Uudet akatemialaiset tositoimissa – projektioppiminen kehittää ryhmätyötaitoja ja innovatiivisuutta

Tekoäly Akatemia aloitti toimintansa syksyllä 2019. Mukana on kymmenkunta keväällä haastateltua toisen vuoden SAMKin IT-opiskelijaa. Opiskelijavalinnassa tärkeimpinä kriteereinä oli motivaatio, aikaisempi kokemus sekä pitkäjänteisyys.

Tekoäly akatemian opiskelija tietokoneella.
Nordlund on opiskellut aiemmin Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa.

Nordlund on opiskellut aiemmin Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa.

– Opiskelijan tulee olla aidosti kiinnostunut ja motivoitunut. Akatemiaopiskelussa ryhmässä toimiminen on keskiössä, joten on tärkeää, että jokainen opiskelija on valmis tekemään oman osansa, kertoo lehtori Petri Nuutinen, joka vastaa Tekoäly Akatemian toiminnasta.

Tällä hetkellä Tekoäly Akatemian opiskelijat osallistuvat normaaliin opetukseen kolme päivää viikossa ja kaksi päivää on pyhitetty ”työpäiviksi”, jolloin keskitytään projektien tekemiseen sekä tekoälyyn ja datan käsittelyyn liittyvään täsmäopetukseen.

 

Lue koko juttu RoboAI:n sivuilta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.