Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta ja lapsenlasta. Iältään lapset olivat 2–12-vuotiaita.

18.11.2022 | Teksti: Inna Saarinen ja Elina Valkama | Kuva: Hanna Rissanen ja Inna Saarinen

Lapsia ja Pepper-humanoidirobotti.

Lapset tutustuivat muun muassa humanoidirobotti Pepperiin.

Lasten päivä alkoi opetuksen vararehtori Tiina Savolan pitämällä aamupalaverilla. Sen jälkeen lapset pääsivät tutustumaan kampuksen laboratorioihin ja toimintoihin.

Automaatiolaboratoriossa oli esillä humanoidirobotti Pepper, Lego- ja teollisuusrobotteja sekä vr-lasit. Konetekniikan laboratoriossa lapset tutustuivat plasmaleikkuriin, työstökoneeseen ja opiskelijoiden rakentamaan kolmipyöräiseen moottoripyörään, 3-wheeleriin.

Kansainvälisyyspalveluissa lapset opettelivat kirjoittamaan nimensä kiinan- ja thai-kielellä. Iltapäivällä SAMKin sosiaali- ja terveysalan palvelukeskus Soteekki järjesti erilaisia aktiviteetteja lapsille. Ohjelmassa oli lopuksi tutustuminen oman vanhemman työhön, työpisteeseen sekä -yhteisöön.

Perhemyönteisen työpaikan kehittäminen on osa SAMKin henkilöstöpolitiikkaa. Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet ja niihin liittyvät tarpeet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä.

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Jokaisella lapsella on oikeus tietää, millaista työtä aikuiset tekevät. Voivatko aikuiset hyvin töissä, jotta jaksavat myös leikkiä vapaa-ajalla? Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia.

Lisätiedot päivästä:

Henkilöstön kehittämispäällikkö Saara Jäntti, saara.jantti@samk.fi, puh. 044 710 3212

Katso kuvagalleria

18.11.2022 | Teksti: Inna Saarinen ja Elina Valkama | Kuva: Hanna Rissanen ja Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Työntekijöiden lapsia SAMK-kampus Porin ympäristölaboratoriossa Lapsi mukaan töihin -päivänä.
| SAMK Työnantajana

Lapsienergia täytti SAMKin – Katso kuvagalleria

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä 22.11.2019 Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampuksella oli lapsienergiaa. 40 iältään 2–14-vuotiasta lasta tutustui vanhempansa työpaikkaan.
SAMK profiloituu teollisuuskorkeakouluksi. SAMKilla on vastuu tuottaa muuntuvaa osaamista modernin ja monialaisen työelämän tarpeisiin maakunnassa ja lähialueilla sekä valituilla aloilla koko Suomessa.
| SAMK

SAMK on uudistanut strategiaansa ja nostaa merkittävästi opiskelupaikkojen määriä

SAMKin uusi strategia valmistui laajan yhteistyön tuloksena. Tulevina vuosina SAMK nostaa merkittävästi tutkintomääriä, kansainvälisten opiskelijoiden määrää sekä jatkuvan oppimisen paikkoja. Visiona on edelleen se, että jokainen opiskelijamme työllistyy.

Uusimmat uutiset

Ihmisiä auditoriossa
| SAMK

SeAMK ja SAMK yhdistävät voimansa kolmanteen tutkimusfoorumiin Seinäjoelle

Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestävät yhdessä kolmannen tutkimusfoorumin Seinäjoella. Tutkimusfoorumit saivat alkunsa korkeakoulujen yhteisestä OKM TKI Profit -hankkeesta kolme vuotta sitten.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin lehtori Seija Olli on ollut mukana työryhmässä, joka on saanut vuoden vaikuttavuustekopalkinnon Toimintakulttuuri-kategoriassa. SAMK onnittelee! 🌹 #katsetulevaisuuteen #hoitotyö https://vaikuttavuusseura.wordpress.com/2022/12/02/vuoden-vaikuttavuusteot-2022-on-valittu/

All in! 7 nuorta yritystä/ideaa kilpaili tänään All in Pitch -finaalissa. Aivan huikeita myyntipuheita toisen ja korkea-asteen opiskelijoilta! Meidän tuomareiden tehtävä ei ollut helppo. Onnea voittajille! #mysamk #nuoriyrittäjyys #yrityskiihdyttämö #entersatakunta #prizztech

SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävän uusi näyttely on kuvataiteen opiskelijoiden Maiju Ruuskasen, Jenni Ahokiven ja Leevi Kämäräisen käsialaa. Näyttelyn nimi on Värikäs Väylä 🎨🖌️
https://www.samk.fi/uutiset/kuvataiteen-opiskelijat-tarjoavat-varikkaan-vaylan-kohti-joulua/

YAMK-tutkinto on mainio tapa edistää koulutuksellista tasa-arvoa ja avaa erinomaisen urapolun - ”Maisterin tutkintonimike vahvistaisi tunnettuutta edelleen” #YAMK #uraseuranta #tasaarvo #vaalit2023
https://demokraatti.fi/kysely-yamk-tutkinto-avaa-hienon-urapolun-maisterin-tutkintonimike-vahvistaisi-tunnettuutta-edelleen