Etäopiskelu laittoi Julian rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opintoihin vauhtia

Julian suunnitelmat oikeustieteiden opiskeluista vaihtuivat käytännönläheisempään insinööriopiskeluun, joihin etäopiskelu laittoi entisestään vauhtia.

Tumma hiuksinen Julia vihreäkantinen kirja kädessään.

Teoriapohjaa kartuttamassa.

Julia Reunavuori aloitti insinööriksi opiskelun SAMKissa 2019 ja valmistua pitäisi jo 2022 joulukuussa.

– En tiennyt rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin työstä juuri mitään aloittaessani opiskelun SAMKissa. Minulla ei ollut myöskään mitään erityisiä odotuksia opinnoista, mutta olen kokenut ne mielenkiintoisina ja hyödyllisinä, Julia kertoo.

Korona sekoitti opiskelua jonkin verran, kun lähiopiskelusta oli pakko siirtyä etäopiskeluun. Julia on kokenut pientä haastetta etäopiskelussa, kuten suunnittelua käsittelevillä opintojaksoilla. Opettajan tuki olisi ollut ehkä helpommin saatavilla lähiopetuksessa.

Loppujen lopuksi etäopiskelu laittoi kuitenkin opintoihin vauhtia ja Julia valmistuu 3,5 vuodessa perinteisen neljän vuoden sijaan.

Haaveissa uran luominen vastaavana työnjohtajana

– Suosittelen tätä alaa ehdottomasti tuleville opiskelijoille. Maailman paras ala ja haluan myös jakaa tätä ilosanomaa, toteaa Julia.

Tulevaisuuden haaveissa Julialla on uran luominen työnjohtajana ja siitä eteneminen vastaavaksi työnjohtajaksi, koska siinä teoria ja käytäntö yhdistyvät hyvin. Kesän 2021 haalariharjoittelu eli rakennusalan perustyöt Raumalla ja tämän vuoden kesätyö kesämestarina Porissa tuntuivat todella mukavalta ja omalta.

– Minut otettiin hyvin vastaan ja koin, että tältä alalta en halua koskaan pois. Haalariharjoittelussa pääsi tekemään itse käsillä ja tutustumaan rakentamiseen työntekijän näkökulmasta. Keväällä aloitin tuotantopainotteisten opintojen suuntausopinnot työmaalla eli TUPA-harjoittelun. Tämän käytännön työnjohtoharjoittelun jälkeen jäin samaan paikkaan kesätöihin vielä kesämestarina. Kesämestarina olo näytti sen, mikä tuleva työnkuva työnjohtajana oikeasti on, Julia pohtii.

Lue lisää rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoista Tumma hiuksinen Julia valkoinen toppaliivi päällään, kädet taskuissaan seisomassa.

Julia Reunavuori

 

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikkainsinööri
  • Suuntautumisena TUPA eli tuotantopainotteinen
  • Valmistuu joulukuussa 2022

Jaa tämä sivu

Toni Aaltonen palvelinhuoneessa.

Innovaatio SAMKissa – Tekoälypalvelin vauhdittaa oppimista

SAMKin uusi tekoälypalvelin avaa ovia opiskelijoiden syvemmälle oppimiselle. SAMKissa rakennettu ainutlaatuinen tekoälypalvelin on suunniteltu erityisesti opetuksen ja tutkimuksen käyttöön. Mistä oikein on kyse, lehtori Toni Aaltonen?

Maisemakuva Kroatiasta

Eemil suoritti tradenomiopintojen harjoittelun Kroatiassa

Eemil Kaappa aloitti tradenomiopinnot SAMKissa vuonna 2022, koska opinnot tukevat hänen toimintaansa yrittäjänä. Eemilin yritys suunnittelee tarrasarjoja, ja yritys on työllistänyt opiskelijoita SAMKista. Eemil opiskelee yrittäjän tutkinto-ohjelmassa.

Opiskelijoita istuu sohvilla.

SAMKista ennätysmäärä opiskelijoita työelämään

SAMKista valmistuu vuosittain merkittävä joukko uusia osaajia vahvistamaan varsinkin Satakunnan elinvoimaa. Viime vuonna valmistui ennätykselliset 1232 opiskelijaa, joista 226 suoritti YAMK-tutkinnon. Mitä kaikkea on tehty, jotta tähän hienoon tulokseen päästiin?