SAMK ja SeAMK ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen

Yhteistyön keskiössä on ollut osaamisen yhdistäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. Korkeakoulut haluavat koota nykyistä laajemman joukon osaajia alueiden yhteisten kysymysten äärelle.

4.2.2021 | Teksti: Cimmo Nurmi | Kuva: Veera Korhonen

SAMK-kampus Porin rakennus ulkoa kesällä.

Tiivis yhteistyö korkeakoulujen välillä alkoi kolme vuotta sitten, kun korkeakoulut saivat yhteisen tutkimusrahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä yritysten kasvuun ja digitalisaatioon liittyen. Yhteistyön keskiössä on ollut osaamisen yhdistäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. Korkeakoulut haluavat koota nykyistä laajemman joukon osaajia alueiden yhteisten kysymysten äärelle.

SAMK ja SeAMK ovat omassa maakunnassaan koulutuksen, jatkuvan oppimisen ja soveltavan tutkimuksen avaintoimijat. Korkeakoulujen tulee omalta osaltaan olla ratkaisemassa Suomen elinkeinoelämän kolmea kovaa haastetta:

  1. yrityksissä tarvitaan seuraavan viiden vuoden aikana yli 5 000 uutta automaation, robotiikan ja tekoälyn asiantuntijaa,
  2. yli 16 000 yrityksessä odottaa omistajanvaihdos seuraavan kymmenen vuoden aikana ja
  3. yli 90 % uusista työpaikoista muodostuu pk-yrityksiin, mikä alleviivaa tarvetta näiden yritysten kasvun tukemiseen digitaalisuudella ja teknologiatiedonsiirrolla.

– Olemme hyvin samankaltaisia toimeen tarttuvia ammattikorkeakouluja ja meillä on molemmilla opittavaa toinen toisiltamme, toteavat ammattikorkeakoulujen rehtorit Jari Multisilta ja Jaakko Hallila.

Yhteinen ja kaikille avoin tutkimusfoorumi verkossa 9. - 10.2.2021

SAMK ja SeAMK järjestävät yhteisen, kaikille avoimen tutkimusfoorumin verkossa. Teemana on digitalisaatio.

4.2.2021 | Teksti: Cimmo Nurmi | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

| TKI

SAMK ja SeAMK järjestävät kaikille avoimen tutkimusfoorumin – teemana digitalisaatio

Satakunnan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut järjestävät yhteisen, kaikille avoimen tutkimusfoorumin 9. - 10. helmikuuta. Teemana on digitalisaatio. Aiheiden kirjo ulottuu verkkorikollisuudesta älykkääseen merilogistiikkaan ja toimistoautomaation kehittymiseen. Osallistujia odotetaan lähes 100. Foorumi järjestetään verkossa.
SAMK profiloituu teollisuuskorkeakouluksi. SAMKilla on vastuu tuottaa muuntuvaa osaamista modernin ja monialaisen työelämän tarpeisiin maakunnassa ja lähialueilla sekä valituilla aloilla koko Suomessa.
| SAMK

SAMK on uudistanut strategiaansa ja nostaa merkittävästi opiskelupaikkojen määriä

SAMKin uusi strategia valmistui laajan yhteistyön tuloksena. Tulevina vuosina SAMK nostaa merkittävästi tutkintomääriä, kansainvälisten opiskelijoiden määrää sekä jatkuvan oppimisen paikkoja. Visiona on edelleen se, että jokainen opiskelijamme työllistyy.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMK-kampus Raumalla sijaitsevat merenkulun yhteiskäyttösimulaattorit ja samalla Suomen ainoa 360 astetta kattava visuaalisilta. Lue lisää simulaattoreista: https://www.merilogistiikka.fi/tietoa-meista/yhteiskayttosimulaattorit/
@SatakunnanAMK #merilogistiikka #simulaattori #samk #mysamk #merenkulku

Itämeripäivä järjestetään jälleen 26.8. rakkaan kotimeremme kunniaksi. SAMK juhlistaa päivää koko elokuun ajan @merilogistiikka sivuilla. #Itämeripäivä #JohnNurmisenSäätiö #SAMK https://www.samk.fi/uutiset/samk-juhlistaa-itameripaivaa-koko-elokuun/

Oletko vielä ilman opiskelupaikkaa syksylle? 🤔

Ei hätää! SAMKissa on tarjolla vielä muutamia opiskelupaikkoja syksyllä alkaviin koulutuksiin. Käännä katseesi tulevaisuuteen ja hae 19.-23. heinäkuuta!

#mysamk #katsetulevaisuuteen

https://bit.ly/3idHqCx

Iltalehden juttu @SatakunnanAMK ja @SatakunnanOk yhteistyöstä.

Tekijät @MiraPiitulainen, Anna Kallio, Janina Haapanen ja Petri Haavisto.

https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/85703f24-65fe-4771-9974-99ec073dce58