Etäopiskelu laittoi Julian rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opintoihin vauhtia

Julian suunnitelmat oikeustieteiden opiskeluista vaihtuivat käytännönläheisempään insinööriopiskeluun, joihin etäopiskelu laittoi entisestään vauhtia.

Tumma hiuksinen Julia vihreäkantinen kirja kädessään.

Teoriapohjaa kartuttamassa.

Julia Reunavuori aloitti insinööriksi opiskelun SAMKissa 2019 ja valmistua pitäisi jo 2022 joulukuussa.

– En tiennyt rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin työstä juuri mitään aloittaessani opiskelun SAMKissa. Minulla ei ollut myöskään mitään erityisiä odotuksia opinnoista, mutta olen kokenut ne mielenkiintoisina ja hyödyllisinä, Julia kertoo.

Korona sekoitti opiskelua jonkin verran, kun lähiopiskelusta oli pakko siirtyä etäopiskeluun. Julia on kokenut pientä haastetta etäopiskelussa, kuten suunnittelua käsittelevillä opintojaksoilla. Opettajan tuki olisi ollut ehkä helpommin saatavilla lähiopetuksessa.

Loppujen lopuksi etäopiskelu laittoi kuitenkin opintoihin vauhtia ja Julia valmistuu 3,5 vuodessa perinteisen neljän vuoden sijaan.

Haaveissa uran luominen vastaavana työnjohtajana

– Suosittelen tätä alaa ehdottomasti tuleville opiskelijoille. Maailman paras ala ja haluan myös jakaa tätä ilosanomaa, toteaa Julia.

Tulevaisuuden haaveissa Julialla on uran luominen työnjohtajana ja siitä eteneminen vastaavaksi työnjohtajaksi, koska siinä teoria ja käytäntö yhdistyvät hyvin. Kesän 2021 haalariharjoittelu eli rakennusalan perustyöt Raumalla ja tämän vuoden kesätyö kesämestarina Porissa tuntuivat todella mukavalta ja omalta.

– Minut otettiin hyvin vastaan ja koin, että tältä alalta en halua koskaan pois. Haalariharjoittelussa pääsi tekemään itse käsillä ja tutustumaan rakentamiseen työntekijän näkökulmasta. Keväällä aloitin tuotantopainotteisten opintojen suuntausopinnot työmaalla eli TUPA-harjoittelun. Tämän käytännön työnjohtoharjoittelun jälkeen jäin samaan paikkaan kesätöihin vielä kesämestarina. Kesämestarina olo näytti sen, mikä tuleva työnkuva työnjohtajana oikeasti on, Julia pohtii.

Lue lisää rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoista Tumma hiuksinen Julia valkoinen toppaliivi päällään, kädet taskuissaan seisomassa.

Julia Reunavuori

 

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikkainsinööri
  • Suuntautumisena TUPA eli tuotantopainotteinen
  • Valmistuu joulukuussa 2022

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.