SAMK kouluttaa vihreitä yrittäjiä

Eettinen kuluttaminen lisääntyy ja monet pohtivat ostopäätöksiään tarkasti. Kriittisimmät kuluttajat tekevät ostolakkoja ja tavoittelevat minimaalista kuluttamista, jossa johtotähtenä ovat kierrättäminen ja vastuullisesti tuotettuihin tuotteisiin ja palveluihin panostamisen.

13.3.2020 | Teksti: Jaana Ruoho | Kuva: Jaana Ruoho

Kiinnostus lähellä ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita kohtaan kasvaa.
Kiinnostus lähellä ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita kohtaan kasvaa.

Eettisen kuluttamisen trendi avaa mahdollisuuksia mikroyrittäjille

Vastuullisen muodin, luonnonkosmetiikan ja luomutuotteiden kysynnän kasvulla on kuluttajien lisääntynyt kiinnostus vastuulliseen kuluttamiseen. Tänä päivänä yhä useampi katsoo, että tuotteiden alkuperällä ja ympäristövaikutuksilla on merkitystä. Samaan aikaan omaan kokonaisvaltaisen hyvinvointiin panostaminen, luonnollisuus ja luonnon raaka-aineiden suosiminen on tärkeää.

Vihreä yrittäjä tasapainoilee

Vihreät mikroyrittäjät kaipaavat vahvistusta liiketoimintaosaamiseensa, jotta he pystyvät vastaamaan vastuullisen kuluttamisen vaatimuksiin. Monet ovat elämäntapayrittäjiä, joilla on vahva arvopohja yritystoimintansa taustalla ja he tasapainoilevat kannattavan yritystoiminnan vaatimusten ja luonnon ehdoilla toimimisen välillä. Keskeinen kysymys onkin, miten pieni yrittäjä yhdistää konkreettisesti markkinatalouden lainalaisuudet ja vihreät arvonsa.

Räätälöity täydennyskoulutus vihreille mikroyrittäjille

SAMK vastaa haasteeseen NatureBizz-hankkeessa, jossa on luotu täydennyskoulutus yhdessä ruotsalaisen, virolaisen ja latvialaisen partnerin kanssa. NatureBizz-hankkeessa tuotettiin osaamiskartoitusten perusteella täydennyskoulutuskokonaisuus joka sisältää kahdeksan eri moduulia. Moduulit käsittelevät vihreää yrittäjyyttä, kestävää ja eettistä kuluttamista, tuotteen- ja brändin kehittämistä, kuluttajaviestintää, jakeluketjun- ja laadunhallintaa sekä vientiä.

NatureBizz-koulutuskokonaisuus sisältää kahdeksan moduulia

NatureBizz-koulutuskokonaisuus sisältää kahdeksan moduulia

Koulutuksen idea on tuottaa nimenomaan vihreille yrittäjille räätälöityä liiketoimintaosaamista, joka ottaa huomioon heidän toimintansa erityispiirteet ja arvomaailman. Koulutusta pilotoidaan keväällä 2020 yhdessä Livia ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan aikuisopiskelijoiden kanssa

Hankkeen materiaalit ovat muiden koulutusorganisaatioiden hyödynnettävissä ja ladattavissa hankkeen nettisivuilla www.projectnaturebizz.eu

Lisää aiheesta

Kati Levola puolilähikuvassa
| Yrittäjyys

Yrittäjänä minulla on vapaus

Kati Levola on kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja, joka toimi aiemmin Noormarkun yhtenäiskoulussa käsityön ja kuvataiteen opettajana. Kati oli myös käynnistämässä Siikaisten kunnan yrittäjyyskasvatusta. Yrittäjyys on aina ollut hänen toinen ammattinsa ja hänestä piti tulla menestyvä käsityöyrittäjä.
Mikko Lehtonen SAMK
| Liiketoiminta

KOLUMNI: Ontuuko kivijalkakaupan digijalka?

Verkkojätit painavat hintoja, muuttoliike suuntaa kasvukeskuksiin, kuluttajat käyttävät enemmän ja enemmän aikaa verkossa, tekoäly vie tuhkatkin pesästä… Ovatko tuttuja murheita? Et ole ainoa. Kivijalkayrittäjät ovat painineet näiden haasteiden kanssa jo jonkin aikaa. Onko mitään tehtävissä?

Uusimmat uutiset

VTR-projektin videossa mobiilirobotti toimii pelastustehtävissä
| Teknologia

RoboAI-viikko: Virkistä ajatteluasi, jalosta mieltäsi

RoboAI-viikon näyttävästi perjantaina 13.marraskuuta päättävä VTR-seminaari toimii hankkeen loppuseminaarina, jossa käydään läpi keväällä 2018 alkaneen Visioiden ja teknologioiden jalostamossa (VTR) -hankkeen tuloksia. Keynote-puheenvuoroa lukuun ottamatta kaikki puheenvuorot esittelevät hankkeen aikana tehtyjä ja aikaansaatuja asioita.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Meriklusteritilaisuus to 29.10.2020, tervetuloa mukaan paikan päälle SAMKin kampukselle Raumalle tai netin välityksellä! Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautumiset ke 27.10. mennessä.

Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! Event is free of charge. Registration by 27 October.Join us to the maritime cluster event on 29 October at 10-13 online or in Rauma! ⛴ Program includes
- Case study of New Building Vessel M/S Aurora Botnia with presentations from Wasaline & Rauma Marine Constructions.
- Digitalisation assists towards less emissions - cases by #EfficientFlow and Traffic Management Finland.
- The energy efficient project portfolio of SAMK - Satakunta University of Applied Sciences. Here also the energy saving tool of SataMari project will be presented!

Event is free of charge. Registration by 27 October to elomake.samk.fi/lomakkeet/10967/lomakkeet.html

Venue: 1st floor auditorium, SAMK, Suojantie 2, Rauma, Finland
(max. 30 participants at the auditorium)
and ONLINE: hill.webex.com/meet/hekoivi
... See MoreSee Less

View on Facebook

2015 valmistunut! 📢

Olethan käynyt jo vastaamassa uraseurantakyselyyn? Kysely on toimitettu kaikille 2015 valmistuneille sähköpostilla sekä tekstiviestillä. Jokainen vastaus on SAMKille arvokas! Tarkistathan myös roskapostikansiosi.

#samk #mysamk #samkalumni

Porin raviradalla mitellään nykyään hevoslajien lisäksi myös e-urheilussa.

Samkin opiskelija Arttu Ratisen, joka myös sen ohella vetää yhtä viidestä pelikerhosta, ajatuksia voit lukea lisää täältä:

https://satakunnankauppakamarimedia.fi/fi-fi/article/etusivu/taitoa-ja-taktiikkaa/118/?fbclid=IwAR2u28nV-vlV3CKr_8uigBBjMtWfvAwjU7K_vtxwuWuzrM_hy3qUs_oTjPY

#satakamari #K2SATA #satakunnankauppakamarimedia

SAMKin Robotiikka Akatemian ja Satakunnan Osuuskaupan yhteistyönä syntyi koripalvelurobotti!
https://bit.ly/37sFmmK
@RoboAkatemia
@SatakunnanOk
#samk #mysamk #yhteistyö #satakunnanok #PirsmaMikkola #robotiikkaakatemia #ylpeästiamk

Järjestäjät, @MirkaLeino ja @MeriOlenius kannustavat yritysten edustajia osallistumaan VTR-seminaariin avoimin mielin. – Uskomme, että demot herättävät ajatuksia ja voivat synnyttää ratkaisuja yritysten ongelmiin. https://www.samk.fi/uutiset/virkista-ajatteluasi-jalosta-mieltasi/ #roboai #samk #mysamk #roboaiviikko #vtr

Sosionomiopiskelijat Arttu Metsämäki ja Ilkka Toivonen olivat kuuden kuukauden harjoitteluvaihdossa Vietnamissa. Lue opiskelijoiden harjoittelukokemuksesta poikkeuksellisessa tilanteessa.
https://bit.ly/2FMhxe8
#samk #mysamk #ylpeästiamk #sosionomi #harjoittelu #opinnäytetyö