CampusMoWe liikuttaa koko Satakunnan korkeakoulukenttää

Opiskelijoiden hyvinvointi on SAMKissa ensiarvoisen tärkeää. Yksi merkittävä panostus tähän liittyen on CampusMoWe, Satakunnan korkeakoulujen liikunta- ja hyvinvointipalvelu.

Erika Santala venyttelee toinen käsi ylhäällä.

Erika Santala kannustaa varsinkin paljon näyttöpäätteellä olevia ihmisiä taukojumpan pariin.

Palvelua koordinoidaan SAMKista, mutta se on kaikkien Satakunnan korkeakoulujen opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä. CampusMoWen tarjonta on varsin laajaa.

– Tarjoamme ryhmäliikuntapalveluja, avoimia palloiluvuoroja ja kuntosalipalveluita. Etäopiskelijoille ja -työskentelijöille on tarjolla nettijoogaa. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia ja lajikokeiluja, luettelee toiminnasta vastaava hyvinvointisuunnittelija Erika Santala.

Lajikokeilujen pariin opiskelijat ovat päässeet esimerkiksi sporttiapproissa, joissa on voinut kerätä suorituspassiin leimoja eri lajeista.

– Syksyn sporttiapproilla boulderointi ja jousiammunta olivat erityisen suosittuja lajeja, Santala muistelee.

Liikunta liittyy vahvasti opiskelijaelämään. Kun henkilö muuttaa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, vanhat harrastukset voivat jäädä kotipaikkakunnalle.

– Korkeakoululiikuntapalvelut ovat monipuolisia, ja niihin on helppo osallistua. Palvelujen parissa voi myös tutustua uusiin ihmisiin. Erityisesti kansainvälisille opiskelijoille palvelut ovat tärkeässä roolissa kotoutumisessa, Santala sanoo.

Liikkujamäärät vahvasti kasvussa

Erika Santala näkee liikuntapalvelujen roolin merkittävänä.

– Opiskelijahyvinvoinnista keskustellaan nyt paljon ja liikunnan merkitys on hyvinvoinnissa suuri. Olemme ihmisten arjessa säännöllisesti, joka päivä. Liikunnalla on myös tutkitusti yhteys mielen hyvinvointiin.

CampusMoWesta saatu palaute on ollut pääosin positiivista.

– Tänä syksynä on erityisesti toivottu lisää lentopallovuoroja. Jalkapalloa toivotaan myös, mutta se on meille vähän haastavaa järjestää. Kevään kalenteriin saamme nyt kuitenkin onneksi futsalin.

CampusMoWen palvelut käynnistyivät juuri hieman ennen koronapandemian alkamista. Pandemian aikaan toiminta koki notkahduksen. Tänä syksynä liikkujamäärät ovat taas vahvasti kasvussa.

– Palloilu- ja ryhmäliikuntapalveluissa liikkujamäärät ovat lisääntyneet 45 prosenttia viime syksyyn verrattuna. Kuntosalin kävijämäärä on noussut noin 30 prosenttia, Santala iloitsee.

– Lisääkin kävijöitä mahtuu silti mukaan, hän kannustaa.

Lue lisää CampusMoWesta Ohjattu kahvakuulatunti

CampusMoWe

Monipuolinen ja edullinen liikunta- ja hyvinvointipalvelu Satakunnan alueen korkeakoulujen opiskelijoille sekä henkilöstölle (Pori, Rauma, Kankaanpää, Huittinen). CampusMoWen palveluita on mahdollisuus käyttää pääsääntöisesti kahdella kielellä (suomi ja englanti). Esteettömyys ja saavutettavuus otetaan huomioon aina, kun se on mahdollista. CampusMoWessa on noin 30 ohjaajaa.

Twitter

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.