Kuva matkailualan opiskelijoista.

AMK-valintakoe

Ohjeet valintakokeeseen keväällä 2024

SAMK järjestää kevään 2024 AMK-valintakokeen kuusi koetilaisuutta Porin kampuksella 27.5.-30.5.2024.


SAMK järjestää Kevään 2024 AMK-valintakokeen koetilaisuudet kampuksellaan Porissa maanantaina 27.5.2024 iltapäivällä, tiistaina 28.5.2024 ja keskiviikkona 29.5.2024 sekä aamu- että iltapäivällä ja torstaina 30.5.2024 aamupäivällä. Kuhunkin koetilaisuuteen voivat osallistua hakijat, jotka ovat siihen keväällä 2024 toisessa yhteishaussa ilmoittautuneet.

Tarkempi tieto koetilasta, jossa suoritat kokeen, ilmoitetaan sinulle viimeistään viikkoa ennen koetilaisuutta sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Viesti sisältää seuraavat tiedot:

  • koetila (ks. Saapuminen kokeeseen)
  • kokeen suorituspaikka ja päivämäärä (SAMK, Kampus Pori – ma 27.5., ti 28.5., ke 29.5. tai to 30.5.)
  • kokeeseen ilmoittautumisen valtakunnallinen alkamisaika (klo 8.00 tai klo 13.00)
  • kokeen alkamisaika (klo 9.00 tai klo 14.00. Huom! sinun tulee olla viimeistään koetilaisuuden alkamisaikana oikean koetilan ovella)
  • SAMKin kampuksella pidettäviä koetilaisuuksia koskeva ohje.


Et voi vaihtaa viestissä kerrottua kokeen suorituspaikkaa etkä kokeen ajankohtaa mistään syystä.

Kokeeseen tarvitset mukaan

  • Laitteistovaatimusten mukaisen kannettavan tietokoneen ja sen virtajohdon (AMK-valintakokeen laitteistovaatimukset löytyvät täältä: AMK-valintakoe, kevät 2024 – Ammattikorkeakouluun.fi
  • halutessasi langallisen hiiren (langatonta hiirtä ei saa käyttää)
  • kuvallinen henkilöllisyystodistuksen, (esimerkiksi henkilökortin, ajokortin tai passin) kynän mahdollista muistiinpanojen tekemistä varten (paperi muistiinpanoja varten jaetaan koepaikalle valmiiksi).


Kannettavaa tietokonetta ja puhelinta lukuun ottamatta kokeeseen ei saa ottaa mukaan puhelinyhteyttä, langatonta verkkoa tai Bluetooth-yhteyttä käyttäviä laitteita. Jätäthän siis esimerkiksi älykellon ja laskimen kotiin, sillä niitä et kokeen aikana tarvitse. Kuulokkeita et tarvitse AMK-valintakokeeseen. Jätäthän siis esimerkiksi älykellon ja laskimen kotiin, sillä niitä et kokeen aikana tarvitse. Kuulokkeita et tarvitse AMK-valintakokeeseen.

Tutustu hyvissä ajoin myös AMK-valintakoetta koskeviin valtakunnallisiin ohjeisiin ja laitteistovaatimuksiin sivustolla Valintatavat – Ammattikorkeakouluun.fi

SAAPUMINEN KOKEESEEN

SAMK Kampus Pori sijaitsee Porin rautatieaseman ja matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä osoitteessa Satakunnankatu 23, Pori. Kampuksen läheisyydessä olevat pysäköintialueet on merkitty alla olevaan karttaan. SAMKin pysäköintialueella ei ole koepäivien ajan pysäköinnin valvontaa. Kadunvarsien ja muiden rakennusten pysäköintialueiden mahdollinen pysäköinninvalvonta jatkuu normaalisti koepäivien aikana.

Jos tulet osallistumaan kokeeseen Agora-salissa, saavu kokeeseen kampusrakennuksen Agora-salin kaariovien ulkopuolelle, josta hakijat noudetaan koetilaan klo 8.20 tai klo 13.20 alkaen, riippuen kokeen alkamisajasta.


Jos tulet osallistumaan kokeeseen C210, C211, C212 tai C213 luokassa, saavu kokeeseen kampusrakennuksen eteläpäädyn K-Supermarketin sisäänkäynnille kampuksen ulkopuolelle (merkitty karttakuvaan vihreällä nuolella, katso myös kuva), josta hakijat noudetaan kokeessa käytettävään koetilaan klo 8.20 tai klo 13.20 alkaen, riippuen kokeen alkamisajasta.

Saavu aamupäivän koetilaisuuteen aikaisintaan klo 8.10 ja viimeistään klo 8.55 Saavu iltapäivän koetilaisuuteen aikaisintaan klo 13.10 ja viimeistään klo 13.55. Paikalle ei kannata saapua aikaisemmin, koska hakijoita päästetään koetilaan aikaisintaan 40 minuuttia ennen kokeen alkamista.


Odotathan koetilaan pääsemistä oikean oven luona ulkona, katoksen alla. Pukeuduthan sään mukaan.


Jos saavut koepaikalle aamupäivän koetilaisuuteen klo 8.55 tai iltapäivän koetilaisuuteen klo 13.55 jälkeen, et voi osallistua kokeeseen. Hakijoiden tulee olla koetilassa koetilaisuuden alkaessa. Et voi osallistua kokeeseen, jos saavut kokeen saapumispaikalle myöhässä.

Kartta Porin kampuksen sisäänkäynneistä
Sisäänkäynti vihreän nuolen osoittamasta ovesta.
Kuva, saapuminen kampukselle valintakokeeseen.
Sisäänkäynti K-market Kampuksen ovesta.