AMK-valintakokeet

SAMK järjestää kevään 2023 AMK-valintakokeen kuusi koetilaisuutta Porin kampuksella 29.5.–1.6.2023.

 

SAMK järjestää kevään 2023 AMK-valintakokeen kuusi koetilaisuutta Porin kampuksellaan 29.5.–1.6.2023. Kuhunkin koetilaisuuteen voivat osallistua hakijat, jotka ovat siihen korkeakoulujen toisessa yhteishaussa keväällä 2023 ilmoittautuneet.

Tarkka tieto koetilaisuudesta, johon olet ilmoittautunut, ja koetilasta, jossa suoritat kokeen, lähetetään sinulle viikolla 21 viimeistään 24.5.2023 sähköpostitse ja tekstiviestillä. Viestissä kerrotaan

 • kokeen suorituspaikka (SAMK Kampus Pori) ja sen osoite (Satakunnankatu 23, 28130 Pori)
 • koetila (ks. Saapuminen kokeeseen)
 • kokeen päivämäärä, kokeeseen ilmoittautumisen alkamisaika ja kokeen alkamisaika ja
 • tiivistetty ohje saapumispaikasta.

Et voi vaihtaa yhteishaun hakemuksella valitsemaasi koepaikkaa ja -aikaa mistään syystä.

Saapuminen kokeeseen

SAMK Kampus Pori sijaitsee Porin rautatieaseman ja matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä osoitteessa Satakunnankatu 23, Pori. Kampuksen pihassa olevalla P-alueella Satakunnankadun ja Karjalankadun välissä pysäköinti on koepäivinä maksutonta. Ohjeet kampukselle saapumiseen löytyvät osoitteesta: https://www.samk.fi/opiskelu/saapuminen-samk-kampus-porin-kampukselle/

Kokeeseen saavutaan koetilan mukaan seuraavasti (ks. alla oleva kartta ja kuvat):

A. Kaariovien sisäänkäynnin luokse ulos (merkitty karttaan punaisella nuolella):

· Agora Valkoinen: hakijat noudetaan koetilaan aamupäivällä klo 8.10 ja iltapäivällä klo 13.10 alkaen

 

B. Eteläpäädyn sisäänkäynnin luokse ulos (merkitty karttaan vihreällä nuolella):

· C21-alkuiset tilat (värit Keltainen, Sininen, Punainen, Harmaa ja Violetti): hakijat noudetaan koetiloihin aamupäivällä klo 8.15 ja iltapäivällä klo 13.15 alkaen

Saavu koepaikalle aikaisintaan kymmenen minuuttia ennen yllä mainittua koetilaan noutamisaikaa. Paikalle ei kannata saapua aikaisemmin, koska siirtyminen ja ilmoittautuminen koetilaan alkaa ilmoitettuna kellonaikana. Jää odottamaan koetilaan ohjaamista ulos saapumispaikalle.

Aamupäivällä hakijoiden on saavuttava viimeistään klo 8.55 ja iltapäivällä viimeistään klo 13.55. Hakijoiden tulee olla koetilassa kokeen alkaessa klo 9.00 tai klo 14.00. Et voi osallistua kokeeseen, jos saavut kokeen saapumispaikalle myöhässä.

Hakijat odottavat koetilaan pääsyä ulkona, joten pukeuduthan sään mukaan.

Kokeessa tarvittavat välineet ja valtakunnalliset ohjeet

Ota kokeeseen mukaan

 • kannettava tietokone ja virtajohto (koetta ei voi tehdä tabletilla eikä älypuhelimella)
 • ajokortti, passi tai kuvallinen KELA-kortti
 • valintakokeen henkilökohtainen tunniste, joka toimitetaan spostitse ja tekstiviestinä ennen koetta (paperille tulostettuna tai älypuhelimeen noudettuna)
 • kynä ja kumi (kokeeseen liittyvien muistiinpanojen tekemistä varten, paperi jaetaan koetilassa) ja
 • halutessasi langallinen hiiri (langatonta hiirtä ei saa käyttää).

Kannettavaa tietokonetta ja puhelinta lukuun ottamatta kokeeseen ei saa ottaa mukaan puhelinyhteyttä, langatonta verkkoa tai Bluetooth-yhteyttä käyttäviä laitteita. Jätäthän siis esimerkiksi älykellon ja laskimen kotiin, sillä niitä et kokeen aikana tarvitse.

Tutustu etukäteen AMK-valintakokeeseen valmistautumista koskeviin valtakunnallisiin ohjeisiin, jotka ovat osoitteessa https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/#mitamukaanAMKvalintakokeeseen

Terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät ohjeet

 • Älä osallistu kokeeseen sairaana.
 • Oman hengityssuojaimen käyttö kokeessa on sallittua. Kokeeseen ilmoittautuessa henkilöllisyyden tarkistamisen yhteydessä hengityssuojain on hetkellisesti poistettava.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Ulkovaatteet, käsilaukut ja reput otetaan mukaan koetilaan.
 • Noudata koepaikalla koevalvojien antamia ohjeita
AMKvalintakoe K2023 1
AMKvalintakoe K2023 2 1
AMKvalintakoe K2023 3