Pinjalle liiketalous tuntui luontevalta vaihtoehdolta

Pinja Rantanen opiskelee nyt viimeistä vuottaan luovaa markkinointia. Hänen mielestään liiketaloudesta voi hyötyä jokaisella alalla.

29.1.2023 | Teksti: Eveliina Asuinmaa, SAMKin opiskelija | Kuva: Eveliina Asuinmaa

Pinja istumassa tietokone sylissään.

Pinja suunnittelee opinnäytetyökseen tapahtumaa.

Liiketaloutta Pinja Rantanen kertoo päätyneensä vähän sattumalta, koska ajattelee, että siitä voi hyötyä monilla eri aloilla.

– En vielä yläasteella tiennyt kunnolla mitä haluaisin opiskella. Totesin, että liiketalous olisi hyvä ala opiskella, sillä siitä on hyötyä myös muilla aloilla.

SAMKiin Pinja kertoo päätyneensä Nopsa-opintojen kautta. Nopsa-opinnot sisältävät opintojaksoja laajuudeltaan yhteensä 9 opintopistettä, ja ne tulevat suorittaa ammattikoulun viimeisenä vuonna. Kun opinnot olivat suoritettu, oli suora paikka Satakunnan ammattikorkeakoulun liiketoiminnan tutkinto-ohjelmaan varmistettu.

Liiketalouden opiskelua Pinja suosittelisi mielellään muillekin

Pinja kertoo liiketalouden olevan todella monimuotoinen ala, jolla pystyy työllistymään monenlaisiin tehtäviin. Ja vaikka tulevaisuudessa ala vaihtuisikin, toimii liiketalous hyvänä pohjana kaikkeen. Pinja erityisesti pitää SAMKissa koulutuksen laadusta ja hyvistä tiloista, joissa opiskelu on tehty helpoksi.

– Suosittelisin liiketaloutta muille, jotka pitävät markkinoinnista, taloushallinnosta ja viestinnästä.

Liiketalouden opinnot koostuvat enimmäkseen teoriasta, mutta välillä pääsee myös tekemään käytännönläheisiä opintojaksoja ja projekteja. Opinnot sisältävät paljon ryhmä- ja paritehtäviä, jotka kehittävät varmasti ryhmätyötaitoja.

Viimeisenä vuorossa opinnäytetyö

Viimeiseksi opinnoissa Pinjalla on edessä opinnäytetyön tekeminen. Projekti on vielä kesken, mutta Pinja kertoi, että hän on järjestämässä Espoon kaupunginkirjastolle tapahtuman 2023 keväällä.

Pinja kertoo oppineensa paljon yleispäteviä asioita, jotka kaikkien pitäisi tietää, kuten mitä erilaiset työsopimukset tarkoittavat ja miten ne toimivat.

– SAMK on myös pitänyt huolen, että siellä opetetaan joitain tärkeitä asioita kaikille aloille, kuten Officen käytön perusteet.

Viimeisenä Pinja kertoo viihtyneensä SAMKissa todella hyvin.

Pinja Rantanen huivi kaulassaan istumassa tietokone sylissään.

Pinja Rantanen

 

  • Luovan markkinoinnin opiskelija
  • Opiskelee neljättä vuotta
  • Kotoisin Sastamalasta

29.1.2023 | Teksti: Eveliina Asuinmaa, SAMKin opiskelija | Kuva: Eveliina Asuinmaa

Lisää aiheesta

Nuori nainen istuu katsomassa kannettavaa tietokonetta.
| Opinnot ja opetus

Liiketalouden opiskelija Saraa kiinnostaa tulevaisuudessa yrittäjyys

Sara Yli-Kärkelä päätyi SAMKiin opiskelemaan luovaa markkinointia. Hän on nyt toisen vuoden tradenomiopiskelija, ja hän on viihtynyt SAMKissa hyvin. Sara haluaisi tehdä tulevaisuudessa markkinointia jollekin yritykselle.
Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa
| Liiketoiminta

Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.

Uusimmat uutiset

Kuvituskuva.
| Tapahtumat

RoboAI-viikko 2023: Kohti älykästä tulevaisuutta

Millä kaikilla eri tavoilla ohjelmistotekniikkaa ja data-analytiikkaa hyödynnetään niin terveydenhuollossa, matkailualalla, uuden liiketoiminnan luomisessa kuin maataloudessa? RoboAI-viikon 21. huhtikuuta päättävä Älykkäät järjestelmät -tapahtuma avaa Tampereen yliopiston Porin yksikön tekemää tutkimusta ohjelmistotekniikan ja data-analytiikan parissa sekä yritysyhteistyötä.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html