Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta ja lapsenlasta. Iältään lapset olivat 2–12-vuotiaita.

Lapsia ja Pepper-humanoidirobotti.

Lapset tutustuivat muun muassa humanoidirobotti Pepperiin.

Lasten päivä alkoi opetuksen vararehtori Tiina Savolan pitämällä aamupalaverilla. Sen jälkeen lapset pääsivät tutustumaan kampuksen laboratorioihin ja toimintoihin.

Automaatiolaboratoriossa oli esillä humanoidirobotti Pepper, Lego- ja teollisuusrobotteja sekä vr-lasit. Konetekniikan laboratoriossa lapset tutustuivat plasmaleikkuriin, työstökoneeseen ja opiskelijoiden rakentamaan kolmipyöräiseen moottoripyörään, 3-wheeleriin.

Kansainvälisyyspalveluissa lapset opettelivat kirjoittamaan nimensä kiinan- ja thai-kielellä. Iltapäivällä SAMKin sosiaali- ja terveysalan palvelukeskus Soteekki järjesti erilaisia aktiviteetteja lapsille. Ohjelmassa oli lopuksi tutustuminen oman vanhemman työhön, työpisteeseen sekä -yhteisöön.

Perhemyönteisen työpaikan kehittäminen on osa SAMKin henkilöstöpolitiikkaa. Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet ja niihin liittyvät tarpeet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä.

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Jokaisella lapsella on oikeus tietää, millaista työtä aikuiset tekevät. Voivatko aikuiset hyvin töissä, jotta jaksavat myös leikkiä vapaa-ajalla? Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöidensä lapsia.

Lisätiedot päivästä:

Henkilöstön kehittämispäällikkö Saara Jäntti, saara.jantti@samk.fi, puh. 044 710 3212

Lue lisää valtakunnallisesta päivästä

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.