SAMKin vetovoima kasvoi
– Yli 8000 hakijaa kevään hauissa

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on pääosin päättynyt. SAMKiin oli hakijoita yli 8000. Yhteishaussa opiskelupaikkaa haki keskimäärin 2,6 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

11.4.2019 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad

Tekniikan englannintunnilla pelataan Quizlet-sanapeliä. Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Kuva: Tomi Glad

SAMKissa opiskellaan mm. Quizlet-sanapelien avulla. Kuvassa insinööriopiskelijoita.

SAMKin vetovoima kasvoi hieman viime vuodesta. Keväällä 2018 ensisijaisia hakijoita oli 2,5 aloituspaikkaa kohti. Eniten vetovoimaansa kasvatti Porissa monimuotototeutuksena tarjottava sosiaalialan koulutus.

Sosiaali- ja terveysalan koulutukset suosituimpia

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli monimuotototeutuksena tarjottava sosiaalialan koulutus, johon oli 11,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian koulutus, johon oli 6,5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli Terveyden edistämisen koulutus luvulla 2,7.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli SAMKissa yhteensä yli 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150. Kaikki nyt haussa olleet opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2019.

Haku vielä insinöörien muuntokoulutukseen

Rakennustuotanto on kasvanut ja alan työvoimapula Satakunnassa ja lähialueilla on lisääntynyt. Tähän tarpeeseen vastaa SAMKissa ensi syksynä alkava rakennus- yhdyskuntatekniikan muuntokoulutus. Koulutusohjelman tuotantopainotteisia opintoja toteutetaan rakennusalan yrityksissä käytännön töitä tekemällä. Koulutukseen odotetaan sekä insinöörejä että esimerkiksi toisen asteen koulutuksen käyneitä, jotka haluavat suunnata osaamistaan ns. positiivisen rakennemuutoksen aloille ja laajentaa näin työllistymismahdollisuuksiaan.

Samaan tapaan alan osaajapulaan vastaa myös koodarien täsmätäydennyskoulutus, josta on myös mahdollista jatkaa tutkinto-opiskelijaksi.

Haku rakennus- ja yhdyskuntatekniikan muuntokoulutukseen on 18.4.2019 asti ja koodarien täsmätäydennyskoulutukseen 5.5.2019 asti.

Lisätietoja:
Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Lisää aiheesta

| Automaatio ja teollisuus

SAMK vastaa rakennustuotannon työvoimapulaan muuntokoulutuksella

Rakennustuotanto on kasvanut ja alan työvoimapula Satakunnassa ja lähialueilla on lisääntynyt. Tähän tarpeeseen vastaa SAMKissa ensi syksynä alkava rakennus- yhdyskuntatekniikan muuntokoulutus.
| SAMK

Haku SAMKiin käynnistyi

Kevään haut ammattikorkeakouluihin ovat käynnissä. SAMKissa on kaksi eri hakuaikaa. Englanninkieliset tutkintoon johtavat koulutukset ovat haussa 13.3.–3.4.2019 ja suomenkieliset 20.3.-3.4.2019.

Uusimmat uutiset

| Hyvinvointi ja terveys

Terveysdatasta uutta puhtia tutkimukseen ja tuotekehitykseen

Satakunnassa otetaan merkittäviä edistysaskeleita terveysteknologian tuotekehityksessä ja lääketieteellisessä tutkimuksessa. Satasairaalan ja SAMKin yhteistyön tavoitteena on valjastaa RoboAI:n automaation, robotiikan, tekoälyn ja hyvinvointiteknologian osaaminen teollisuuden lisäksi lääketieteen ja terveydenhuollon eduksi.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA