SAMK ja SeAMK ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen

Yhteistyön keskiössä on ollut osaamisen yhdistäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. Korkeakoulut haluavat koota nykyistä laajemman joukon osaajia alueiden yhteisten kysymysten äärelle.

4.2.2021 | Teksti: Cimmo Nurmi | Kuva: Veera Korhonen

SAMK-kampus Porin rakennus ulkoa kesällä.

Tiivis yhteistyö korkeakoulujen välillä alkoi kolme vuotta sitten, kun korkeakoulut saivat yhteisen tutkimusrahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä yritysten kasvuun ja digitalisaatioon liittyen. Yhteistyön keskiössä on ollut osaamisen yhdistäminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. Korkeakoulut haluavat koota nykyistä laajemman joukon osaajia alueiden yhteisten kysymysten äärelle.

SAMK ja SeAMK ovat omassa maakunnassaan koulutuksen, jatkuvan oppimisen ja soveltavan tutkimuksen avaintoimijat. Korkeakoulujen tulee omalta osaltaan olla ratkaisemassa Suomen elinkeinoelämän kolmea kovaa haastetta:

  1. yrityksissä tarvitaan seuraavan viiden vuoden aikana yli 5 000 uutta automaation, robotiikan ja tekoälyn asiantuntijaa,
  2. yli 16 000 yrityksessä odottaa omistajanvaihdos seuraavan kymmenen vuoden aikana ja
  3. yli 90 % uusista työpaikoista muodostuu pk-yrityksiin, mikä alleviivaa tarvetta näiden yritysten kasvun tukemiseen digitaalisuudella ja teknologiatiedonsiirrolla.

– Olemme hyvin samankaltaisia toimeen tarttuvia ammattikorkeakouluja ja meillä on molemmilla opittavaa toinen toisiltamme, toteavat ammattikorkeakoulujen rehtorit Jari Multisilta ja Jaakko Hallila.

Yhteinen ja kaikille avoin tutkimusfoorumi verkossa 9. - 10.2.2021

SAMK ja SeAMK järjestävät yhteisen, kaikille avoimen tutkimusfoorumin verkossa. Teemana on digitalisaatio.

4.2.2021 | Teksti: Cimmo Nurmi | Kuva: Veera Korhonen

Lisää aiheesta

| TKI

SAMK ja SeAMK järjestävät kaikille avoimen tutkimusfoorumin – teemana digitalisaatio

Satakunnan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut järjestävät yhteisen, kaikille avoimen tutkimusfoorumin 9. - 10. helmikuuta. Teemana on digitalisaatio. Aiheiden kirjo ulottuu verkkorikollisuudesta älykkääseen merilogistiikkaan ja toimistoautomaation kehittymiseen. Osallistujia odotetaan lähes 100. Foorumi järjestetään verkossa.
SAMK profiloituu teollisuuskorkeakouluksi. SAMKilla on vastuu tuottaa muuntuvaa osaamista modernin ja monialaisen työelämän tarpeisiin maakunnassa ja lähialueilla sekä valituilla aloilla koko Suomessa.
| SAMK

SAMK on uudistanut strategiaansa ja nostaa merkittävästi opiskelupaikkojen määriä

SAMKin uusi strategia valmistui laajan yhteistyön tuloksena. Tulevina vuosina SAMK nostaa merkittävästi tutkintomääriä, kansainvälisten opiskelijoiden määrää sekä jatkuvan oppimisen paikkoja. Visiona on edelleen se, että jokainen opiskelijamme työllistyy.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Navigointiin suunniteltujen syvyysmallien hyödyntämistä kehitetään ISTLAB-hankkeessa. Vedenalaisten mallien avulla merenpohjasta saadaan aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa luotseille ja alusten navigointijärjestelmiin.
https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping

Development work is ongoing in the ISTLAB project on how to utilise bathymetric models designed for navigation. Read more: https://bit.ly/3c7z24w
#ISTLAB #intelligentshipping #navigation #bathymetricmodel

Yhteistyössä @SatakunnanAMK ja @SermatechFi järjestämä suunnittelukilpailu kannustaa opiskelijoita innovoimaan, miten robotit voisi yhdistää 3D-tulostamiseen. Kilpailu päättyy ensi viikolla! Missä nyt mennään?https://www.roboai.fi/automaatio-ja-robotiikka/3d-tulostus/robotit-mukaan-3d-tulostukseen-opiskelijat-haasteen-edessa/ #roboai #samk #mysamk #sermatech #robottihaaste

Altogether 31 students graduated from SAMK in February. Nine of them graduated with a Master´s degree. SAMK congratulates all the graduates.
https://www.samk.fi/en/uutiset/31-students-graduated-from-samk-in-february/

SAMKista valmistui helmikuussa yhteensä 31 opiskelijaa. Valmistuneista yhdeksän suoritti YAMK-tutkinnon. SAMK onnittelee kaikkia valmistuneita. #samk #alumni #ylpeästiamk
https://www.samk.fi/uutiset/samkista-valmistui-helmikuussa-yhteensa-31-opiskelijaa/