Pinjalle liiketalous tuntui luontevalta vaihtoehdolta

Pinja Rantanen opiskelee nyt viimeistä vuottaan luovaa markkinointia. Hänen mielestään liiketaloudesta voi hyötyä jokaisella alalla.

29.1.2023 | Teksti: Eveliina Asuinmaa, SAMKin opiskelija | Kuva: Eveliina Asuinmaa

Pinja istumassa tietokone sylissään.

Pinja suunnittelee opinnäytetyökseen tapahtumaa.

Liiketaloutta Pinja Rantanen kertoo päätyneensä vähän sattumalta, koska ajattelee, että siitä voi hyötyä monilla eri aloilla.

– En vielä yläasteella tiennyt kunnolla mitä haluaisin opiskella. Totesin, että liiketalous olisi hyvä ala opiskella, sillä siitä on hyötyä myös muilla aloilla.

SAMKiin Pinja kertoo päätyneensä Nopsa-opintojen kautta. Nopsa-opinnot sisältävät opintojaksoja laajuudeltaan yhteensä 9 opintopistettä, ja ne tulevat suorittaa ammattikoulun viimeisenä vuonna. Kun opinnot olivat suoritettu, oli suora paikka Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketoiminnan tutkinto-ohjelmaan varmistettu.

Liiketalouden opiskelua Pinja suosittelisi mielellään muillekin

Pinja kertoo liiketalouden olevan todella monimuotoinen ala, jolla pystyy työllistymään monenlaisiin tehtäviin. Ja vaikka tulevaisuudessa ala vaihtuisikin, toimii liiketalous hyvänä pohjana kaikkeen. Pinja erityisesti pitää SAMKissa koulutuksen laadusta ja hyvistä tiloista, joissa opiskelu on tehty helpoksi.

– Suosittelisin liiketaloutta muille, jotka pitävät markkinoinnista, taloushallinnosta ja viestinnästä.

Liiketalouden opinnot koostuvat enimmäkseen teoriasta, mutta välillä pääsee myös tekemään käytännönläheisiä opintojaksoja ja projekteja. Opinnot sisältävät paljon ryhmä- ja paritehtäviä, jotka kehittävät varmasti ryhmätyötaitoja.

Viimeisenä vuorossa opinnäytetyö

Viimeiseksi opinnoissa Pinjalla on edessä opinnäytetyön tekeminen. Projekti on vielä kesken, mutta Pinja kertoi, että hän on järjestämässä Espoon kaupunginkirjastolle tapahtuman 2023 keväällä.

Pinja kertoo oppineensa paljon yleispäteviä asioita, jotka kaikkien pitäisi tietää, kuten mitä erilaiset työsopimukset tarkoittavat ja miten ne toimivat.

– SAMK on myös pitänyt huolen, että siellä opetetaan joitain tärkeitä asioita kaikille aloille, kuten Officen käytön perusteet.

Viimeisenä Pinja kertoo viihtyneensä SAMKissa todella hyvin.

Pinja Rantanen huivi kaulassaan istumassa tietokone sylissään.

Pinja Rantanen

 

  • Luovan markkinoinnin opiskelija
  • Opiskelee neljättä vuotta
  • Kotoisin Sastamalasta

29.1.2023 | Teksti: Eveliina Asuinmaa, SAMKin opiskelija | Kuva: Eveliina Asuinmaa

Lisää aiheesta

Nuori nainen istuu katsomassa kannettavaa tietokonetta.
| Opinnot ja opetus

Liiketalouden opiskelija Saraa kiinnostaa tulevaisuudessa yrittäjyys

Sara Yli-Kärkelä päätyi SAMKiin opiskelemaan luovaa markkinointia. Hän on nyt toisen vuoden tradenomiopiskelija, ja hän on viihtynyt SAMKissa hyvin. Sara haluaisi tehdä tulevaisuudessa markkinointia jollekin yritykselle.
Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa
| Liiketoiminta

Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”. Amy Webb provides the strategic foresight and forecasting crucial to businesses adapting and positioning themselves for sustained success in this era of transformation.#thinkfuture #artificialintelligence ... See MoreSee Less
View on Facebook
Twitter

A two-day Nordic Business Forum Studio Rauma is ongoing at the SAMK Campus Rauma. Futurist and tech leader Amy Webb is now presenting “The Futures of Artificial Intelligence”.

#thinkfuture #artificialintelligence

Projektien kautta voidaan mahdollistaa monenlaista mielenkiintoista ja tärkeää asiaa. Tässä yksi esimerkki 3D- tulostuksesta. @SatakunnanAMK
@RoboAI2

Harjavaltalainen palveluyksikkö otti digiloikan – polttopuut ovat vaihtuneet 3D-tulostukseen:

Satakunnan alueella kehitetään uutta toimintaa, jossa ikääntyneiden ja toimintakyvyltään alentuneiden henkilöiden on mahdollista saada matalalla kynnyksellä ohjausta arkea helpottavasta teknologiasta ja pienapuvälineistä.

#katsetulevaisuuteen

Haemme johtamisen lehtoria vahvistamaan alan osaamista opetuksessa ja tutkimustoiminnassa. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva 1.1.2024 alk. Ensisijainen toimipaikka Pori. Haku päättyy 13.10.2023 kello 16.
#katsetulevaisuuteen #rekrytointi #työpaikat

SAMKissa on toteutettu jo useana vuonna opiskelijahyvinvointikysely. Viimeisin toteutus osoittaa, että SAMKin opiskelijoiden yleinen hyvinvointi on kohentunut muutaman vuoden takaisesta.

#opiskelijahyvinvointi #katsetulevaisuuteen