Kuva matkailualan opiskelijoista.

AMK-valintakoe

Ohjeet valintakokeeseen keväällä 2024

SAMK järjestää kevään 2024 AMK-valintakokeen kuusi koetilaisuutta Porin kampuksella 27.5.-30.5.2024.


Kevään 2024 AMK-valintakokeet pidetään toukokuun lopussa. SAMK järjestää koetilaisuudet kampuksellaan Porissa:

 • maanantaina 27.5.2024 iltapäivällä
 • tiistaina 28.5.2024 aamu- ja iltapäivällä
 • keskiviikkona 29.5.2024 aamu- ja iltapäivällä
 • torstaina 30.5.2024 aamupäivällä.

Voit osallistua siihen koetilaisuuteen, johon olet ilmoittautunut kevään 2024 yhteishaussa.

Tarkempi tieto koetilasta, jossa suoritat kokeen, ilmoitetaan sinulle viimeistään keskiviikkona 22.5.2024 sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Viesti sisältää seuraavat tiedot:

 • koetila (ks. Saapuminen kokeeseen)
 • kokeen suorituspaikka ja päivämäärä (SAMK, Kampus Pori – ma 27.5., ti 28.5., ke 29.5. tai to 30.5.)
 • kokeeseen ilmoittautumisen valtakunnallinen alkamisaika (klo 8.00 tai klo 13.00)
 • kokeen alkamisaika (klo 9.00 tai klo 14.00. Huom! sinun tulee olla viimeistään koetilaisuuden alkamisaikana oikean koetilan ovella)
 • SAMKin kampuksella pidettäviä koetilaisuuksia koskeva ohje.


Et voi vaihtaa viestissä kerrottua kokeen suorituspaikkaa etkä kokeen ajankohtaa mistään syystä.

Kokeeseen tarvitset mukaan

 • laitteistovaatimusten mukaisen kannettavan tietokoneen ja sen virtajohdon (AMK-valintakokeen laitteistovaatimukset löytyvät Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta)
 • halutessasi langallisen hiiren (langatonta hiirtä ei saa käyttää)
 • kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (esimerkiksi henkilökortin, ajokortin tai passin)
 • kynän mahdollista muistiinpanojen tekemistä varten (paperi muistiinpanoja varten jaetaan koepaikalle valmiiksi).


Kannettavaa tietokonetta ja puhelinta lukuun ottamatta kokeeseen ei saa ottaa mukaan puhelinyhteyttä, langatonta verkkoa tai Bluetooth-yhteyttä käyttäviä laitteita. Jätäthän siis esimerkiksi älykellon ja laskimen kotiin, sillä niitä et kokeen aikana tarvitse. Kuulokkeita et myöskään tarvitse AMK-valintakokeeseen.

Tutustu hyvissä ajoin myös AMK-valintakoetta koskeviin valtakunnallisiin ohjeisiin ja laitteistovaatimuksiin sivustolla Valintatavat – Ammattikorkeakouluun.fi

SAAPUMINEN KOKEESEEN

SAMK Kampus Pori sijaitsee Porin rautatieaseman ja matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä osoitteessa Satakunnankatu 23, Pori. Kampuksen läheisyydessä olevat pysäköintialueet on merkitty alla olevaan karttaan. SAMKin pysäköintialueella ei ole koepäivien ajan pysäköinnin valvontaa. Kadunvarsien ja muiden rakennusten pysäköintialueiden mahdollinen pysäköinninvalvonta jatkuu normaalisti koepäivien aikana.

 • Jos koetilasi on Agora-sali, saavu kokeeseen kampusrakennuksen Agora-salin kaariovien ulkopuolelle (merkitty karttakuvaan punaisella nuolella, katso myös kuva sisäänkäynnistä). Hakijat noudetaan kaariovien ulkopuolelta koetilaan klo 8.20 tai klo 13.20 alkaen, riippuen kokeen alkamisajasta.

 • Jos koetilasi on C211 Keltainen, C214 Punainen tai jokin muu C2-alkuinen värillä nimetty tila, saavu kokeeseen kampusrakennuksen eteläpäädyn K-Supermarketin sisäänkäynnille kampuksen ulkopuolelle (merkitty karttakuvaan vihreällä nuolella, katso myös kuva sisäänkäynnistä). Hakijat noudetaan K-Supermarketin ulko-oven edestä kokeessa käytettävään koetilaan klo 8.20 tai klo 13.20 alkaen, riippuen kokeen alkamisajasta.

Saavu aamupäivän koetilaisuuteen aikaisintaan klo 8.10 ja viimeistään klo 8.55. Saavu iltapäivän koetilaisuuteen aikaisintaan klo 13.10 ja viimeistään klo 13.55. Paikalle ei kannata saapua aikaisemmin, koska hakijoita päästetään koetilaan aikaisintaan 40 minuuttia ennen kokeen alkamista.


Odotathan koetilaan pääsemistä oikean oven luona ulkona, katoksen alla. Pukeuduthan sään mukaan.


Jos saavut koepaikalle aamupäivän koetilaisuuteen klo 8.55 tai iltapäivän koetilaisuuteen klo 13.55 jälkeen, et voi osallistua kokeeseen. Hakijoiden tulee olla koetilassa koetilaisuuden alkaessa. Et voi osallistua kokeeseen, jos saavut kokeen saapumispaikalle myöhässä.

Kartta Porin kampuksen sisäänkäynneistä
AMK-valintakokeiden sisäänkäynnit kartalla
Kuva, sisäänkäynti Agora-salin kaariovilta
Sisäänkäynti Agora-salin kaariovilta
Kuva, sisäänkäynti K-Supermarket Kampuksen ovelta
Sisäänkäynti K-Supermarketin ovelta