Etäopiskelu laittoi Julian rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opintoihin vauhtia

Julian suunnitelmat oikeustieteiden opiskeluista vaihtuivat käytännönläheisempään insinööriopiskeluun, joihin etäopiskelu laittoi entisestään vauhtia.

Tumma hiuksinen Julia vihreäkantinen kirja kädessään.

Teoriapohjaa kartuttamassa.

Julia Reunavuori aloitti insinööriksi opiskelun SAMKissa 2019 ja valmistua pitäisi jo 2022 joulukuussa.

– En tiennyt rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin työstä juuri mitään aloittaessani opiskelun SAMKissa. Minulla ei ollut myöskään mitään erityisiä odotuksia opinnoista, mutta olen kokenut ne mielenkiintoisina ja hyödyllisinä, Julia kertoo.

Korona sekoitti opiskelua jonkin verran, kun lähiopiskelusta oli pakko siirtyä etäopiskeluun. Julia on kokenut pientä haastetta etäopiskelussa, kuten suunnittelua käsittelevillä opintojaksoilla. Opettajan tuki olisi ollut ehkä helpommin saatavilla lähiopetuksessa.

Loppujen lopuksi etäopiskelu laittoi kuitenkin opintoihin vauhtia ja Julia valmistuu 3,5 vuodessa perinteisen neljän vuoden sijaan.

Haaveissa uran luominen vastaavana työnjohtajana

– Suosittelen tätä alaa ehdottomasti tuleville opiskelijoille. Maailman paras ala ja haluan myös jakaa tätä ilosanomaa, toteaa Julia.

Tulevaisuuden haaveissa Julialla on uran luominen työnjohtajana ja siitä eteneminen vastaavaksi työnjohtajaksi, koska siinä teoria ja käytäntö yhdistyvät hyvin. Kesän 2021 haalariharjoittelu eli rakennusalan perustyöt Raumalla ja tämän vuoden kesätyö kesämestarina Porissa tuntuivat todella mukavalta ja omalta.

– Minut otettiin hyvin vastaan ja koin, että tältä alalta en halua koskaan pois. Haalariharjoittelussa pääsi tekemään itse käsillä ja tutustumaan rakentamiseen työntekijän näkökulmasta. Keväällä aloitin tuotantopainotteisten opintojen suuntausopinnot työmaalla eli TUPA-harjoittelun. Tämän käytännön työnjohtoharjoittelun jälkeen jäin samaan paikkaan kesätöihin vielä kesämestarina. Kesämestarina olo näytti sen, mikä tuleva työnkuva työnjohtajana oikeasti on, Julia pohtii.

Lue lisää rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoista Tumma hiuksinen Julia valkoinen toppaliivi päällään, kädet taskuissaan seisomassa.

Julia Reunavuori

 

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikkainsinööri
  • Suuntautumisena TUPA eli tuotantopainotteinen
  • Valmistuu joulukuussa 2022

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.