Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia

SAMKissa juhlitaan tänä vuonna korkeakoulun 30-vuotista taivalta. Juhlavuoden kunniaksi SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävällä avautuu juhlanäyttely: Päivi Jokinen – maalauksia.

Päivi Jokinen seisoo näyttelytyönsä edessä Galleria Taidekäytävällä.

Taiteilija Päivi Jokinen ja hänen teoksensa Esiäitien lahjat.

Taidemaalari Päivi Jokinen on aikanaan valmistunut Kankaanpäästä kuvataiteilijaksi. Nyt avattuun näyttelyyn on valikoitunut Jokisen uusimpia töitä. Kaikki työt on tehty öljyväreillä kankaalle.

– Työt sopivat tähän juhlanäyttelyyn, koska niissä on koristeellisuutta, kukkasia ja juhlahumua, taiteilija itse sanoo.

Opetuspäällikkö Matti Velhonoja kertoo, että Päivi Jokinen sopi hyvin juhlanäyttelyn pitäjäksi. Hän on pitkän linjan taiteilija, jonka paikallisuutta arvostettiin myös valinnassa.

Jokisen työhuone sijaitsee Kankaanpäässä vanhalla rautatieasemalla. Hänen töitään on SAMKin kokoelmien lisäksi muun muassa Kansallisgallerian, Porin Taidemuseon, Satasairaalan ja House of Humour and Satiren (Bulgaria) kokoelmissa. Hänet valittiin viime vuonna Taiteen edistämiskeskuksen toimesta Satakunnan taidepalkinnon saajaksi.

Näyttelyssä olevat teokset:

  1. Esiäitien lahjat , 2022, öljy kankaalle
  2. Lymy, 2021, öljy kankaalle
  3. Humu, 2022, öljy kankaalle
  4. Pilvikerrostumia, 2022, öljy kankaalle
  5. Karuselli, 2022, öljy kankaalle
  6. Oraakkeli, 2021, öljy kankaalle
  7. Seppelöity, 2022, öljy kankaalle

Näyttely on avoinna 22.9.-25.11. kampuksen aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lue lisää Galleria Taidekäytävästä Lue lisää Päivi Jokisen taiteesta

Porin Saskiat ry:n stipendiaattinäyttely

Samaan aikaan juhlanäyttelyn kanssa avautui Poriginal Galleriassa kuvataiteen opiskelijoiden Kirsi Julkun ja Leevi Kämäräisen Porin Saskiat ry:n stipendiaattinäyttely.

Teos: The traveller

Kirsi Julku

Kirsi Julku työskentelee pääosin maalaustaiteen ja grafiikan parissa. Päähenkilönä hänen teoksissaan esiintyy luuranko. Ensimmäisenä luurangosta tulee usealle mieleen kuolema, mutta Julkun taiteessa kyse on enemmänkin elämästä ja luuranko edustaa meitä kaikkia olemalla kuin riisuttu versio sinusta ja minusta.

Kuvassa teos: The Traveller

Teos: Noitavankkurit

Leevi Kämäräinen

Leevi Kämäräinen työskentelee monipuolisesti eri tekniikoiden parissa, keskittyen kuitenkin pääasiassa maalaamiseen. Teoksissaan hän käsittelee luonnon loputonta kiertokulkua sekä ihmiselon absurdeja ristiriitaisuuksia.

Kuvassa teos: Noitavankkurit

Jaa tämä sivu

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.

SuomiAreena keskustelun osallistujat ja videokuvaaja

SAMK on jälleen mukana SuomiAreenassa

SAMK on mukana 25.-28.6.2024 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Silja-Sofia Ilvonen on ottanut verikokeen.

Hoitotyön harjoitteluista saa monipuolisia kokemuksia

Silja-Sofia Ilvonen opiskelee hoitotyön tutkinto-ohjelmassa toista vuotta ja valmistuu sairaanhoitajaksi. Silja-Sofia on kotoisin Porista ja hän halusi jäädä vielä kotikaupunkiinsa asumaan, joten SAMK valintana oli helppo.