Opiskelupaikka Porissa sai aikaan maisemavaihdoksen

Nia Rintala on kolmannen vuoden tradenomiopiskelija, joka erikoistuu luovaan markkinointiin.

25.5.2022 | Teksti: Toni Lappalainen, SAMKin opiskelija | Kuva: Toni Lappalainen ja Nia Rintala

Nia Rintala Porin kampuksen pihalla

Nia Rintalan mielestä kiinnostavinta opinnoissa on ollut harjoittelu.

Nian kiinnostus markkinointiin lähti Helsinki Desing Schoolin kautta, jossa hän kävi vuoden kestävän muotimarkkinoinnin tutkinnon. Lukion jälkeen välivuotta vietettyään löytyi mielenkiinto markkinointiin. Hän päätti hakea kevään 2019 haussa eri korkeakouluihin. Kesän puolivälissä tuli tieto, että opiskelupaikka sijaitsisi Porissa ja Nia päätti ottaa paikan vastaan. Nia haki ammattikorkeakouluun, sillä hän uskoi opintojen olevan monipuolisia ja opetustyylin olevan hänelle oikea.

– Pori oli ennestään tuttu paikka, sillä olen käynyt lapsuudessani täällä usein isovanhempienni luona ja vanhempani ovat lähtöisin Porista, joten myöskään muuttaminen ei jännittänyt, sanoo Nia.

Nian mielestä kiinnostavinta opinnoissa on ollut harjoittelu, jonka hän suoritti PR-toimistossa. Nia kertoo, että on etsinyt pitkään sopivaa mahdollisuutta kokeilla kyseistä alaa ja harjoittelujakson ansiosta se oli mahdollista. Nia piti harjoittelusta, sillä hän kokee oppivansa parhaiten tekemisen kautta ja harjoittelu oli hänen mielestään todella opettavainen.

Tulevaisuuden haaveena luova työ

Nia kertoo, että odotti pääsevänsä elämään normaalia opiskelijaelämää, johon kuuluisivat erilaiset tapahtumat sekä kontaktitunnit paikan päällä, mutta toisin kävi. Vuonna 2020 vallitsevan pandemian vuoksi moni opiskelija jäi paljosta paitsi, sillä pandemian jylläsi ja tapahtumia peruttiin ja samalla opiskelusta tuli todella itsenäistä ja vaikeaa. Tämä ei kuitenkaan viivyttänyt hänen opintojaan.

– Olen silti kiitollinen siitä, että saimme olla 2019 syksyn lähiopetuksessa ja ryhmäytyminen tapahtui jo silloin, muuten olisi varmaan aika yksinäistä olla sinällään vieraalla paikkakunnalla. Parhaiten mieleen jääneet tapahtumat ovat ensimmäiseltä syksyltä ja etenkin Kurnajaiset, kertoo Nia.

Tällä hetkellä Nian katse on tulevaisuudessa. Hän työstää opinnäytetyötään, joka käsittelee brändin vetovoiman parantamista modernin markkinoinnin keinojen avulla. Tarkoituksena on valmistua pian ja päästä oman alan töihin.

– Tulevaisuudessa haluaisin tulevaisuudessa työskennellä sellaisen luovan työn äärellä, jossa pääsee vaikuttamaan ja olemaan ihmisten ympärillä.

Nia Rintala ottaa selfietä kylpyhuoneessa.

Nia Rintala

Liiketalouden tutkinto-ohjelma

Luovan markkinoinnin suuntautuminen

25.5.2022 | Teksti: Toni Lappalainen, SAMKin opiskelija | Kuva: Toni Lappalainen ja Nia Rintala

Lisää aiheesta

Juho Grönroos sohvalla kannettavan tietokoneen kanssa
| Liiketoiminta

Liiketalous alkoi kiinnostaa Juhoa jo peruskoulussa

Juho Grönroos aloitti SAMKissa liiketalouden opinnot 2021 syksyllä, suuntautumisena taloushallinto. Ajatus liiketalouden opinnoista heräsi jo peruskoulun loppuvaiheilla.
Opikselijoita Skene-ravintolassa / Students at Skene Restaurant
| SAMK

Syksyn haut päättyivät – Liiketalouden verkkototeutus edelleen huippusuosittu

Haku SAMKin tutkintoon johtaviin koulutuksiin on päättynyt. SAMKiin oli yhteensä 3033 hakijaa.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

SAMKin johtoryhmä tapasi eilen ministerit @HonkonenPetri ja @MikkoTSavola sekä kansanedustajat @Eeva_Kalli ja @MatiasMarttinen eduskunnassa.

Keskustelua käytiin koulutuspolitiikasta, tutkimuksesta sekä Satakunnan tulevaisuuden näkymistä.

#katsetulevaisuuteen #satakunta

2

SAMKin kuvataiteen opiskelijat Anna Kallio ja Annika Närhi vetivät lukiolaisille taidepajaa. Se sisälsi opetusta muun muassa väriopista ja paikkasidonnaisesta taiteesta. Tuotoksena syntyi kolme lukioaikaa symbolisesti kuvaavaa maalausta. 👍https://www.samk.fi/uutiset/lukiolaiset-ottivat-kankaanpaan-yhteislyseon-seinatilat-haltuun-samkin-kuvataiteen-opiskelijat-vetivat-taidepajaa/

Finally we had this wonderful project group (GAMMA project’s Learning, Teaching, Training Activities) as a guest in Pori. How can project participants from four countries grow into such a great collaboration? So happy and proud of this gang! @RoboAI2 @SatakunnanAMK https://twitter.com/i/web/status/1618184366320148480

Kankaanpään pääkirjaston sisääntuloaulan tiloja valjastetaan jatkossa galleriakäyttöön. Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilija Mira Piitulainen kohtasi kankaanpääläisiä ja keskusteli alueella asuvan väen kanssa. 🎨🖌️ https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/taidekaupungin-galleriavalikoima-taydentyy-kirjaston-nayttelytilalla.html

Kaksi SAMKin alumnia on valittu Satakunnan Kansan vakituisiksi toimittajiksi. Mikko Elon ja Annika Kangasmaan tavoitteena on avartaa ihmisten maailmankuvaa ja tuoda värisävyjä mustavalkoiseen ajatteluun. 📰 @SatakunnanKansa #alumni #katsetulevaisuuteen
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009344648.html