Haku SAMKiin käynnistyi

Kevään toinen yhteishakuaika ammattikorkeakouluihin on käynnistynyt. Englanninkieliset tutkintoon johtavat koulutukset ovat olleet haussa jo viikon. Kaikki haut päättyvät 1.4.2020.

18.3.2020 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Tomi Glad (arkistokuva)

Opiskelijoita SAMK-kampus Porin luokassa.

Arkistokuvassa on SAMKin opiskelijoita Porin kampuksella. Tällä hetkellä kampus on suljettu koronaviruspandemian vuoksi ja opinnot suoritetaan etänä.

SAMKissa on hakukohteina yhteensä 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kahdeksan monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kuusi ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä. Osa näistä koulutuksista oli haussa jo tammikuussa.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä noin 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 200. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo-syyskuussa 2020.

Koronaviruspandemian vaikutukset yhteishakuun

Hakeutuminen ammattikorkeakouluun tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi. Koronaviruspandemialla on vaikutuksia ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnassa.

Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet perua kevään ensimmäiseen yhteishakuun liittyvät valintakokeet, koska Suomi sulkee rajansa osana koronapandemian vastaisia toimia. Poikkeustilan aikana kansainväliset opiskelijat eivät voisi osallistua valintakokeisin Suomessa. SAMKissa tämä koskee englanninkielisen fysioterapian eli Physiotherapy-koulutuksen valintakoetta. Valintakoe toteutetaan poikkeustilanteessa online-valintakokeella, joka sisältää kirjallisen osuuden ja online-haastattelun. Hakijoille on ilmoitettu muutoksesta.

– Kevään toiseen yhteishakuun liittyvät valintakokeet – myös valtakunnallinen AMK-valintakoe – ollaan järjestämässä kevään lopulla SAMKissa suunnitellusti. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä muiden ammattikorkeakoulujen kanssa yhdessä. Joka tapauksessa opiskelijavalinnat syksyllä 2020 alkavaan koulutukseen tehdään kevään ja kesän 2020 aikana. SAMKin sivuilla olevaa tiedotusta poikkeustilanteesta kannattaa seurata. Vaikka koronavirus hankaloittaa tänä keväänä niin korkeakoulujen opiskelijavalintoja kuin hakijoidenkin elämää, niin tästäkin varmasti selvitään, uskoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012
Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi
Kaikki haussa olevat koulutukset: samk.fi/haku

Lisää aiheesta

SAMK-kampus Rauman opiskelijoita ja ohjaava lehtori.
| SAMK

SAMKissa Suomen laadukkainta opetusta – Monipuolisia osaajia maakunnan yrityksiin

Valmistuneet opiskelijat ovat arvioineet SAMKin opetuksen Suomen ammattikorkeakouluista laadukkaimmaksi. Tämä selviää Opetus- ja kulttuuriministeriön valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille suunnatusta palautekyselystä (AVOP), jossa arvioidaan ja annetaan palautetta toteutuneesta koulutuksesta.
Raumalaisia opiskeijoita istumassa ryhmätyötilassa.
| SAMK

Haku SAMKin kansainvälisiin koulutuksiin alkoi

Haku syksyllä 2020 alkaviin englanninkielisiin koulutuksiin alkoi 8.1.2020. SAMKissa on haettavana kuusi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta.

Uusimmat uutiset

Eveliina Salonen istuu pyörätuolissa Porin kampuksen aulassa.
| Opinnot ja opetus

Esteetön kampus ja liiketalouden opinnot ohjasivat Eveliinan Poriin

Eveliina Salonen opiskelee liiketalouden tutkinto-ohjelmassa luovan markkinoinnin suuntautumisessa toista vuotta. Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämään ja uraa voi lähteä kehittämään moneen eri suuntaan.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html