SAMK, SeAMK ja Humak voittoisia ammattikorkeakoulujen yrittäjyyskilpailussa – SAMKille kiitosta yrityskiihdyttämöstä

Suomen Yrittäjien yhdessä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen kanssa järjestämän valtakunnallisen yrittäjyyskilpailun voittivat Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Humanistinen ammattikorkeakoulu. Voittajat palkittiin ammattikorkeakoulupäivillä Kuopiossa.

Kunniakirja SAMKille, Suomen Yrittäjien ja Arenen yrittajyyskilpailu (otsikko)
Toisessa erässä ammattikorkeakoulut kisasivat siitä, kenellä on uutta yritystoimintaa parhaiten synnyttävät toimintamallit.

– Peräti 14 ammattikorkeakoulua osallistui kisaan kuvaamalla parhaat yrittäjyyttä vahvistavat toimintamallinsa. On upeata havaita, kuinka keskeinen asema yrittäjyydellä on valtaosassa ammattikorkeakouluja, iloitsee Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä.

– Osaamisen ja luovuuden ammattilaisjoukkueina ammattikorkeakoulut tarjoavat kumppaniensa kanssa yrittäjyydelle otollisen kasvuympäristön. Kilpailuun osaa ottaneet ammattikorkeakoulut ovat tästä elävä esimerkki, sanoo Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen.

Kilpailuissa kolme yrittäjyyden eri vaiheisiin keskittynyttä erää

Kilpailu perustui viime marraskuussa julkaistuihin korkeakoulujen yrittäjyyssuosituksiin ja niiden käyttöönoton tueksi laadittuun pelikirjaan. Kilpailussa oli kolme yrittäjyyden eri vaiheita edistävää erää, joista ammattikorkeakoulu saattoi osallistua yhteen tai useampaan.

Ensimmäisessä erässä ammattikorkeakoulut mittelivät siitä, kuka edistää parhaiten opiskelijoiden, opettajien ja muun henkilökunnan yrittäjyysasenteen ja -valmiuksien rakentumista. Erän voitti Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Tuomaristo kiitti SeAMKia yrittäjyyden kytkemisestä normaaliksi osaksi opiskelua ja oppimisympäristöjä sekä yrittäjyystoimintojen kehittämisestä tutkimukseen perustuen.

Toisessa erässä ammattikorkeakoulut kisasivat siitä, kenellä on uutta yritystoimintaa parhaiten synnyttävät toimintamallit. Erän voitti Satakunnan ammattikorkeakoulu. Tuomaristo kiitti SAMKia pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta yrityskiihdyttämötoiminnasta, tiiviistä kytkeytymisestä alueen yrittäjyysekosysteemiin sekä alkuvaiheen yritysten rahoitushankinnan vauhdittamisesta.

SAMK: pitkäjänteistä ja tuloksellista yrityskiihdyttämötoimintaa, tiiviis kytkentä alueen yrittäjyysekosysteemiin sekä alkuvaiheen yritysten rahoitushankinnan vauhdittaminen

Kolmannessa erässä ammattikorkeakoulut ottivat toisistaan mittaa vakiintuneen yrittäjyyden ja yritystoiminnan uudistamisessa. Erän voitti Humanistinen ammattikorkeakoulu. Sillä on toimintaa pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Turussa. Tuomaristo kiitti Humakia erityisesti luovilla aloilla yrittävien ja yrittäjäksi suuntaavien monipuolisesta palvelemisesta niin koulutuksen, kehittämisen kuin yrityshaudonnan keinoin.

Voittajat pääsevät Valtakunnallisille yrittäjäpäiville

Voittajat julkistettiin Kuopion AMK-päivillä keskiviikkona 8.5. Palkinnoksi kukin ammattikorkeakoulu sai diplomin sekä kaksi lippua Valtakunnallisille yrittäjäpäiville Lahteen. Palkinnon mahdollistaa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projekti.

Palkittavat ammattikorkeakoulut valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen, Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallituksen jäsen Ella Joukola, Savon Yrittäjien yhteyspäällikkö Mia Simpanen sekä Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä ja projektipäällikkö Päivi Ojala.

SAMKin palkinnon vastaanottivat Kuopissa AMK-päivillä rehtori Jari Multisilta ja vararehtori Timo Mattila.

Lisätiedot:

Tutustu kilpailutöihin kilpailusivustolla.

Tutustu korkeakoulujen yrittäjyyssuosituksiin.

Digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä, 045 129 6791, joonas.mikkila@yrittajat.fi

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.