SAMK ja Satakunnan Osuuskauppa tiivistävät yhteistyötä

SAMK on tehnyt Satakunnan Osuuskaupan kanssa pitkään yhteistyötä. Virallinen kumppanuussopimus tehtiin muutama vuosi sitten. Kumppanuudella on tavoiteltu yhteistyön syventämistä, laajentamista ja systematisointia sekä uusia yhteistyömuotoja.

30.9.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Satakunnan OsuuskaHarri Tuomi (oik.) keskustelee kumppanuustapaamisessa Jari Iisakkalan kanssa.

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi (oik.)  keskusteli kumppanuustapaamisessa SAMKin palveluliiketoiminnan osaamisalueen johtaja Jari Iisakkalan kanssa yhteistyökuvioista.

Uutena yhteistyön muotona on nähty kumppanuustapaamiset, jollainen järjestettiin syyskuussa. Tapaamisen tarkoituksena oli eri alojen asiantuntijoiden verkostoituminen ja yhteistyöavauksien tekeminen. Keskustelun teemoina olivat muun muassa opinnäytetyöt, harjoittelut, kansainvälisten opiskelijoiden työllistyminen, kurssiprojektit ja robotiikan hyödyntämismahdollisuudet.

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomen mukaan kumppanuus tuo menestystä koko maakunnalle.

– SAMK on alueen merkittävin kouluttaja yritysyhteistyön näkökulmasta, ja me olemme maakunnan suurin työnantaja. Olemme molemmat symbioosissa tähän maakuntaan ja omalta osaltamme rakentamassa alueen elinvoimaa ja hyvinvointia, Tuomi sanoo.

Kumppanuudesta menestystä koko maakunnalle

Tuomi näkee tapaamisten merkityksen myös siinä, että molemmat pääsevät syventämään toinen toisensa ymmärrystä omasta toimialueestaan.

– Meillä on välillä vähän erilainen kieli, joten on tärkeää päästä vaihtamaan ajatuksia, jotta ymmärrämme paremmin toisiamme. Ja olemme tietysti myös hakemassa uusia kulmia yhteiseen tekemiseen maakunnan parhaaksi, hän toteaa.

Kumppanuuden ohjausryhmä on kokoontunut säännöllisesti käymään läpi toteutunutta yhteistyötä ja linjaamaan tulevaa.

Yhteistyötä on tehty opinnäytetöiden, harjoittelujen ja asiantuntijavierailujen merkeissä jo pitkään. Esimerkiksi markkinoinnin opintojaksoilla opiskelijat ovat suunnitelleet eri tuotteisiin liittyviä kampanjoita. Matkailun opiskelijat ovat olleet mukana nopeissa toimeksiannoissa, esimerkiksi tekemässä asiakastyytyväisyyskyselyitä. Vuoropäällikkövalmennukseen on valittu SAMKin opiskelijoita, jotka ovat suorittaneet samalla harjoittelun. Kuvataiteen opiskelijat suunnittelivat taideteemaisen huoneen Sokos Hotel Vaakunaan. Taideprojektille on ideoitu jatkoakin. Robotiikan saralla on myös tehty monenlaista yhteistyötä.

Tuomi pitää mielenkiintoisena avauksena myös SAMKin Tiedolla johtamisen keskusta, jonka toiminta keskittyy organisaatioiden tehokkuuden, työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen. Myös tähän alueeseen liittyen on jo tehty uusia avauksia.

– Tämä on hieno uusi aluevaltaus ja toivon, että tältä kulmalta saadaan myös uutta yhteistyötä, hän sanoo.

30.9.2022 | Teksti: Inna Saarinen | Kuva: Inna Saarinen

Lisää aiheesta

Opiskelijat poseeraavat koripalvelurobotin kanssa Prisman käytävällä.
| Automaatio ja teollisuus

Yhteistyöprojektista syntyi koripalvelurobotti

Opiskelijat ohjelmoivat Omron LD-90 -mobiilirobotin työskentelemään Prisma Mikkolassa koripalvelurobottina.
Taidetta sommitellaan taidehuoneeseen
| Kuvataide

Taide osana hotellielämystä

Original Sokos Hotel Vaakunaan sisustettu taidehuone on uusin, näkyvä toteuma Satakunnan Osuuskaupan ja SAMKin kumppanuussopimuksen tuotoksista.

Uusimmat uutiset

Ihmisiä auditoriossa
| SAMK

SeAMK ja SAMK yhdistävät voimansa kolmanteen tutkimusfoorumiin Seinäjoelle

Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestävät yhdessä kolmannen tutkimusfoorumin Seinäjoella. Tutkimusfoorumit saivat alkunsa korkeakoulujen yhteisestä OKM TKI Profit -hankkeesta kolme vuotta sitten.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin lehtori Seija Olli on ollut mukana työryhmässä, joka on saanut vuoden vaikuttavuustekopalkinnon Toimintakulttuuri-kategoriassa. SAMK onnittelee! 🌹 #katsetulevaisuuteen #hoitotyö https://vaikuttavuusseura.wordpress.com/2022/12/02/vuoden-vaikuttavuusteot-2022-on-valittu/

All in! 7 nuorta yritystä/ideaa kilpaili tänään All in Pitch -finaalissa. Aivan huikeita myyntipuheita toisen ja korkea-asteen opiskelijoilta! Meidän tuomareiden tehtävä ei ollut helppo. Onnea voittajille! #mysamk #nuoriyrittäjyys #yrityskiihdyttämö #entersatakunta #prizztech

SAMKin Porin kampuksen Galleria Taidekäytävän uusi näyttely on kuvataiteen opiskelijoiden Maiju Ruuskasen, Jenni Ahokiven ja Leevi Kämäräisen käsialaa. Näyttelyn nimi on Värikäs Väylä 🎨🖌️
https://www.samk.fi/uutiset/kuvataiteen-opiskelijat-tarjoavat-varikkaan-vaylan-kohti-joulua/

YAMK-tutkinto on mainio tapa edistää koulutuksellista tasa-arvoa ja avaa erinomaisen urapolun - ”Maisterin tutkintonimike vahvistaisi tunnettuutta edelleen” #YAMK #uraseuranta #tasaarvo #vaalit2023
https://demokraatti.fi/kysely-yamk-tutkinto-avaa-hienon-urapolun-maisterin-tutkintonimike-vahvistaisi-tunnettuutta-edelleen