Opiskelupaikka Porissa sai aikaan maisemavaihdoksen

Nia Rintala on kolmannen vuoden tradenomiopiskelija, joka erikoistuu luovaan markkinointiin.

Nia Rintala Porin kampuksen pihalla

Nia Rintalan mielestä kiinnostavinta opinnoissa on ollut harjoittelu.

Nian kiinnostus markkinointiin lähti Helsinki Desing Schoolin kautta, jossa hän kävi vuoden kestävän muotimarkkinoinnin tutkinnon. Lukion jälkeen välivuotta vietettyään löytyi mielenkiinto markkinointiin. Hän päätti hakea kevään 2019 haussa eri korkeakouluihin. Kesän puolivälissä tuli tieto, että opiskelupaikka sijaitsisi Porissa ja Nia päätti ottaa paikan vastaan. Nia haki ammattikorkeakouluun, sillä hän uskoi opintojen olevan monipuolisia ja opetustyylin olevan hänelle oikea.

– Pori oli ennestään tuttu paikka, sillä olen käynyt lapsuudessani täällä usein isovanhempienni luona ja vanhempani ovat lähtöisin Porista, joten myöskään muuttaminen ei jännittänyt, sanoo Nia.

Nian mielestä kiinnostavinta opinnoissa on ollut harjoittelu, jonka hän suoritti PR-toimistossa. Nia kertoo, että on etsinyt pitkään sopivaa mahdollisuutta kokeilla kyseistä alaa ja harjoittelujakson ansiosta se oli mahdollista. Nia piti harjoittelusta, sillä hän kokee oppivansa parhaiten tekemisen kautta ja harjoittelu oli hänen mielestään todella opettavainen.

Tulevaisuuden haaveena luova työ

Nia kertoo, että odotti pääsevänsä elämään normaalia opiskelijaelämää, johon kuuluisivat erilaiset tapahtumat sekä kontaktitunnit paikan päällä, mutta toisin kävi. Vuonna 2020 vallitsevan pandemian vuoksi moni opiskelija jäi paljosta paitsi, sillä pandemian jylläsi ja tapahtumia peruttiin ja samalla opiskelusta tuli todella itsenäistä ja vaikeaa. Tämä ei kuitenkaan viivyttänyt hänen opintojaan.

– Olen silti kiitollinen siitä, että saimme olla 2019 syksyn lähiopetuksessa ja ryhmäytyminen tapahtui jo silloin, muuten olisi varmaan aika yksinäistä olla sinällään vieraalla paikkakunnalla. Parhaiten mieleen jääneet tapahtumat ovat ensimmäiseltä syksyltä ja etenkin Kurnajaiset, kertoo Nia.

Tällä hetkellä Nian katse on tulevaisuudessa. Hän työstää opinnäytetyötään, joka käsittelee brändin vetovoiman parantamista modernin markkinoinnin keinojen avulla. Tarkoituksena on valmistua pian ja päästä oman alan töihin.

– Tulevaisuudessa haluaisin tulevaisuudessa työskennellä sellaisen luovan työn äärellä, jossa pääsee vaikuttamaan ja olemaan ihmisten ympärillä.

Lue lisää tradenomiopinnoista Nia Rintala ottaa selfietä kylpyhuoneessa.

Nia Rintala

Liiketalouden tutkinto-ohjelma

Luovan markkinoinnin suuntautuminen

Jaa tämä sivu

Etualalla robotti, taustalla tutkijoita.

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy syksyllä Porissa yhteistyössä SAMKin kanssa

Vaasan yliopiston Robotics-maisteriohjelma käynnistyy Porissa syksyllä 2024. SAMKin kanssa yhteistyössä toteutettavaan maisterikoulutukseen voi hakea 2.– 15.5.2024. Sopimus energia-alan robotiikkasovelluksiin liittyvän professuurin perustamiseksi ja maisteriohjelman käynnistämiseksi allekirjoitettiin vuonna 2022.

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.