SAMK on mukana SuomiAreenassa

SAMK osallistuu 24.–27.6.2025 järjestettävään SuomiAreenaan. SAMKilla on Kansalaistorilla teltta, jossa on päivittäin vaihtuvia teemoja. Lisäksi SAMK on mukana järjestämässä keskustelua "Suomi elää Länsirannikosta".

SAMK on järjestänyt SuomiAreena-keskusteluja myös aiempina vuosina.

SAMK osallistuu 24.–27.6.2025 järjestettävään SuomiAreenaan. SAMKilla on Kansalaistorilla teltta, jossa on päivittäin vaihtuvia teemoja. Lisäksi SAMK on mukana järjestämässä keskustelua ”Suomi elää Länsirannikosta”.

SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville. Suomen suurimmassa yhteiskunnallisessa festivaalissa ratkaistaan tulevaisuuden kysymyksiä ja luodaan uutta merkittävää keskustelua. Teemat syntyvät aiheista, jotka puhuttavat yhteiskunnassa juuri nyt. Tapahtumat ja sisällöt ovat kävijöille maksuttomia.

SAMK Kansalaistorilla

SAMK on mukana Kansalaistorilla koko tapahtuman ajan eli tiistaista perjantaihin. Telttapaikalla on päivittäin vaihtuva teema. Tule keskustelemaan ajankohtaisista aiheista Eetunaukiolle. SAMK on mukana telttapaikalla 27. 

SAMKin näyteikkunassa: kansainvälisyyttä käytännössä, tiistaina 24.6. klo 10–17

Tule tutustumaan SAMKin monipuoliseen kansainväliseen toimintaan ja globaalin yhteistyön mahdollisuuksiin. Esittelyssä ovat SAMKin kansainväliset tutkinto-ohjelmat, opiskelijoiden ja henkilöstön vaihtomahdollisuudet sekä kansainväliset yhteistyöt. Paikalla ovat kansainvälisyyspalveluiden asiantuntijat, kansainväliset työntekijät ja opiskelijat kertomassa lisää esimerkiksi opiskelijaliikkuvuudesta, tutkinto-opiskelusta monikulttuurisessa ympäristössä ja eurooppalaisesta korkeakoululiittoumasta. Pyöräytä onnenpyörää, opi lisää SAMKin kv-toiminnasta ja voita yllätyspalkintoja.

SAMKin näyteikkunassa: vaikuttava ja monipuolinen tutkimustyö, keskiviikkona 25.6. klo 10–17

Tule tutustumaan SAMKin tutkimustyöhön ja tutkimuskeskuksiin. Paikalla robottikoirat ohjaajineen sekä esittelyssä fyysistä kuormitusta keventävät eksoskeletonit, eli ulkoiset tukirakenteet. Kiinnostaisiko yhteistyö SAMKin kanssa, vedä tutkimuspäällikköä hihasta! Pyöräytä onnenpyörää, opi lisää SAMKin tutkimustyöstä ja voita yllätyspalkintoja. 

SAMKin näyteikkunassa: SAMK työnantajana, torstaina 25.6. klo 10–17

Tule tutustumaan SAMKiin organisaationa ja työnantajana. Paikalla henkilöstön kehittämispäällikkö Saara Jäntti ja ohjauksen ja opetussuunnitelmatyön koordinaattori Mari Linna. Kiinnostaisiko SAMK työnantajana tai opiskelupaikkana, tule jututtamaan meitä ja kysymään lisää! Pyöräytä SAMKin onnenpyörää ja voita yllätyspalkintoja. 

SAMKin näyteikkunassa: jatkuva oppiminen, perjantaina 27.6. klo 10–16

Tule tutustumaan SAMKin jatkuvan oppimisen palveluihin. Onko osaamisesi kehittäminen ajankohtaista, kiinnostaako opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa? Tule juttelemaan erilaisista koulutusmahdollisuuksista jatkuvan oppimisen asiantuntijoiden kanssa. Saat vinkkejä mikä voisi olla juuri sinulle tai organisaatiollesi sopiva koulutusratkaisu. Pyöräytä onnenpyörää, opi lisää SAMKin jatkuvasta oppimisesta  ja voita yllätyspalkintoja.

—————

Suomi elää Länsirannikosta -keskustelutilaisuus

Perjantaina 27.6. klo 14–14.45, Kaupungintalon lava, Hallituskatu 12

Länsirannikon merkitys Suomen kilpailukyvylle, elinvoimalle ja edelleen hyvinvoinnille on yksinkertaisesti elintärkeä. Länsirannikkoon lasketaan Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat. Teollisuuden toimipaikoista joka neljäs yli 10 henkilön yritys sijaitsee alueella. Länsirannikko tuottaa viidenneksen koko maan BKT:sta. Miten Länsirannikon teollisuus ja korkeakoulut vastaavat koko Suomen kasvun haasteeseen?

Järjestäjinä: Centria, Novia, SAMK, Turku AMK, VAMK (Länsirannikkoyhteistyö-hanke)

Keskustelemassa (tällä hetkellä varmistetut):

Strategiajohtaja Timo Aro (juontaja), Turun kaupunki

Vararehtori (TKI) Marko Forsell, Centria-ammattikorkeakoulu

Teknologiajohtaja Jyrki Anttonen, Cimcorp Oy

General Manager, Research Coordination & Funding Kenneth Widell, Wärtsilä

Kaupunginjohtaja Atso Vainio, Uusikaupunki

Jaa tämä sivu

Teoskuva Jesse Kitinojan teoksesta Kuvanveistäjän koti.

Samkilainen kasvo: Arkkitehti, tutkija ja kuvataiteen opiskelija Jesse Kitinoja mukana Mäntän kuvataideviikoilla

Jesse Kitinoja, joka on sekä arkkitehti että SAMKin tutkija ja kuvataiteen opiskelija, on tänä kesänä mukana yhdessä Suomen merkittävimmistä kuvataidetapahtumista, Mäntän kuvataideviikoilla.

Stella kokee, että on löytänyt tapahtuma-alalta oman juttunsa.

Tapahtuma-ala vei mennessään – Tapahtumakoordinaattoriksi restonomikoulutuksella

Stella Laiho valmistui joulukuussa 2022 restonomiksi (AMK) SAMKista ja toimii nykyään tapahtumakoordinaattorina SAMKissa. Restonomikoulutus loi hyvän pohjan työskennellä tapahtuma-alalla.

SAMKissa on ollut kesätyössä kuusi nuorta. Kuvassa heistä kaksi, Alina Kärki (vas.) ja Inka Jäntti.

Askel kohti työelämää – Kesätyöntekijät tutustuivat SAMKiin

Ammattikorkeakouluun töihin 15-vuotiaana? SAMKin Porin kampuksella on työskennellyt kuusi nuorta kesäkuun alussa.