen konferenssi järjestettiin Batumissa Georgiassa syksyllä 2022.

Vuonna 2023 tarkempia aiheita konferenssissa ovat teknologian kehitys merenkulussa, merenkulun turvallisuuden hallinta, merenkulun ympäristökestävyys ja globaalien meriammattilaisten koulutus. Teema ja aihepiirit ovat merenkulun alan koulutukselle ja tutkimukselle ajankohtaisia.

SAMKissa toimii myös Merilogistiikan tutkimuskeskus, joka täydentää ja tukee merenkulkualan koulutusta laajalla kansallisella ja kansainvälisellä tutkimustoiminnalla.

Tapahtumaan osallistuu merenkulun alan asiantuntijoita globaalisti yli 50 yliopistosta ja korkeakoulusta. Osana tapahtumaa järjestetään myös merenkulkualan opiskelijoille suunnattu oma IAMUS-konferenssi.

Lisätietoja konferenssista:

Logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka

0447103052, riitta.tempakka@samk.fi

Lue lisää konferenssista Lue lisää IAMUsta Lue lisää Merilogistiikan tutkimuskeskuksesta 

Jaa tämä sivu

Jari Multisilta (vas.), Marjo Kaartinen ja Lauri Inna allekirjoittivat aiesopimuksen.

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK käynnistävät avaruusteknologiayhteistyön

Porin kaupunki, Turun yliopisto ja SAMK allekirjoittivat perjantaina aiesopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää Satakunnassa avaruusteknologiaa hyödyntävää koulutusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa. Yhteistyön nimeksi tulee PoriSat.

Pia Lamminen (vas.) ja Anu-Mari Elohaka pitävät polkuopintoja hyvänä väylänä hakeutua tutkinto-opiskelijaksi.

Polkuopinnot – vaihtoehtoinen reitti tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnot ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden ideana on päästä tutkinto-opiskelijaksi tietyn opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana OP Länsi-Suomen pankinjohtaja Jani Raukko (vas.), SAMKin osaamisaluejohtaja Jari Iisakkala, SAMKin kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi, OP Länsi-Suomen henkilöstöjohtaja Anna Tomula ja OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru.

SAMK ja OP Länsi-Suomi vahvistavat yhteistyötään – tavoitteena opiskelijoiden taloustaitojen tukeminen ja työllistyminen

SAMK ja OP Länsi-Suomi ovat solmineet kumppanuussopimuksen. Sopimus syventää jo vuosia jatkunutta yhteistyötä, jonka tavoitteena on tukea opiskelijoiden taloustaitoja, työllistymismahdollisuuksia sekä finanssialan opetuksen kehittämistä.