Pinjalle liiketalous tuntui luontevalta vaihtoehdolta

Pinja Rantanen opiskelee nyt viimeistä vuottaan luovaa markkinointia. Hänen mielestään liiketaloudesta voi hyötyä jokaisella alalla.

Pinja istumassa tietokone sylissään.

Pinja suunnittelee opinnäytetyökseen tapahtumaa.

Liiketaloutta Pinja Rantanen kertoo päätyneensä vähän sattumalta, koska ajattelee, että siitä voi hyötyä monilla eri aloilla.

– En vielä yläasteella tiennyt kunnolla mitä haluaisin opiskella. Totesin, että liiketalous olisi hyvä ala opiskella, sillä siitä on hyötyä myös muilla aloilla.

SAMKiin Pinja kertoo päätyneensä Nopsa-opintojen kautta. Nopsa-opinnot sisältävät opintojaksoja laajuudeltaan yhteensä 9 opintopistettä, ja ne tulevat suorittaa ammattikoulun viimeisenä vuonna. Kun opinnot olivat suoritettu, oli suora paikka Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketoiminnan tutkinto-ohjelmaan varmistettu.

Liiketalouden opiskelua Pinja suosittelisi mielellään muillekin

Pinja kertoo liiketalouden olevan todella monimuotoinen ala, jolla pystyy työllistymään monenlaisiin tehtäviin. Ja vaikka tulevaisuudessa ala vaihtuisikin, toimii liiketalous hyvänä pohjana kaikkeen. Pinja erityisesti pitää SAMKissa koulutuksen laadusta ja hyvistä tiloista, joissa opiskelu on tehty helpoksi.

– Suosittelisin liiketaloutta muille, jotka pitävät markkinoinnista, taloushallinnosta ja viestinnästä.

Liiketalouden opinnot koostuvat enimmäkseen teoriasta, mutta välillä pääsee myös tekemään käytännönläheisiä opintojaksoja ja projekteja. Opinnot sisältävät paljon ryhmä- ja paritehtäviä, jotka kehittävät varmasti ryhmätyötaitoja.

Viimeisenä vuorossa opinnäytetyö

Viimeiseksi opinnoissa Pinjalla on edessä opinnäytetyön tekeminen. Projekti on vielä kesken, mutta Pinja kertoi, että hän on järjestämässä Espoon kaupunginkirjastolle tapahtuman 2023 keväällä.

Pinja kertoo oppineensa paljon yleispäteviä asioita, jotka kaikkien pitäisi tietää, kuten mitä erilaiset työsopimukset tarkoittavat ja miten ne toimivat.

– SAMK on myös pitänyt huolen, että siellä opetetaan joitain tärkeitä asioita kaikille aloille, kuten Officen käytön perusteet.

Viimeisenä Pinja kertoo viihtyneensä SAMKissa todella hyvin.

Lue lisää liiketalouden opinnoista Pinja Rantanen huivi kaulassaan istumassa tietokone sylissään.

Pinja Rantanen

 

  • Luovan markkinoinnin opiskelija
  • Opiskelee neljättä vuotta
  • Kotoisin Sastamalasta

Jaa tämä sivu

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.

Ville-Pekka Vihma näyttelyssä Oulussa, Real Deal Yläkerta -galleriassa.

Ville-Pekka Vihma valmistuu kuvataiteilijaksi

Oulusta kotoisin oleva Ville-Pekka Vihma kirjoittaa parhaillaan opinnäytetyötään Kangasniemellä töidensä ohella. Hän opiskelee viimeistä vuottaan kuvataitelijaksi SAMKin Taidekoulun kampuksella Kankaanpäässä.