Vilma Heinola nauttii fysioterapeutin opinnoista SAMKissa

Vilma Heinola opiskelee SAMKissa fysioterapiaa. Hänen kiinnostuksensa auttaa ihmisiä heräsi jo urheiluhierojan koulutusta käydessä.

Vilma Heinola, kasvokuva

Fysioterapian opintoja voi suorittaa Porin kampuksella.

Vilma aloitti SAMKissa opiskelut syksyllä 2019. Tätä ennen takataskusta löytyi jo urheiluhierojan tutkinto. Aikaisemmasta tutkinnosta on ollut hyötyä Vilmalle fysioterapian opinnoissa. Samalla Vilma on pystynyt tekemään hierojan töitä opiskeluiden ohella.

– Aina fysioterapeuttikoulutus on ollut mielessä, mutta lopullinen päätös hakea tuli urheiluhierojakoulutuksen aikana, Vilma kertoo.

SAMKin valinta osoittautui päteväksi

SAMK oli Vilmalle itsestään selvä valinta, koska perheenjäsenet ja kotipaikkakunta löytyvät läheltä. SAMKista on löytynyt myös monta pätevää ja mukavaa ystävää matkan varrelta. Vilma korostaakin opiskeluystävien merkitystä positiivisesti opiskelussa. Vilma tykkää myös opetuksesta ja tiloista, jotka SAMK tarjoaa. Kontaktitunneilla tehdään paljon konkreettisia harjoitteita, jotka auttavat oppimista.

– Fysioterapeutin tutkinto antaa mahdollisuudet auttaa muita, sekä myös itseään, Vilma toteaa.

Fysioterapeutin tutkinto antaa mahdollisuudet auttaa muita, sekä myös itseään.

Tulevaisuudessa Vilma pohtii Kanadaa mahdollisena vaihto-opiskelukohteena. Edessä on myös vielä harjoitteluja, joita Vilma odottaa innolla. Yhden harjoittelun Vilma suoritti Soteekissa. Vilma nautti harjoittelusta, koska siellä sai tehdä oikeita asioita ja ryhmähenki oli hyvä. Soteekissa pääsi myös kokemaan, miltä tuntui olla osana moniammatillista työyhteisöä. Harjoittelussa suunniteltiin ja ohjattiin erilaisia ryhmiä, sekä paljon muuta.

Jatko-opiskelut ovat asia, jota Vilma pohtii tosissaan. Eniten kiinnostaisi urheilufysioterapia, mutta aika näyttää, mihin tie vie.

Lue lisää fysioterapian koulutuksesta VILMA HEINOLA

Vilma Heinola:

  • Toiminut myös SAMKin tuutorina
  • Vapaa-aika kuluu ystävien ja pesäpallon parissa
  • Arvioitu valmistuminen SAMKista 2022

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.