Uudenlainen ohjelmoinnin koulutus nyt haussa

Ohjelmistoalalla on Suomessa kasvava työvoima- ja osaajapula. Kysyntää on erityisesti ohjelmointiosaamisesta. SAMK vastaa tähän haasteeseen tarjoamalla ensi syksynä tiivistetyn koodarien täsmätäydennyskoulutuksen.

Opiskelijoita automaatiotekniikan laboratoriossa.
Automaatiotekniikan perusteet tunti menossa. Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kuva: Tomi Glad

Ohjelmistoalalla on Suomessa kasvava työvoima- ja osaajapula, johon SAMK vastaa ohjelmointikoulutuksella. Kuvassa on SAMKin opiskelijoita.

Koulutus tuottaa hyvät lähtökohdat omaksua ja sisäistää ohjelmointitaidot, joita voi kohdentaa eri ohjelmistoalan osa-alueisiin.

– Ohjelmoinnin ja ohjelmistojen parissa työskenteleville on alueellisesti kova kysyntä. Ohjelmoijia kaivataan yhä enemmän ja erilaisiin työtehtäviin. Esimerkiksi web-palvelut ja teollisuus työllistävät alan osaajia, kertoo koulutuksesta vastaava tietojenkäsittelyn lehtori Petri Nuutinen.

Aiempaa kokemusta ei vaadita

Petri Nuutinen lupaa, että opiskelijaksi hakeutumiselle ei vaadita aiempaa kokemusta ohjelmointi- ja ohjelmistotyöstä, vaan koulutuksessa lähdetään aivan ohjelmoinnin perusteista. Sen jälkeen edetään ohjelmointitaitojen syventämiseen eri ohjelmistoalan osa-alueille. Myöhemmin koulutuksessa käydään läpi mm. web-palveluita, sulautettuja järjestelmiä, mobiilisovelluksia sekä tekoälyä.

Koulutus on uutta SAMKissa ja sen opinnot suunnitellaan syksyllä käynnistyvän Tekoäly Akatemian kanssa niin, että kaikki hyötyvät.

Koulutus suoritetaan paitsi viikonloppuisin kontaktitunneilla, myös itsenäisesti opiskellen. Opintoihin sisällytetään lopuksi projektimaista oppimista, todellisia tapauksia ratkottavaksi.

Koulutus ei johda ammattikorkeakoulututkintoon. Opintokokonaisuuden suorittamisen jälkeen opiskelijalla on kuitenkin mahdollisuus anoa opintojen jatkoa tutkintoon asti.

Mahdollisuudet tulevaisuuden alalle

– Julkisuudessakin on ollut paljon keskustelua tulevaisuuden näkymistä, kun työtehtäviä automatisoidaan. Laajimmillaan ajatellaan, että kaikki, mikä on automatisoitavissa, automatisoidaan. Tämä tarkoittanee sitä, että osa työtehtävistä poistuu. Muutoksen myötä syntyy uusia työtehtäviä sekä osaamisen uudelleen kohdistamista. Tämä koulutus tarjoaa osaamista juuri tästä nousevasta alasta kiinnostuneille, Petri Nuutinen kertoo.

– Monelle alalla on suuret odotukset digitalisaation, robotiikan ja tekoälyn myötä esim. terveydenhuollon ja palveluliiketoiminnan puolella. Eikä sitä vielä edes tiedetä, mitä kaikkea uusia toteutuksia ja palveluja ne tuovat tullessaan, hän pohtii.

 

Lisätietoja koulutuksesta:
Lehtori Petri Nuutinen
044 710 3838
petri.nuutinen@samk.fi

Lue lisää koulutuksesta.

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.