Tulevaisuudensuunnitelmat energia-alalla houkuttelivat opiskelemaan

Suurimaalta kotoisin oleva 24-vuotias Juho Kuusikoski sai kevään 2021 yhteishaussa opiskelupaikan SAMKista. Hän opiskelee nyt toista vuotta energia- ja ympäristötekniikan insinööritutkintoa, joka on 240 opintopisteen laajuinen.

29.3.2023 | Teksti: Siiri Virtanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Milja Haavisto

Juho Kuusikoski puolivartalokuva

Opintojen ohella Juho työskentelee perheensä yrityksessä.

Keväällä 2021 Juho Kuusikoski päätti hakea opiskelupaikkaa. Opiskelualojen miettimiseen Juhon ei tarvinnut käyttää ylimääräistä aikaa, sillä ehdottomasti kiinnostavin ala oli jo hakuhetkellä selvä. SAMKin alavaihtoehdoista löytyi häntä kiinnostava energia- ja ympäristötekniikan ala, joten hän päätti hakea sinne. SAMK oli myös opiskeluvaihtoehdoista sijainniltaan luontevin.

Ala kiinnostaa Juhoa esimerkiksi tulevaisuuden näkökulmasta. Juhon tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu tehdä monipuolisia energia-alan työtehtäviä. Näitä taitoja hän tulisi käyttämään jatkossa heidän omassa bioenergian käsittelyyn erikoistuneessa perheyrityksessään Hakepeikot Oy:ssä, jossa myös Juho työskentelee monipuolisissa tehtävissä.

– Valmistumisen jälkeen tavoitteena on päästä toteuttamaan energia-alan hommia, hän sanoo.

Opintojaksoilta toivottuja taitoja ja valmiuksia tuleviin työtehtäviin

Juho on viihtynyt hyvin opinnoissaan ja hän kokee saaneensa opintojaksoilta muun muassa valmiuksia energia- ja ympäristötekniikan alan työtehtäviin. Viihtyvyyteen ovat vaikuttaneet myös hyvät opettajat, mielenkiintoiset opintojaksot sekä mukavat opiskelijatoverit, joiden joukosta on myös löytynyt uusia ystäviä.

– Parhainta ja mieleenpainuvinta ovat ehdottomasti olleet uudet ystävät.

Opintojen aikana Juho on ollut jo yhdessä harjoittelussa 2022 kesällä. Harjoittelupaikaksi valikoitui silloin Pori Energia Oy. Pori Energialla Juhon työkuva oli voimalaitostyöntekijä. Hänen työtehtäviinsä kuuluivat esimerkiksi erilaisten taulukoiden laatimista ja seuraamista, sekä kaikkia muita yrityksen perustöitä. Pori Energia Oy oli Juhon mielestä harjoittelupaikkana hyvä, koska siellä sai tehdä paljon kaikkea  monipuolista työtä.

Opiskelun lisäksi on tärkeää myös viettää vapaa-aikaa ja tehdä itselle mieluisia asioita. Vapaa-ajallaan Juholla on tapana hoitaa yrityksen asioita, kuten esimerkiksi kirjanpitoa, erilaisia hakehommia, sekä muita yrityksen asioita. Yksi mieluinen vapaa-ajan vietto hänelle on myös hääräillä erilaisten koneiden ja autojen parissa.

Juho Kuusikoski puolivartalokuva

Juho Kuusikoski

  • Opiskelee toista vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa
  • 24-vuotias
  • Kotoisin Suurimaalta

29.3.2023 | Teksti: Siiri Virtanen, SAMKin opiskelija | Kuva: Milja Haavisto

Lisää aiheesta

Silmälasit päässä isosti hymyilevä nainen.
| Opinnot ja opetus

Etenemismahdollisuudet houkuttelivat Emman insinööriopintoihin

Turusta Poriin muuttanut Emma Alén opiskelee toista vuotta energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa.
Opiskelijaryhmä turvavarusteissa Bolidenin Harjavallan kuparihienokuonan kaatopaikalla.
| Opinnot ja opetus

SAMK ja Aalto-yliopisto yhteistyöhön: Tarvittuja osaajia metallialalle

Satakunnan alueen yrityksillä, etenkin prosessiteollisuuden osalta, on ollut suuri tarve saada korkeasti koulutettuja osaajia. SAMK, Aalto-yliopisto, Satakunnan metallinjalostusyritykset ja Porin kaupunki ovat aloittaneet yhteistyön, jonka avulla voidaan vastata tähän tarpeeseen.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Twitter feed is not available at the moment.