Päiväkoti-ikäiset pääsivät tutustumaan SAMKin simulaatiotiloihin

SAMKissa järjestettiin ensimmäistä kertaa 1-5-vuotiaille perhepäivähoitolaisille mahdollisuus tulla tutustumaan hoitotyön simulaatiotiloihin. Kyseisen Nallesairaala-pilottikokeilun ydinideana oli tuoda ammattikorkeakoulua esille hieman erilaisella tavalla ja hälventää lasten ennakkoluuloja sairaalaympäristöä kohtaan.

2.7.2019 | Teksti: Johanna Laine, SAMKin kesäharjoittelija | Kuva: Johanna Laine, SAMKin kesäharjoittelija

IMG 0930

Pehmoeläimiltä tutkittiin mm. korvat.

Aivan aluksi huolehdittiin hygieniasta, ja lapsille laitettiin muovimyssyt päähän sekä kasvosuojukset naamalle, jotka kuitenkin pian leikin tiimellyksessä putoilivat pois ympäri huonetta. Tutustuminen eteni leikin avulla puolentoista tunnin ajan, jonka aikana ehdittiin tutkia pehmolelut simulaatiotilojen tarvikkeilla perinpohjaisesti sekä parantaa ne myös entistä parempaan kuntoon.

Pehmoeläimiltä mitattiin pituutta, painoa, sykettä ja lämpöä. Jos niillä sattui olemaan kuumetta, ne laitettiin lepäämään peiton alle. Lapset vaihtoivat pehmokavereille vaippoja ja laittoivat haaverien kohdalle laastareita. Kysyttäessä mitä niille oli tapahtunut, vastattiin esimerkiksi erään pöllölelun lentäneen vahingossa puuta päin. Hänenkin siipivammansa saatiin kuitenkin kaikeksi onneksi parantumaan.

Suunnitelmissa jatkoa Nallesairaalalle

Kaikesta vilinästä ja leikistä huolimatta lapset käyttäytyivät siivosti ja olivat kovin kiinnostuneita huoneen erilaisista laitteista. Saadessaan vastauksen kysymykseensä, mikä infuusioautomaatti oikein oli, eräskin poika ilmoitti vievänsä sen kotiin. Hänen suunnitelmansa valitettavasti torpattiin melko nopeasti.

Lopuksi huone siivottiin yhdessä siistiksi. Tunnelma oli melko haikea, ja muutama pienemmistä jo kyselikin, koska tullaan seuraavan kerran takaisin. Matkamuistoksi lapset saivat vesiruiskun ja kumihanskat, joista he olivat kovin innoissaan.

Sini-Charlotta Kamberg, Nallesairaalaa vetämässä ollut opetushoitaja, kertoi, että suunnitelmissa olisi toteuttaa Nallesairaala vielä vastaisuudessakin, sillä tämän päivän pilottikokeilu näytti onnistuneen. Seuraavasta kerrasta ei tosin ole vielä sen tarkempaa tietoa, mutta voidaan olettaa, että pikkuisia saadaan taas pian nähdä uudelleen temmeltämässä SAMKin simulaatiotiloissa.

Kesäharjoittelija Johanna Laine raportoi Nallesairaalasta. SAMKissa oli kesäkuussa kahdeksan 15-18-vuotiasta Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelijaa. Lue juttu aiheesta.

Nallesairaala kuvagalleria

Lisää aiheesta

| Hyvinvointi ja terveys

Hoitotyön monimuoto-opinnot vahvistavat ammattitaitoa ja hoitaja-identiteettiä

Kirsi-Marja Virtasen mielestä parasta antia sairaanhoitajan monimuoto-opinnoissa on ollut ehdottomasti oman ammattitaidon lisääntyminen ja kehittyminen hoitajana sekä ihmisenä. –  Opintojen aikana olen...
| Hyvinvointi ja terveys

Uutta SAMKissa – tulevat lääkärit, hoitajat, fysioterapeutit ja sosionomit harjoittelevat yhdessä potilaan kohtaamista

Terveyden ja hyvinvoinnin simulaatiokeskuksen ryhmätila alkaa täyttyä aamulla kello 9. On alkamassa SAMKin simulaatiokeskuksen kautta aikojen ensimmäinen monialainen yhteisharjoitus, joka kestää koko päivän. Paikalle on saapunut opiskelijoita, opettajia ja asiantuntijoita hoitotyön eri aloilta. Neljän potilastapuksen avulla harjoitellaan eri ammattiryhmien keskinäistä vuorovaikutusta ja potilaan kohtaamista hoitotilanteessa.

Uusimmat uutiset

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA