Skip to content

SAMKin vetovoima kasvoi
– Yksittäiseen koulutukseen jopa yli 1000 hakijaa

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli lähes 2700. Yhteishaussa opiskelupaikkaa haki keskimäärin lähes kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

2.4.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad (arkistokuva)

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Arkistokuvassa on SAMKin opiskelijoita Porin kampuksen kirjastossa.

SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta. Tänä keväänä ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,8 yhtä aloituspaikkaa kohti.  Viime vuonna vastaava luku oli 2,4.

SAMKissa oli hakukohteina yhteensä 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kahdeksan monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kuusi ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä. Osa näistä koulutuksista oli haussa jo tammikuussa.

Usean koulutuksen vetovoima kasvoi

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli Huittisissa tarjottava liiketalouden monimuotokoulutus, johon oli 11,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Tähän kokonaisuudessaan verkossa toteutettavaan koulutukseen oli lähes 600 ensisijaista hakijaa ja yhteensä yli 1100 hakijaa.

– Hakijamäärät antavat meille selkeää viestiä maakunnan ja lähialueiden koulutuskysynnästä ja -tarpeesta. Monimuotokoulutusten vetovoiman lisääntymisen uskon olevan tulosta erityisesti työelämässä olevien koulutustarpeiden tunnistamisesta ja panostuksestamme opetukseen ja digitaalisuuteen. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa näin hyvät hakijaluvut valtaosassa koulutuksista kertovat myös luottamuksesta siihen, että koulutus ja oman osaamisen kehittäminen nähdään sijoituksena tulevaisuuteen, kertoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian koulutus, johon oli 6,7 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutus, johon haki 4 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli SAMKissa yhteensä noin 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150. Kaikki nyt haussa olleet opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2020.

SAMKin kampuksilla huhti-toukokuussa järjestettäviksi suunnitellut valintakokeet toteutetaan koronaepidemian takia online-valintakokeina, tai koulutusten opiskelijavalinnat toteutetaan muulla tavoin. Todistusvalinnat toteutetaan toukokuussa suunnitellusti. AMK-valintakokeet järjestetään Porin kampuksella kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Lisää aiheesta

| SAMK

SAMKissa Suomen laadukkainta opetusta – Monipuolisia osaajia maakunnan yrityksiin

Valmistuneet opiskelijat ovat arvioineet SAMKin opetuksen Suomen ammattikorkeakouluista laadukkaimmaksi. Tämä selviää Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille suunnatusta palautekyselystä (AVOP), jossa arvioidaan ja annetaan palautetta toteutuneesta koulutuksesta.
| SAMK

Haku SAMKiin käynnistyi

Kevään toinen yhteishakuaika ammattikorkeakouluihin on käynnistynyt. Englanninkieliset tutkintoon johtavat koulutukset ovat olleet haussa jo viikon. Kaikki haut päättyvät 1.4.2020.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMKiin on haussa vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi. Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa, jotka tähtäävät tradenomin, restonomin, merikapteenin ja insinöörin AMK-tutkintoihin. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020.
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
SAMK - Satakunta University of Applied Sciences
Oletko esiintymiskykyinen, idearikas sometaitaja ja innostunut kirjoittaja? Tarjoamme mielenkiintoisen työtehtävän koulutusmarkkinoinnin parissa ajalle 24.8.2020 – 23.1.2021. Haku 31.7.2020 mennessä.

Lisätietoja ja hakulomake: #tyopaikat" target="_blank" rel="noreferrer">https://www.samk.fi/tietoa-meista/samk-tyonantajana/#tyopaikat

Ensisijainen toimipiste SAMK-kampus Pori. Työ edellyttää liikkumista, joten valittavalla henkilöllä tulee olla ajokortti.

https://t.co/HuLp9idYrt Emmi Lehtimäki yhdisti onnistuneesti pikkulapsiarjen, työn pankissa ja opiskelun SAMKissa Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmassa. Ylempi AMK-tutkinto on antanut itsevarmuutta tekemiseen ja suunnan urahaaveille. #samk #yamk #yhteishaku

SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyksi! Haussa on sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia viidessä eri koulutusohjelmassa. Kaikki tarjottavat opinnot alkavat syksyllä 2020. https://t.co/G3F3CmtzJ6

Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia. #samk #ylpeästiamk #tradenomi https://t.co/494Gow4h2F

Finanssialalla asiantuntijana työskentelevä Jaana Mustonen haki Business Management and Entrepreneurship Master-ohjelmaan kehittääkseen osaamistaan. Parempi ymmärrys yrittäjän näkökulmasta on ollut arvokasta työtehtävissä. #samk #ylempiAMK
https://t.co/xQGTz27glc