SAMKin vetovoima kasvoi
– Yksittäiseen koulutukseen jopa yli 1000 hakijaa

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli lähes 2700. Yhteishaussa opiskelupaikkaa haki keskimäärin lähes kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

2.4.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad (arkistokuva)

Opiskelijoita SAMK-kampus Porin kirjastossa.

Arkistokuvassa on SAMKin opiskelijoita Porin kampuksen kirjastossa.

SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta. Tänä keväänä ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,8 yhtä aloituspaikkaa kohti.  Viime vuonna vastaava luku oli 2,4.

SAMKissa oli hakukohteina yhteensä 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kahdeksan monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kuusi ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä. Osa näistä koulutuksista oli haussa jo tammikuussa.

Usean koulutuksen vetovoima kasvoi

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli Huittisissa tarjottava liiketalouden monimuotokoulutus, johon oli 11,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Tähän kokonaisuudessaan verkossa toteutettavaan koulutukseen oli lähes 600 ensisijaista hakijaa ja yhteensä yli 1100 hakijaa.

– Hakijamäärät antavat meille selkeää viestiä maakunnan ja lähialueiden koulutuskysynnästä ja -tarpeesta. Monimuotokoulutusten vetovoiman lisääntymisen uskon olevan tulosta erityisesti työelämässä olevien koulutustarpeiden tunnistamisesta ja panostuksestamme opetukseen ja digitaalisuuteen. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa näin hyvät hakijaluvut valtaosassa koulutuksista kertovat myös luottamuksesta siihen, että koulutus ja oman osaamisen kehittäminen nähdään sijoituksena tulevaisuuteen, kertoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian koulutus, johon oli 6,7 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutus, johon haki 4 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli SAMKissa yhteensä noin 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150. Kaikki nyt haussa olleet opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2020.

SAMKin kampuksilla huhti-toukokuussa järjestettäviksi suunnitellut valintakokeet toteutetaan koronaepidemian takia online-valintakokeina, tai koulutusten opiskelijavalinnat toteutetaan muulla tavoin. Todistusvalinnat toteutetaan toukokuussa suunnitellusti. AMK-valintakokeet järjestetään Porin kampuksella kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Lisää aiheesta

SAMK-kampus Rauman opiskelijoita ja ohjaava lehtori.
| SAMK

SAMKissa Suomen laadukkainta opetusta – Monipuolisia osaajia maakunnan yrityksiin

Valmistuneet opiskelijat ovat arvioineet SAMKin opetuksen Suomen ammattikorkeakouluista laadukkaimmaksi. Tämä selviää Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille suunnatusta palautekyselystä (AVOP), jossa arvioidaan ja annetaan palautetta toteutuneesta koulutuksesta.
Opiskelijoita SAMK-kampus Porin luokassa.
| SAMK

Haku SAMKiin käynnistyi

Kevään toinen yhteishakuaika ammattikorkeakouluihin on käynnistynyt. Englanninkieliset tutkintoon johtavat koulutukset ovat olleet haussa jo viikon. Kaikki haut päättyvät 1.4.2020.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html