Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita. 

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla.

Aamupalaverin jälkeen lapset pääsivät tutustumaan kampuksen laboratorioihin ja toimintoihin. Hyvinvointilaboratorion puolella tutustuttiin kuvitteelliseen sairaalaympäristöön. Automaatiolaboratoriossa esiteltiin interaktiivista peliseinää. Kansainvälisyyspalveluissa lapset opettelivat kirjoittamaan nimensä eri maan kielellä. Iltapäivällä sosiaali- ja terveysalan palvelukeskus Soteekki järjesti erilaisia aktiviteetteja lapsille. Ohjelmassa oli lopuksi tutustuminen oman vanhemman työhön, työpisteeseen sekä -yhteisöön.

Perhemyönteisen työpaikan kehittäminen on osa SAMKin henkilöstöpolitiikkaa. Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet ja niihin liittyvät tarpeet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä.

Lapsen oikeuksien viikon perjantaina vietettävän valtakunnallisen Lapsi mukaan töihin -päivän tarkoituksena on näyttää lapsille, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Valtakunnalliseen päivään osallistui lähes 750 yritystä ympäri Suomea. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi vuosittaisen kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Lisätiedot valtakunnallisesta päivästä Lapset pääsivät päivän aikana tutustumaan hoitotyön simulaatiotilaan. Lapset pääsivät päivän aikana tutustumaan hoitotyön simulaatiotilaan. Taukohuoneessa oli mahdollista pelata myös pöytäjääkiekkopeliä. Taukohuoneessa oli mahdollista pelata myös pöytäjääkiekkopeliä.

Jaa tämä sivu

Kolme SAMKin opiskelijaa poseeraa violetin seinän edessä.

Vuoden 2023 menestystarinat julkaistu – Uusi Agora-lehti ilmestyi

Vuoden 2023 menestystarinat on julkaistu SAMKin sidosryhmälehti Agoran uusimmassa numerossa. Agora on ilmestynyt painettuna ja sen voi lukea myös verkossa.

SAMKin Youtube-kanava.

SAMK mukana TKI-kärjet 2024 -kilpailussa kahdella videolla

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen TKI-kärjet-kilpailu järjestetään jälleen maaliskuussa 2024. SAMK osallistuu kilpailuun kahdella kilpailuvideolla, joilla esitellään tutkimustoimintaamme.

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.