Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta ja lapsenlasta. Iältään lapset olivat 2–12-vuotiaita.

18.11.2022 | Teksti: Inna Saarinen ja Elina Valkama | Kuva: Hanna Rissanen ja Inna Saarinen

Lapsia ja Pepper-humanoidirobotti.

Lapset tutustuivat muun muassa humanoidirobotti Pepperiin.

Lasten päivä alkoi opetuksen vararehtori Tiina Savolan pitämällä aamupalaverilla. Sen jälkeen lapset pääsivät tutustumaan kampuksen laboratorioihin ja toimintoihin.

Automaatiolaboratoriossa oli esillä humanoidirobotti Pepper, Lego- ja teollisuusrobotteja sekä vr-lasit. Konetekniikan laboratoriossa lapset tutustuivat plasmaleikkuriin, työstökoneeseen ja opiskelijoiden rakentamaan kolmipyöräiseen moottoripyörään, 3-wheeleriin.

Kansainvälisyyspalveluissa lapset opettelivat kirjoittamaan nimensä kiinan- ja thai-kielellä. Iltapäivällä SAMKin sosiaali- ja terveysalan palvelukeskus Soteekki järjesti erilaisia aktiviteetteja lapsille. Ohjelmassa oli lopuksi tutustuminen oman vanhemman työhön, työpisteeseen sekä -yhteisöön.

Perhemyönteisen työpaikan kehittäminen on osa SAMKin henkilöstöpolitiikkaa. Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet ja niihin liittyvät tarpeet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä.

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Jokaisella lapsella on oikeus tietää, millaista työtä aikuiset tekevät. Voivatko aikuiset hyvin töissä, jotta jaksavat myös leikkiä vapaa-ajalla? Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia.

Lisätiedot päivästä:

Henkilöstön kehittämispäällikkö Saara Jäntti, saara.jantti@samk.fi, puh. 044 710 3212

Katso kuvagalleria

18.11.2022 | Teksti: Inna Saarinen ja Elina Valkama | Kuva: Hanna Rissanen ja Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Työntekijöiden lapsia SAMK-kampus Porin ympäristölaboratoriossa Lapsi mukaan töihin -päivänä.
| SAMK Työnantajana

Lapsienergia täytti SAMKin – Katso kuvagalleria

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä 22.11.2019 Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella oli lapsienergiaa. 40 iältään 2–14-vuotiasta lasta tutustui vanhempansa työpaikkaan.
SAMK profiloituu teollisuuskorkeakouluksi. SAMKilla on vastuu tuottaa muuntuvaa osaamista modernin ja monialaisen työelämän tarpeisiin maakunnassa ja lähialueilla sekä valituilla aloilla koko Suomessa.
| SAMK

SAMK on uudistanut strategiaansa ja nostaa merkittävästi opiskelupaikkojen määriä

SAMKin uusi strategia valmistui laajan yhteistyön tuloksena. Tulevina vuosina SAMK nostaa merkittävästi tutkintomääriä, kansainvälisten opiskelijoiden määrää sekä jatkuvan oppimisen paikkoja. Visiona on edelleen se, että jokainen opiskelijamme työllistyy.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html