SAMKin vetovoima kasvoi – Yksittäiseen koulutukseen jopa yli 1000 hakijaa

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin päättyi eilen. SAMKiin oli hakijoita yli 8000, joista ensisijaisia oli lähes 2700. Yhteishaussa opiskelupaikkaa haki keskimäärin lähes kolme ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti.

Opiskelijoita SAMK-kampus Porin kirjastossa.
Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Arkistokuvassa on SAMKin opiskelijoita Porin kampuksen kirjastossa.

SAMKin vetovoima kasvoi viime vuodesta. Tänä keväänä ensisijaisia hakijoita SAMKiin oli noin 2,8 yhtä aloituspaikkaa kohti. Viime vuonna vastaava luku oli 2,4.

SAMKissa oli hakukohteina yhteensä 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kahdeksan monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kuusi ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä. Osa näistä koulutuksista oli haussa jo tammikuussa.

Usean koulutuksen vetovoima kasvoi

Koulutuksista kaikkein vetovoimaisin oli Huittisissa tarjottava liiketalouden monimuotokoulutus, johon oli 11,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Tähän kokonaisuudessaan verkossa toteutettavaan koulutukseen oli lähes 600 ensisijaista hakijaa ja yhteensä yli 1100 hakijaa.

– Hakijamäärät antavat meille selkeää viestiä maakunnan ja lähialueiden koulutuskysynnästä ja -tarpeesta. Monimuotokoulutusten vetovoiman lisääntymisen uskon olevan tulosta erityisesti työelämässä olevien koulutustarpeiden tunnistamisesta ja panostuksestamme opetukseen ja digitaalisuuteen. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa näin hyvät hakijaluvut valtaosassa koulutuksista kertovat myös luottamuksesta siihen, että koulutus ja oman osaamisen kehittäminen nähdään sijoituksena tulevaisuuteen, kertoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

Päivätoteutuksista suosituin oli fysioterapian koulutus, johon oli 6,7 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Ylemmistä AMK-tutkinnoista vetovoimaisin oli johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutus, johon haki 4 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli SAMKissa yhteensä noin 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 150. Kaikki nyt haussa olleet opinnot käynnistyvät elo/syyskuussa 2020.

SAMKin kampuksilla huhti-toukokuussa järjestettäviksi suunnitellut valintakokeet toteutetaan koronaepidemian takia online-valintakokeina, tai koulutusten opiskelijavalinnat toteutetaan muulla tavoin. Todistusvalinnat toteutetaan toukokuussa suunnitellusti. AMK-valintakokeet järjestetään Porin kampuksella kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, 044 710 3012

Jaa tämä sivu

Henna Kyhä istuu keltaisella tuolilla.

Tutkimuspäällikkönä työikäisten hyvinvoinnin asialla

SAMKissa toimii nyt Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskus. Keskuksen toiminta keskittyy satakuntalaisten työntekijöiden hyvinvointiin ja sen myötä maakunnan työvoiman saatavuuden haasteisiin. Ihmisen toimintakyvyn tutkimuskeskusta vetää tutkimuspäällikkö ja kasvatustieteen tohtori Henna Kyhä.

Tubettaja Roni Bäck seisoo kädet levitettyinä vihreänsävyisessä Pelisellissä.

Peliselli avattiin juhlallisesti käyttöön – Katso kuvagalleria!

Perjantaina 24.11. järjestetty Well Played -tapahtuma keräsi yhteen RoboAI tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä elämykselliseen iltapäivään. Samalla vihittiin käyttöön uusi peli- ja elämyslaboratorio Peliselli.

Lasten päivä alkoi rehtori, toimitusjohtaja Jari Multisillan pitämällä aamupalaverilla kampuksen taukotilassa.

Työntekijöiden lapset valtasivat SAMKin Porin kampuksen

Valtakunnallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä SAMKin Porin kampuksella pyöri kolmisenkymmentä työntekijöiden lasta. Iältään lapset olivat 3–13-vuotiaita.