Anders Alhonpään pitkäaikainen haave insinööriopinnoista toteutui

Anders Alhonpää opiskelee sähkö- ja automaatiotekniikkaa SAMKissa ensimmäistä vuotta. Andersilla oli pitkään kiinnostus insinööriopintoja kohtaan.

Anders Alhonpää kampuksella

Anders Alhonpää on sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelija SAMKissa.

– Suunnilleen koko peruskoulun olin kiinnostunut insinööriopinnoista ja SAMK vaikutti sopivalta näiden opiskelujen suorittamiseen, kuvailee Alhonpää päätöstään hakea opiskelemaan alalle.

Alhonpää ei omaksi harmikseen päässyt SAMKiin suoraan lukion papereilla, joten edessä oli valintakoe ennen opiskeluja.

– Valmistin itseäni valintakokeeseen valmennuskursseilla ja sitä kautta suoritin valintakokeen hyväksytysti, kertoo Alhonpää.

Matematiikka haastavinta ja mieluisinta

Alhonpää ei koe tähän asti kestäneen opiskelun muuttaneen hänen käsitystään insinööriksi opiskelusta. Haasteita on tuottanut kuitenkin matemaattisuus, mutta samalla taitojen kerryttäminen matematiikan ja fysiikan osalta on ollut mieluisinta.

– Opiskelupaikka on mielikuviin nähden täyttänyt odotukset eli kiinnostus ja motivaatio on säilynyt alaan. Vaikeinta ja haastavinta on ollut laskemisen runsaus, mutta samalla se on myös mieluisinta. Mieluista on ollut myös laskennallisten taitojen kerryttäminen fysiikan ja matematiikan osalta, kertoo Alhonpää koetusta opiskeluajasta.

– Opetustyyliin on pitänyt sopeutua, mutta kun sisäistin tyylin, opinnot ovat alkaneet sujua. Viestinnässä ja etäopetuksessa on jonkin verran kehitettävää, kertoo Alhonpää häntä askarruttavista asioista.

Kampuksen tilat saavat kehuja

Alhonpää kertoo, että opiskelu on sujunut hyvin, mutta vallitseva koronapandemia on tietysti aiheuttanut turhautumista. Hän kuitenkin kokee jaksamisensa olleen hyvällä tasolla.

Alhonpää mielestä Porin kampuksen toimitilat ovat enemmän kuin hyvät.

– Opiskelutilat ovat uudet, eikä niissä ole valittamista, ylistää Alhonpää.

Alhonpään tulevaisuuden suunnitelmat suuntautuvat diplomi-insinööripuolelle, lisäksi hän haaveilee hyvästä työpaikasta. Hän myös kannustaa uusia kiinnostuneita opiskelijoita hakemaan sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörilinjalle.

– Haaveena on vastuullinen työpaikka, jossa saa vaikuttaa asioihin.

Lue lisää sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista Anders Alhonpää kampuksella

Anders Alhonpää

Ikä: 20-vuotias

Koulutusohjelma: Sähkö- ja automaatiotekniikka

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.