Opiskelijamme työllistyvät: Jussi Ahlgren pääsi YAMK-opintojen avulla uusiin työtehtäviin

Jussi Ahlgren valmistui vuonna 2019 SAMKin ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta erikoistuen johtamiseen. Tällä hetkellä hän työskentelee Oras Groupilla epäsuorien hankintojen asiantuntijatehtävissä.

14.1.2021 | Teksti: Teksti: Eveliina Passilahti, SAMKin opiskelija | Kuva: Teksti: Eveliina Passilahti, SAMKin opiskelija

Jussi Ahlgren poseeraa kameralle ja nojaa tiiliseinään.
Jussi toivoo löytävänsä itsensä tulevaisuudessa esimiestehtävistä.

Porista kotoisin oleva Ahlgren muutti Raumalle vuonna 2012 opiskelemaan kansainvälistä kauppaa. Opinnoissaan hän erikoistui liiketoiminnan logistiikkaan. Hän valitsi alan positiivisten työllisyysnäkymien perusteella. Koulutuksen valittuaan SAMK oli hänelle luontainen valinta korkeatasoisen opetuksen vuoksi.

– Peruskoulun jälkeinen vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa sytytti sisäisen liekkini kansainväliseen liiketoimintaan, Ahlgren sanoo.

Hän valmistui tradenomiksi vuonna 2015. Kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen hän pääsi opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa erikoistuen johtamiseen ja palveluliiketoimintaan.

– Halusin vahvistaa omaa ammatillista osaamistani ja lisätä mahdollisuuksiani edetä urallani, Ahlgren kertoo.

Opintoja vastaaviin töihin

Kun Ahlgren pääsi opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, ovet aukesivat Oras Groupille asiantuntijatehtäviin. Hänen ensimmäinen työtehtävänsä konsernissa oli toimia asiantuntijana sisäisessä tilaus-toimitusketjun hallinnassa. Alkuvuodesta 2020 hän siirtyi nykyiseen työtehtäväänsä.

Ahlgrenin nykyisiin työtehtäviin kuuluu muun muassa tarjouspyyntöjen luonti ja hallinta, tarjousten kilpailuttaminen, ostotilausten luominen sekä toimitusseuranta. Hän kartoittaa myös uusia toimittajia ja kehittää toiminnanohjausjärjestelmää yhdessä muiden sidosryhmien kanssa.

– Tämänhetkisessä työssäni parasta on monipuolisuus, kansainvälisyys erilaisten projektien tiimoilta sekä vastuu että vapaus. Uskon että asiantuntijana pääsee pitkälle positiivisuudella ja uskaltamalla, Ahlgren sanoo.

Jussi Ahlgren poseeraa lähikuvassa.

Jussi Ahlgren

Koulutus: Tradenomi amk (Kansainvälisen kaupan koulutusohjelma) ja Tradenomi ylempi amk (Johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutusohjelma)

Työtehtävä: Epäsuorien hankintojen asiantuntija, Oras Group

14.1.2021 | Teksti: Teksti: Eveliina Passilahti, SAMKin opiskelija | Kuva: Teksti: Eveliina Passilahti, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Naisen kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.
| Opinnäytetyö

Opinnäytetyö: Koronapandemia haastaa organisaatiokulttuuria

Tradenomiksi (AMK) joulukuussa valmistuva Niko Laurila selvitti opinnäytetyössään hajautetun työn vaikutuksia organisaatiokulttuuriin. Aihe oli varsin ajankohtainen, sillä koronapandemian vuoksi työtä tehdään suomalaisissa yrityksissä entistä enemmän hajautetusti.
Hanna Vallin seisoo valkoisessa paidassa vaalean seinän edessä pidellen silmälaseja vasemmassa kädessään.
| SAMK

Opinnäytetyö: Tradenomitutkinnon suorittaminen on laajentanut uramahdollisuuksia

Tradenomiksi (AMK) huhtikuussa valmistunut Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Työssä havaittiin, että tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html