Polkuopiskelu ponnahduslautana uraan

Loimaalta kotoisin oleva Eveliina Uusitalo päätyi parin mutkan kautta SAMKiin. Hän päätyi opintoihin polkuopintojen kautta, joiden jälkeen hän anoi tutkinto-opiskelijan paikkaa.

31.3.2021 | Teksti: Emilia Urpilainen, SAMKin opiskelija | Kuva: Eveliina Uusitalo ja Markkinointitoimisto Tovari

Eveliina Uusitalo

SAMKin polkuopinnoilla opintonsa aloittanut Eveliina opiskelee nykyään Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmassa.

Alunperin logopediaa ja kasvatustieteitä opiskelemaan hakenutta Eveliinaa kiinnostivat myös liiketalous ja tradenomiopinnot. Näihin opintoihin hän päätyikin loppujen lopuksi polkuopintojen kautta, joiden jälkeen hän anoi tutkinto-opiskelijan paikkaa.

Viimeisimmän työpaikkansa Eveliina nappasi SAMKin harjoittelusivustolta, jossa haettiin harjoittelijaa markkinointitoimistoon. Harjoittelun aikana Eveliina rakensi pääasiassa nettisivuja. Tämän lisäksi työtehtäviin kuului muun muassa some-markkinointia, uutiskirjeiden luontia ja videoeditointia. Onnistunut harjoittelu johti työpaikkaan, jossa nettisivujen rakentamisen lisäksi Eveliina auttoi esimerkiksi tapahtumamarkkinoinnissa.

Töistä lomaa opinnäytetyötä varten

Työn ja opiskelun ohella mukaan liittyi myös uusi harrastus, Porin Nuorkauppakamari. Näiden kolmen yhdistäminen elämään oli aikaa vievää, mutta palkitsevaa.

– Opinnäytetyötä tehdessä piti ottaa töistä hieman lomaa, Eveliina toteaa. Hän sai lopulta opinnnäytetyönsä valmiiksi ja valmistui tradenomiksi.

–  SAMK tarjoaa pohjan muun muassa asiakasymmärrykseen ja markkinoinnin teorioihin, mutta harjoittelussa ja työelämässä pääsee toteuttamaan opittua käytännössä, Eveliina muistelee.

Eveliina päätti vielä jatkaa opintojaan, ja opiskelee tällä hetkellä Jyväskylän yliopistossa Digital Marketing and Corporate Communication -koulutusohjelmassa maisteriksi, koska nykyaikainen markkinointi vei mielenkiinnon ajankohtaisuudellaan.

Mikä sinusta tulee isona ja mikä on unelmatyöpaikkasi?

– Nyt kun maisteriopinnot ovat vasta alkaneet yritän ottaa irti kaiken mahdollisen tiedon. Näen itseni työskentelemässä kansainvälisen markkinoinnin tai viestinnän uralla, joka on enemmän strategia- ja datapainotteinen. Unelmatyöpaikka olisi ehkä jokin terveysteknologiayritys, jossa painottuu tuotteiden ja markkinoinnin eettisyys, tai ehkä jokin suomalainen yritys, joka tekee kauppaa ulkomaille, Eveliina kuvailee.

Tuleville opiskelemaan hakijoille Eveliina haluaa muistuttaa, että vaihtoehtoja ja polkuja opiskelijaksi on monia, ja kaikista eri vaihtoehdoista kannattaa ottaa selvää.

Eveliina Uusitalo

Polkuopinnot

  • Polkuopinnoissa opiskellaan pääsääntöisesti tutkintoryhmän mukana ensimmäisen vuoden AMK- ja YAMK-opetussuunnitelmien mukaisia opintoja.
  • Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi, ja jatkaa opintoja tutussa opiskeluryhmässä.

31.3.2021 | Teksti: Emilia Urpilainen, SAMKin opiskelija | Kuva: Eveliina Uusitalo ja Markkinointitoimisto Tovari

Lisää aiheesta

Niina seisoo palvelupisteen äärellä.
| Uratarina

Opiskelijamme työllistyvät: Niinan liiketalouden koulutus mahdollisti urakehityksen

Niina Korteniemi valmistui SAMKista tradenomiksi ensimmäisten joukossa 1990-luvun lopulla. Hän on täydentänyt osaamistaan 2000-luvun aikana YAMK-opinnoilla.
Mies puolilähikuvassa kädet lanteilla
| Liiketoiminta

Liiketalouden opiskelijoiden projektit poikivat myös opettajan kirjoittaman urheiluopuksen

SAMK tekee yhteistyöprojekteja yritysten lisäksi monen urheiluseuran kanssa projektiosaamisen, markkinoinnin ja myynnin opintojaksoilla. Liiketalouden lehtorit Yki Myntti ja Tero Tuomi ohjaavat näitä ”real life" -keissejä. Urheilukeisseistä syntyi myös urheilukirja.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html