Ulla Tuomisen säätiöltä 249 000 euroa tutkimusrahoitukseen ja tohtoreiden kansainvälistymiseen – SAMKin tutkijoille rahoitusta kolmeen hankkeeseen

Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa tutkimusta sähkö‐ ja tietotekniikan sekä niitä lähellä olevia alueilla. Syksyn 2018 tutkimushaussa säätiölle lähetettiin 41 hakemusta, joista kahdeksalle myönnettiin rahoitus, yhteensä 149 000 euroa. SAMK on mukana kolmessa rahoitusta saaneessa hankkeessa.

Ulla Tuomisen säätiön tutkimusapurahan saaneet 2018 haku. Fahimed Farahnakian
Tutkimusapurahan saaneet Petteri Pulkkinen (edusti Mirka Leinon tutkimusryhmää), Taneli Riihonen, Paavo Rasilo, Anu Holm, Timo Savallampi ja Meri Olenius. Kuvasta puuttuvat Fahimed Farahnakian ja Pan Hui.

Tutkimusapurahan saaneet Petteri Pulkkinen (edusti Mirka Leinon tutkimusryhmää), Taneli Riihonen, Paavo Rasilo, Anu Holm, Timo Savallampi ja Meri Olenius. Kuvasta puuttuvat Fahimed Farahnakian ja Pan Hui.

Osassa tutkimushankkeita Ulla Tuomisen säätiö on osarahoittaja, näin on esimerkiksi Älykkäästi sähköistyvä Satakunta -hankkeessa. Rahoitettujen hankkeiden kokonaisbudjetti ylittää miljoona euroa.

Ulla Tuomisen säätiön tutkimusrahoituksen julkistustilaisuudessa Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin-kampuksella julkistettiin 4.2. 2019 rahoitusta saavat hankkeet (mainittuna tutkimushankkeen vetäjät).

  • Älykkäästi sähköistyvä Satakunta. Tutkija Meri Olenius, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
  • Teknologialla tulevaisuuden sairaalaan. Lääketieteellisen fysiikan dosentti Anu Holm, Satasairaala & Satakunnan ammattikorkeakoulu.
  • Heavy load mobile robot. Tutkimusryhmän vetäjä Mirka Leino, Satakunnan ammattikorkeakoulu.
  • Haitallisten dronejen elektroninen torjunta. Apulaisprofessori Taneli Riihonen, Tampereen yliopisto.
  • Object Detection, Tracking and Classification in Maritime Environments. Erikoistutkija Fahimed Farahnakian, Turun yliopisto.
  • Magnetostriction in Superconductors. Tutkimusryhmän johtaja Paavo Rasilo, Tampereen yliopisto.
  • Privacy preserving 5G Edge Computing for Augmented Reality. Professori Pan Hui, Helsingin yliopisto.
  • Äänikone huurteen irroitukseen sähköjohdoista. Lehtori Timo Savallampi, Savonia ammattikorkeakoulu.

Säätiöiden post doc ‐poolin kautta Ulla Tuomisen säätiö rahoittaa tohtoreiden työskentelyä ulkomailla 100 000 eurolla.

Nyt julkistettavien tutkimushankkeiden lisäksi Ulla Tuomisen säätiö on vuoden 2018 aikana rahoittanut seuraavia palkintoja tai kohteita:

  • Yhteistyössä Sähköinsinööriliiton kanssa ”Sähkössä on tulevaisuus” ‐palkinnon, 3000 euroa, dosentti Pentti O. A. Haikoselle pitkäjänteisestä tutkimustyöstä konetietoisuuden ja kognitiivisten robottien parissa.
  • Aalto‐yliopiston ja Tampereen yliopiston sähkö‐ ja tietotekniikan opiskelijoiden ”Sähkössä on ideaa” ‐projektikilpailujen palkintoja 3000 eurolla.
  • Stipendejä sähkötekniikan ja sitä lähellä olevien alojen hyvin menestyneille opiskelijoille ja valmistuneille SAMKissa, TTY:n Porin laitoksella, WinNovassa ja Sataedussa.
  • Stipendejä Satakunnan lukioissa matemaattis‐luonnontieteellisissä opinnoissa menestyneille.

Lisätietoja: Säätiön hallituksen puheenjohtaja Cimmo Nurmi (cimmo.nurmi@samk.fi), 044 7103371

Jaa tämä sivu

SAMKissa on tällä hetkellä kymmenen laillistujaa, joille on tehty henkilökohtaiset opetussuunnitelmat. Artikkelissa haastateltu Getrude Kamamba on kuvassa "tutkittavana".

Kansainvälisille sairaanhoitajille sujuvampi tie suomalaiseen työelämään

Suomalaisen terveydenhuollon osaamista vahvistetaan uudenlaisella yhteistyöllä. SAMK on mukana hankkeissa, joissa kehitetään toimintamalleja EU/ETA-maiden ulkopuolella sairaanhoitajan tutkinnon suorittaneille henkilöille.

Susanna Kunvik (oikealla) toimii SAMKissa erikoistutkijana sekä projektipäällikkönä RAVI- ja Mind Nutrition tutkimushankkeissa. Kuvassa myös Mind Nutrition -tutkimushankkeen tutkija ja ravitsemusasiantuntija Elina Nevala.

SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik mukana luomassa Suomeen ensimmäistä työikäisten ruokasuositusta

Suomeen laaditaan ensimmäistä kertaa työikäisten ruokasuositus, jonka tavoitteena on parantaa suomalaisten työikäisten terveyttä ja työkykyä. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan nimeämä työryhmä on aloittanut suositusten valmistelun, ja mukana on myös SAMKin erikoistutkija Susanna Kunvik.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.