Opiskelijamme työllistyvät: Jussi Ahlgren pääsi YAMK-opintojen avulla uusiin työtehtäviin

Jussi Ahlgren valmistui vuonna 2019 SAMKin ylemmästä ammattikorkeakoulututkinnosta erikoistuen johtamiseen. Tällä hetkellä hän työskentelee Oras Groupilla epäsuorien hankintojen asiantuntijatehtävissä.

14.1.2021 | Teksti: Teksti: Eveliina Passilahti, SAMKin opiskelija | Kuva: Teksti: Eveliina Passilahti, SAMKin opiskelija

Jussi Ahlgren poseeraa kameralle ja nojaa tiiliseinään.
Jussi toivoo löytävänsä itsensä tulevaisuudessa esimiestehtävistä.

Porista kotoisin oleva Ahlgren muutti Raumalle vuonna 2012 opiskelemaan kansainvälistä kauppaa. Opinnoissaan hän erikoistui liiketoiminnan logistiikkaan. Hän valitsi alan positiivisten työllisyysnäkymien perusteella. Koulutuksen valittuaan SAMK oli hänelle luontainen valinta korkeatasoisen opetuksen vuoksi.

– Peruskoulun jälkeinen vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa sytytti sisäisen liekkini kansainväliseen liiketoimintaan, Ahlgren sanoo.

Hän valmistui tradenomiksi vuonna 2015. Kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen hän pääsi opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa erikoistuen johtamiseen ja palveluliiketoimintaan.

– Halusin vahvistaa omaa ammatillista osaamistani ja lisätä mahdollisuuksiani edetä urallani, Ahlgren kertoo.

Opintoja vastaaviin töihin

Kun Ahlgren pääsi opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa, ovet aukesivat Oras Groupille asiantuntijatehtäviin. Hänen ensimmäinen työtehtävänsä konsernissa oli toimia asiantuntijana sisäisessä tilaus-toimitusketjun hallinnassa. Alkuvuodesta 2020 hän siirtyi nykyiseen työtehtäväänsä.

Ahlgrenin nykyisiin työtehtäviin kuuluu muun muassa tarjouspyyntöjen luonti ja hallinta, tarjousten kilpailuttaminen, ostotilausten luominen sekä toimitusseuranta. Hän kartoittaa myös uusia toimittajia ja kehittää toiminnanohjausjärjestelmää yhdessä muiden sidosryhmien kanssa.

– Tämänhetkisessä työssäni parasta on monipuolisuus, kansainvälisyys erilaisten projektien tiimoilta sekä vastuu että vapaus. Uskon että asiantuntijana pääsee pitkälle positiivisuudella ja uskaltamalla, Ahlgren sanoo.

Jussi Ahlgren poseeraa lähikuvassa.

Jussi Ahlgren

Koulutus: Tradenomi amk (Kansainvälisen kaupan koulutusohjelma) ja Tradenomi ylempi amk (Johtamisen ja palveluliiketoiminnan koulutusohjelma)

Työtehtävä: Epäsuorien hankintojen asiantuntija, Oras Group

14.1.2021 | Teksti: Teksti: Eveliina Passilahti, SAMKin opiskelija | Kuva: Teksti: Eveliina Passilahti, SAMKin opiskelija

Lisää aiheesta

Naisen kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.
| Opinnäytetyö

Opinnäytetyö: Koronapandemia haastaa organisaatiokulttuuria

Tradenomiksi (AMK) joulukuussa valmistuva Niko Laurila selvitti opinnäytetyössään hajautetun työn vaikutuksia organisaatiokulttuuriin. Aihe oli varsin ajankohtainen, sillä koronapandemian vuoksi työtä tehdään suomalaisissa yrityksissä entistä enemmän hajautetusti.
Hanna Vallin seisoo valkoisessa paidassa vaalean seinän edessä pidellen silmälaseja vasemmassa kädessään.
| SAMK

Opinnäytetyö: Tradenomitutkinnon suorittaminen on laajentanut uramahdollisuuksia

Tradenomiksi (AMK) huhtikuussa valmistunut Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Työssä havaittiin, että tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia.

Uusimmat uutiset

Sari Merilampi, Minna Keinänen-Toivola ja Anu Holm SAMKin Porin kampuksen aulassa.
| SAMK

SAMKin dosentit Satakunnan asialla

Satakunnan ammattikorkeakoulussa toimii neljä dosenttia, joiden vaikutus alueen kehitykseen on merkittävä. Turun yliopistosta viisi vuotta sitten laskennallisen älykkyyden dosentuurin saanut Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi kutsuu seurakseen kolme dosenttikollegaansa keskustelemaan dosentuurien merkityksestä SAMKille ja maakunnalle.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Ärsykerikas ympäristö ja hektinen elämäntyyli kuormittavat. Aivomme reagoivat ympäristössä oleviin ärsykkeisiin ja tarvitsemme aikaa palautumiselle sekä tiloja, jotka tukevat tätä palautumisprosessia. #diginepsy #aistiesteettömyys
https://www.rakentaja.fi/artikkelit/20510/aistiesteettomyys_on_kaikkia_varten__kokeile_miten_aistiesteeton_sinun_kotisi_on.htm

SAMKin toukokuun Osaamisuutisissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:
☀️ Vuoden 2021 menestystarinat julkaistu
☀️ SAMKin dosentit Satakunnan asialla
☀️ Teoria ja käytäntö yhdistyvät työmaaopinnoissa
https://uutiskirje.samk.fi/a/s/1064431-72e5d56aedd0cf50023718c1f6923eae/1238381

Matkailun opiskelijat viettivät Merikarvialla kansainvälisen leiriviikon. Tavoitteena oli kehittää rannikkoalueen matkailutoimijoiden digitaalisia valmiuksia. Lehtori Jaana Ruoho kertoo Samkarit-blogissa viikon tunnelmia. @jaanaruoho #matkailu
https://samkarit.samk.fi/2022/05/20/ammattikorkeakoululaisten-kansainvalinen-leiriviikko-merikarvialla/

Tuomarikoulutus käyty, tuomaritesti läpäisty ja nyt tuomarointikin tehty. Mahtavaa nähdä alastaan innostuneita nuoria kisaamassa SM-tasolla!

#taitaja2022 #toinenaste #matkailu #mysamk #visitfinland #some #tuomari #skillsforfinland #winnova

3