Haku SAMKiin käynnistyi

Kevään toinen yhteishakuaika ammattikorkeakouluihin on käynnistynyt. Englanninkieliset tutkintoon johtavat koulutukset ovat olleet haussa jo viikon. Kaikki haut päättyvät 1.4.2020.

Opiskelijoita SAMK-kampus Porin luokassa.
Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoita Porin kampuksella. Kuva: Tomi Glad

Arkistokuvassa on SAMKin opiskelijoita Porin kampuksella. Tällä hetkellä kampus on suljettu koronaviruspandemian vuoksi ja opinnot suoritetaan etänä.

SAMKissa on hakukohteina yhteensä 19 päiväopetuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa, kahdeksan monimuotokoulutuksena tarjottavaa koulutusohjelmaa ja kuusi ylemmän AMK -tutkinnon koulutusohjelmaa (Master). Osa koulutuksista tarjotaan kokonaan englannin kielellä. Osa näistä koulutuksista oli haussa jo tammikuussa.

Aloituspaikkoja AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa on SAMKissa yhteensä noin 1000 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa noin 200. Kaikki nyt haussa olevat opinnot käynnistyvät elo-syyskuussa 2020.

Koronaviruspandemian vaikutukset yhteishakuun

Hakeutuminen ammattikorkeakouluun tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi. Koronaviruspandemialla on vaikutuksia ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnassa.

Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet perua kevään ensimmäiseen yhteishakuun liittyvät valintakokeet, koska Suomi sulkee rajansa osana koronapandemian vastaisia toimia. Poikkeustilan aikana kansainväliset opiskelijat eivät voisi osallistua valintakokeisin Suomessa. SAMKissa tämä koskee englanninkielisen fysioterapian eli Physiotherapy-koulutuksen valintakoetta. Valintakoe toteutetaan poikkeustilanteessa online-valintakokeella, joka sisältää kirjallisen osuuden ja online-haastattelun. Hakijoille on ilmoitettu muutoksesta.

– Kevään toiseen yhteishakuun liittyvät valintakokeet – myös valtakunnallinen AMK-valintakoe – ollaan järjestämässä kevään lopulla SAMKissa suunnitellusti. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä muiden ammattikorkeakoulujen kanssa yhdessä. Joka tapauksessa opiskelijavalinnat syksyllä 2020 alkavaan koulutukseen tehdään kevään ja kesän 2020 aikana. SAMKin sivuilla olevaa tiedotusta poikkeustilanteesta kannattaa seurata. Vaikka koronavirus hankaloittaa tänä keväänä niin korkeakoulujen opiskelijavalintoja kuin hakijoidenkin elämää, niin tästäkin varmasti selvitään, uskoo opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala.

Lisätietoja:

Opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala, janne.santala@samk.fi, p. 044 710 3012
Haku tapahtuu osoitteessa: opintopolku.fi
Kaikki haussa olevat koulutukset: samk.fi/haku

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Ryhmä taiwanilaisia opiskelijoita.

SAMKin Talvikoulusta taiwanilaisille lukiolaisille kulttuuria ja oivalluksia

SAMKissa on ollut kahden viikon ajan vieraita Taiwanista. Vierailijoina on kolmisenkymmentä lukiolaisia kahdesta lukiosta, New Taipei Municipal Jhangshu International Creative Technical High Schoolista ja Living Word Lutheran High Schoolista. Mukana on myös yksi opettaja ja kaksi rehtoria.

Kuva sairaanhoitaja (YAMK) Henna-Kaisa Teelmäki.

Ikäihmisten hoitotyö on haastavaa ja vaativaa, mutta palkitsevaa

Sairaanhoitaja (ylempi AMK) Henna-Kaisa Teelmäki työskentelee tiiminvetäjä-sairaanhoitajana ikäihmisten hoivakodissa Kankaanpäässä. Mikä sai alun perin sairaanhoitajaksi valmistuneen Henna-Kaisan jatkamaan vanhustyössä ja mikä ikäihmisten parissa kiinnostaa?

Alex Kippo talvisessa maisemassa.

Opiskelijamme työllistyvät: Merenkulun insinöörin matka opinnoista työelämään ja uusiin haasteisiin

Alex Kippo aloitti SAMKissa elokuussa 2014 Raumalla merenkulkualan insinöörin opinnot ja valmistui joulukuussa 2018.