Opiskelupaikka Porissa sai aikaan maisemavaihdoksen

Nia Rintala on kolmannen vuoden tradenomiopiskelija, joka erikoistuu luovaan markkinointiin.

Nia Rintala Porin kampuksen pihalla

Nia Rintalan mielestä kiinnostavinta opinnoissa on ollut harjoittelu.

Nian kiinnostus markkinointiin lähti Helsinki Desing Schoolin kautta, jossa hän kävi vuoden kestävän muotimarkkinoinnin tutkinnon. Lukion jälkeen välivuotta vietettyään löytyi mielenkiinto markkinointiin. Hän päätti hakea kevään 2019 haussa eri korkeakouluihin. Kesän puolivälissä tuli tieto, että opiskelupaikka sijaitsisi Porissa ja Nia päätti ottaa paikan vastaan. Nia haki ammattikorkeakouluun, sillä hän uskoi opintojen olevan monipuolisia ja opetustyylin olevan hänelle oikea.

– Pori oli ennestään tuttu paikka, sillä olen käynyt lapsuudessani täällä usein isovanhempienni luona ja vanhempani ovat lähtöisin Porista, joten myöskään muuttaminen ei jännittänyt, sanoo Nia.

Nian mielestä kiinnostavinta opinnoissa on ollut harjoittelu, jonka hän suoritti PR-toimistossa. Nia kertoo, että on etsinyt pitkään sopivaa mahdollisuutta kokeilla kyseistä alaa ja harjoittelujakson ansiosta se oli mahdollista. Nia piti harjoittelusta, sillä hän kokee oppivansa parhaiten tekemisen kautta ja harjoittelu oli hänen mielestään todella opettavainen.

Tulevaisuuden haaveena luova työ

Nia kertoo, että odotti pääsevänsä elämään normaalia opiskelijaelämää, johon kuuluisivat erilaiset tapahtumat sekä kontaktitunnit paikan päällä, mutta toisin kävi. Vuonna 2020 vallitsevan pandemian vuoksi moni opiskelija jäi paljosta paitsi, sillä pandemian jylläsi ja tapahtumia peruttiin ja samalla opiskelusta tuli todella itsenäistä ja vaikeaa. Tämä ei kuitenkaan viivyttänyt hänen opintojaan.

– Olen silti kiitollinen siitä, että saimme olla 2019 syksyn lähiopetuksessa ja ryhmäytyminen tapahtui jo silloin, muuten olisi varmaan aika yksinäistä olla sinällään vieraalla paikkakunnalla. Parhaiten mieleen jääneet tapahtumat ovat ensimmäiseltä syksyltä ja etenkin Kurnajaiset, kertoo Nia.

Tällä hetkellä Nian katse on tulevaisuudessa. Hän työstää opinnäytetyötään, joka käsittelee brändin vetovoiman parantamista modernin markkinoinnin keinojen avulla. Tarkoituksena on valmistua pian ja päästä oman alan töihin.

– Tulevaisuudessa haluaisin tulevaisuudessa työskennellä sellaisen luovan työn äärellä, jossa pääsee vaikuttamaan ja olemaan ihmisten ympärillä.

Lue lisää tradenomiopinnoista Nia Rintala ottaa selfietä kylpyhuoneessa.

Nia Rintala

Liiketalouden tutkinto-ohjelma

Luovan markkinoinnin suuntautuminen

Jaa tämä sivu

Maarika Iijolainen pitää puhetta valmistumisjuhlassa.

Opinnäytetöiden parhaimmisto palkittiin jälleen Osaaja-kilpailussa

Osaaja on SAMKin opinnäytetyökilpailu, jossa palkitaan vuosittain edellisen kalenterivuoden opinnäytetöiden parhaimmisto. Palkittavan työn arvosanan tulee olla korkein mahdollinen eli 5. Yhteensä kilpailuun osallistui tänä vuonna 134 työtä.

SuomiAreena keskustelun osallistujat ja videokuvaaja

SAMK on jälleen mukana SuomiAreenassa

SAMK on mukana 25.-28.6.2024 Porissa järjestettävässä SuomiAreenassa. SuomiAreenan tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville.

Silja-Sofia Ilvonen on ottanut verikokeen.

Hoitotyön harjoitteluista saa monipuolisia kokemuksia

Silja-Sofia Ilvonen opiskelee hoitotyön tutkinto-ohjelmassa toista vuotta ja valmistuu sairaanhoitajaksi. Silja-Sofia on kotoisin Porista ja hän halusi jäädä vielä kotikaupunkiinsa asumaan, joten SAMK valintana oli helppo.