Ensimmäinen SAMKin koordinoima Erasmus+ kumppanuushanke käynnistyi

SAMKin matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän hanke merellisen matkailun osaamisen kehittämiseksi hyväksyttiin rahoitettavaksi.

Soutuvene puulaiturin vieressä, taustalla aurinko laskee järven selän taakse.

Erasmus+ kumppanuushankkeet ovat tuloksellinen väylä korkeakouluopetuksen uudistamiseen. Kyseinen hanke Sector-specific skills development in coastal and maritime tourism (Skills4CMT) tähtää matkailukoulutuksen laadun ja digitalisaation kehittämiseen.

– Hanke on merkittävä avaus matkailukoulutuksen kehittämistyön laajentamiseksi Itämereltä Euroopan tasolle, toteaa tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors. Matkailu on luonteeltaan kansainvälinen toimiala, minkä vuoksi kansainvälisyys on erittäin merkittävä osa myös alan opetussuunnitelmia.

Koska merellinen matkailu on Euroopan suurin merellinen elinkeino, hankkeen keskiössä on matkailuelinkeinolle tarpeellisen osaamisen kehittäminen merellisessä toimintaympäristössä. Skills4CMT-hanke stimuloi alueellista taloutta, työpaikkojen luomista ja säilyttämistä rannikkoyhteisöissä.

Hankkeen tuloksena merelliseen matkailuun luodaan eurooppalaiset ammattiprofiilit, kehitetään yhteiseurooppalainen opetussuunnitelma korkeakoulujen strategisen yhteistyön vahvistamiseksi ja luodaan opetussuunnitelman toteuttamiseksi digitaalisia, avoimia opetusresursseja. Kohderyhmänä hankkeessa on nykyinen ja potentiaalinen työvoima, joka työskentelee Euroopan pohjoisilla merialueilla – Itämerellä, Pohjanmerellä ja Atlantin valtamerellä.

Hankkeen toteuttavat kyseisillä merialueilla toimivat ammattikorkeakoulut: Satakunnan ammattikorkeakoulu (koordinaattori), Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Tarton yliopiston Pärnun kampus (Viro), Vidzemen ammattikorkeakoulu (Latvia), HZ ammattikorkeakoulu (Alankomaat) ja Dundalkin tekninen korkeakoulu (Irlanti). Hankkeen toteutusaika on 1.11.2020-30.6.2023.

Lisätiedot:
Tutkijayliopettaja Sanna-Mari Renfors, sanna-mari.renfors@samk.fi Skills 4cmt logo.

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.