Päiväkoti-ikäiset pääsivät tutustumaan SAMKin simulaatiotiloihin

Nallesairaala-pilottikokeilun ydinideana oli tuoda ammattikorkeakoulua esille hieman erilaisella tavalla ja hälventää ennakkoluuloja sairaalaympäristöä kohtaan.

Pehmoeläimiltä tutkittiin mm. korvat.

Aivan aluksi huolehdittiin hygieniasta, ja lapsille laitettiin muovimyssyt päähän sekä kasvosuojukset naamalle, jotka kuitenkin pian leikin tiimellyksessä putoilivat pois ympäri huonetta. Tutustuminen eteni leikin avulla puolentoista tunnin ajan, jonka aikana ehdittiin tutkia pehmolelut simulaatiotilojen tarvikkeilla perinpohjaisesti sekä parantaa ne myös entistä parempaan kuntoon.

Pehmoeläimiltä mitattiin pituutta, painoa, sykettä ja lämpöä. Jos niillä sattui olemaan kuumetta, ne laitettiin lepäämään peiton alle. Lapset vaihtoivat pehmokavereille vaippoja ja laittoivat haaverien kohdalle laastareita. Kysyttäessä mitä niille oli tapahtunut, vastattiin esimerkiksi erään pöllölelun lentäneen vahingossa puuta päin. Hänenkin siipivammansa saatiin kuitenkin kaikeksi onneksi parantumaan.

Suunnitelmissa jatkoa Nallesairaalalle

Kaikesta vilinästä ja leikistä huolimatta lapset käyttäytyivät siivosti ja olivat kovin kiinnostuneita huoneen erilaisista laitteista. Saadessaan vastauksen kysymykseensä, mikä infuusioautomaatti oikein oli, eräskin poika ilmoitti vievänsä sen kotiin. Hänen suunnitelmansa valitettavasti torpattiin melko nopeasti.

Lopuksi huone siivottiin yhdessä siistiksi. Tunnelma oli melko haikea, ja muutama pienemmistä jo kyselikin, koska tullaan seuraavan kerran takaisin. Matkamuistoksi lapset saivat vesiruiskun ja kumihanskat, joista he olivat kovin innoissaan.

Sini-Charlotta Kamberg, Nallesairaalaa vetämässä ollut opetushoitaja, kertoi, että suunnitelmissa olisi toteuttaa Nallesairaala vielä vastaisuudessakin, sillä tämän päivän pilottikokeilu näytti onnistuneen. Seuraavasta kerrasta ei tosin ole vielä sen tarkempaa tietoa, mutta voidaan olettaa, että pikkuisia saadaan taas pian nähdä uudelleen temmeltämässä SAMKin simulaatiotiloissa.

Kesäharjoittelija Johanna Laine raportoi Nallesairaalasta. SAMKissa oli kesäkuussa kahdeksan 15-18-vuotiasta Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelijaa. Lue juttu aiheesta.

Nallesairaala kuvagalleria

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Teoskuva Jesse Kitinojan teoksesta Kuvanveistäjän koti.

Samkilainen kasvo: Arkkitehti, tutkija ja kuvataiteen opiskelija Jesse Kitinoja mukana Mäntän kuvataideviikoilla

Jesse Kitinoja, joka on sekä arkkitehti että SAMKin tutkija ja kuvataiteen opiskelija, on tänä kesänä mukana yhdessä Suomen merkittävimmistä kuvataidetapahtumista, Mäntän kuvataideviikoilla.

SAMK on järjestänyt SuomiAreena-keskusteluja myös aiempina vuosina.

SAMK on mukana SuomiAreenassa

SAMK osallistuu 24.–27.6.2025 järjestettävään SuomiAreenaan. SAMKilla on Kansalaistorilla teltta, jossa on päivittäin vaihtuvia teemoja. Lisäksi SAMK on mukana järjestämässä keskustelua "Suomi elää Länsirannikosta".

Stella kokee, että on löytänyt tapahtuma-alalta oman juttunsa.

Tapahtuma-ala vei mennessään – Tapahtumakoordinaattoriksi restonomikoulutuksella

Stella Laiho valmistui joulukuussa 2022 restonomiksi (AMK) SAMKista ja toimii nykyään tapahtumakoordinaattorina SAMKissa. Restonomikoulutus loi hyvän pohjan työskennellä tapahtuma-alalla.