Suomalaista korkeakoulututkintoa arvostetaan ympäri maailmaa matkailualalla

Johnnie Mae Väkelä päätti muuntaa filippiiniläisen matkailualan koulutuksensa suomalaiseksi tutkinnoksi hakemalla kansainvälisen matkailun kehittämisen koulutusohjelmaan.

19.12.2020 | Teksti: Nelli Isotalo, SAMKin opiskelija | Kuva: Johnnie Mae Väkelä, SAMKin opiskelija

Johnnie Mae poseeraa humanoidirobotti Pepperin kanssa.
Intohimo vieraanvaraisuusalalle sai Johnnie Maen kiinnostumaan kansainvälisen matkailun kehittämisen opinnoista.

Filippiineiltä kotoisin oleva Johnnie Mae Väkelä opiskelee kolmatta vuotta englanninkielisessä International Tourism Management koulutusohjelmassa Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

– Vuonna 2017 lähdin kotimaastani Filippiineiltä. Opiskelu oli yksi suunnitelmistani saapuessani Suomeen, mutta se ei ollut tuolloin prioriteettini, Johnnie Mae kertoo.

Johnnie Mae yritti etsiä töitä, mutta huonolla menestyksellä. Odottaessaan työhaastattelukutsua, hän piti itsensä kiireisenä liittymällä useisiin suomen kielen kursseihin sekä matkustamomiehistön todistuskoulutukseen Finnairin lentoakatemiassa.

– Ajan myötä tajusin, että kielen oppimisen lisäksi toinen tapa integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan olisi muuntaa filippiiniläinen korkeakoulututkinto suomalaiseksi tutkinnoksi. Filippiineillä minulla on kandidaatin tutkinto hotellin ja ravintolan johtamisesta sekä yhdeksän vuoden työkokemus hotellialalla.

Kiinnostus matkailun opintoihin heräsi

– Intohimo vieraanvaraisuusalaa kohtaan sai minut kiinnostumaan kansainvälisen matkailun kehittämisen opinnoista. Suomalaisen perheeni avulla ja kannustuksella päätin hakea Satakunnan ammattikorkeakouluun.

Tutkinto kattaa matkailualan laajasti, matkailua opiskellaan kotimaan lisäksi maailmanlaajuisesti. Opettajat tarjoavat opiskelijoille ajankohtaista ja maailmanlaajuista tietoa ja tapahtumia, joilla on vaikutusta koko matkailualaan.

– Rakastan tutkinnossamme eniten sitä, että sovellamme teoriaa käytännössä. Opettajillamme on myös erilaiset opetustavat, mikä tekee tunneistamme entistä vuorovaikutteisempia ja mielenkiintoisempia.

Tämän lisäksi SAMK kannustaa opiskelijoita parantamaan ja harjoittamaan ammattitaitoa työskentelemällä tehtävissä oikeiden yritysten kanssa, vaikka yritysten etsiminen yhteistyöhön on haastavaa.

– Työskentelevänä opiskelijana aikatauluni on melko tiukka. Toisinaan yksin työskenteleminen on minulle kätevämpää, mutta haluan työskennellä myös ryhmässä. Nautin opiskelukavereideni seurasta, mutta mikä tärkeintä, opin uusia asioita ja näen asioita eri näkökulmista aina, kun työskentelen ryhmässä.

Toinen asia, jonka Johnnie Mae on oppinut Suomessa, on tasapainoinen elämä. Vapaa-ajalla hän tykkää matkustaa eri maihin, käydä uimahallissa, harrastaa joogaa ja zumbaa, pitää yhteyttä kavereidensa kanssa sekä katsoa elokuvia ja sarjoja mahdollisimman paljon.

Tavoitteena paluu hotellialalle

Johnnie Mae on ylpeä voidessaan suositella koulutusohjelmaa kaikille opiskelijoille, jotka haluavat olla osa matkailualaa. Koulutusohjelma voi avata mahdollisuuksia eri toimialoilla, kuten hotelli-, ilmailu- ja risteilyaloilla. Eurooppalaisen korkeakoulututkinnon hankkiminen on aina hyvä valinta, koska se tekee kilpailukykyisemmäksi Euroopan lisäksi myös muissa maissa.

– Olen varma, että korkeakoulututkinto auttaa minua tulevissa urasuunnitelmissani. Tavoitteenani on palata hotellialalle valmistuttuani. Sain jo ennen valmistumistani mahdollisuuden tutustua ravintola-alaan Suomessa.

Tällä hetkellä Johnnie Mae työskentelee opintojen ohessa sushi-kokkina ja nauttii uusien taitojen oppimisesta.

– Odotan innolla näkeväni lisää matkailun ammattilaisiksi pyrkiviä opiskelijoita kampuksellamme!

Johnnie Mae kirjastolla etsimässä kirjoja hyllystä.

International Tourism Management

  • International Tourism Management- koulutusohjelma on englanninkielinen matkailualan tutkinto Satakunnan ammattikorkeakoulussa
  • Koulutusohjelma on uusi ja alkoi vasta syksyllä 2018
  • Koulutusohjelman nimeksi muutettiin syksyllä 2020 International Tourism Managementiksi (aiemmin International Tourism Development)

19.12.2020 | Teksti: Nelli Isotalo, SAMKin opiskelija | Kuva: Johnnie Mae Väkelä, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Soutuvene puulaiturin vieressä, taustalla aurinko laskee järven selän taakse.
| SAMK

Ensimmäinen SAMKin koordinoima Erasmus+ kumppanuushanke käynnistyi

SAMKin matkailuliiketoiminnan tutkimusryhmän hanke merellisen matkailun osaamisen kehittämiseksi hyväksyttiin rahoitettavaksi.
Vertti Kypärä istuu ravintolassa ruskealla nahkasohvalla.
| Opinnot ja opetus

Opinnäytetyö: Instagramin aakkoset matkailuyrittäjille

Restonomiksi (AMK) kesäkuussa valmistunut Vertti Kypärä teki opinnäytetyönään Instagram-oppaan matkailualalle ja piti webinaarina kaksi koulutusta alan yrittäjille.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Navigointiin suunniteltujen syvyysmallien hyödyntämistä kehitetään ISTLAB-hankkeessa. Vedenalaisten mallien avulla merenpohjasta saadaan aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa luotseille ja alusten navigointijärjestelmiin.
https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping

Development work is ongoing in the ISTLAB project on how to utilise bathymetric models designed for navigation. Read more: https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping #navigation #bathymetricmodel

Yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @SermatechFi järjestämä suunnittelukilpailu kannustaa opiskelijoita innovoimaan, miten robotit voisi yhdistää 3D-tulostamiseen. Kilpailu päättyy ensi viikolla! Missä nyt mennään?https://www.roboai.fi/automaatio-ja-robotiikka/3d-tulostus/robotit-mukaan-3d-tulostukseen-opiskelijat-haasteen-edessa/ #roboai #samk #mysamk #sermatech #robottihaaste

Altogether 31 students graduated from SAMK in February. Nine of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
https://www.samk.fi/en/uutiset/31-students-graduated-from-samk-in-february/

SAMKista valmistui helmikuussa yhteensä 31 opiskelijaa. Valmistuneista yhdeksän suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita. #samk #alumni #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-helmikuussa-yhteensa-31-opiskelijaa/