Opiskelijamme työllistyvät: Uudelle uralle SAMKin kautta

Pomarkkulainen Tuuli Heervä valmistui SAMKista vuonna 2011 liiketalouden koulutusohjelmasta markkinoinnin ja viestinnän tradenomiksi, ja työskentelee nykyisin maakuntalehti Satakunnan Kansassa toimittajana.

14.12.2020 | Teksti: Kirsi Kuusisto, SAMKin opiskelija | Kuva: Jussi Heervä

Tuuli Heerva istuu työpöytänsä äärellä. Pöydällä kannettava tietokone.
Tuuli Heervä on työskennellyt koronarajoitusten aikaan pääosin etätöissä kotonaan Pomarkussa.

Tuuli Heervä tuli Satakunnan ammattikorkeakouluun aikuisopiskelijana. Hänellä oli jo ennestään filosofian maisterin tutkinto, pääaineena oli Suomen historia. Työhistoriaakin oli ehtinyt kertynyt opettajan työstä jo useita vuosia. Heervä kaipasi kuitenkin muutosta työelämään ja sitä kautta tie vei ammattikorkeakouluopintoihin SAMKiin.

– Päädyin opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun, koska halusin vaihtaa alaa opettajantyöstä johonkin muuhun. Hain uutta suuntaa työelämälle, enkä halunnut asua erossa perheestä opiskeluaikana, joten Pori ja SAMK olivat siinä mielessä erinomainen valinta.

Heervä aloitti opinnot taloushallinnon linjalla, mutta markkinointi ja viestintä vei kuitenkin voiton.

– Ajattelin ensin, että voisin suunnata uusilla opinnoilla kirjanpitotehtäviin, mutta vanha rakkaus eli kirjoittaminen veti puoleensa, ja huomasin valitsevani aina siihen liittyvät opintojaksot SAMKissa. Päädyinkin siis viestintään ja markkinointiin.

Aikuisopiskelijana täysi hyöty opinnoista

Tuuli Heervä lähti opiskelemaan uutta alaa yli 35-vuotiaana perheenäitinä, joten opiskelu oli luonnollisesti erilaista kuin nuorempana. Tuuli koki opiskelun mukavana vaihteluna työelämässä vietettyjen vuosien jälkeen.

– Työelämän ja sen vastuiden jälkeen opiskelu tuntui varsinkin alkuun ihanan kevyeltä, kuin harrastukselta. Koska olin täyspäiväinen opiskelija, siihen oli hyvin aikaa käytettävissä. Koin opiskelun hauskana ja kiinnostavana. Kaiketi suhtauduin siihen myös käytännönläheisemmin kuin nuorempana: mitä hyötyä mistäkin opista olisi oikeasti työelämässä.

Vauhdikkaisiin opiskelijatapahtumiin ja -illanviettoihin Heervä ei kuitenkaan osallistunut, mutta opiskeluryhmästä löytyi silti hyvä ystäväpiiri.

– Meillä oli muitakin jo aikuisia opiskelijoita ja ammatinvaihtajia kuin minä, ja heidän kanssaan muodostui aika tiivis pieni porukka. Toki ihan hyviä tuttavuuksia syntyi nuorempienkin kanssa, illanvietot nuorison kanssa vain jäivät väliin.

Harjoittelusta toimittajaksi

Tuuli Heervä teki opintoihin kuuluvan harjoittelun paikallislehti Luoteisväylässä Noormarkussa. Harjoittelun kautta hän myös työllistyi alalle. Myös idea opinnäytetyöhön löytyi harjoittelupaikasta.

– Viihdyin harjoittelussa ja sitä kautta päädyin myös vakituisesti lehtialalle, aluksi paikallislehtimaailmaan ja myöhemmin maakuntalehteen, Heervä kertoo.

– Myös opinnäytetyöni aihe liittyi harjoittelupaikkaani, teemana oli Luoteisväylä-lehden verkkosivujen kehittäminen. Verkkosivut olivat tuolloin melko uusi asia paikallislehdelle ja siksi aihe oli silloin erittäin ajankohtainen, Heervä lisää.

Heervä sai SAMKista hyvät eväät uudelle uralle.

– Työskentelen nykyisin Satakunnan Kansassa toimittajana. Toki historian ja yhteiskunnallisten aineiden yliopisto-opinnoista on ollut iso hyöty nykyisessä työssänikin, mutta SAMKin myötä hakeuduin alalle ja siellä sain oppia nimenomaan viestintään. Ja iso hyöty SAMKissa oli tietotekniikan taitojeni päivittäminen ajan tasalle, Heervä sanoo.

– Minulle SAMK tarjosi mainion väylän ammatinvaihtoon, Heervä summaa.

Tuuli Heervä lähikuvassa.

Tuuli Heervä

  • koulutus: Filosofian maisteri ja tradenomi
  • nykyinen ammatti: toimittaja

14.12.2020 | Teksti: Kirsi Kuusisto, SAMKin opiskelija | Kuva: Jussi Heervä

Lisää aiheesta

Hanna Vallin seisoo valkoisessa paidassa vaalean seinän edessä pidellen silmälaseja vasemmassa kädessään.
| SAMK

Opinnäytetyö: Tradenomitutkinnon suorittaminen on laajentanut uramahdollisuuksia

Tradenomiksi (AMK) huhtikuussa valmistunut Hanna Vallin teki opinnäytetyön tradenomitutkinnon vaikuttavuudesta Kuninkaisten kampukselta valmistuneiden keskuudessa. Työssä havaittiin, että tutkinnon suorittaminen on vaikuttanut työelämässä sijoittumiseen ja laajentanut uramahdollisuuksia.
| Opinnäytetyö

Opinnäytetyö: Etätöiden lisääntyessä ihmislähtöisyys nousee työpaikkakokemuksen keskiöön

Tradenomiksi (AMK) kesäkuussa valmistuneen Eeva-Kaisa Metsolan julkaisemassa opinnäytetyössä kartoitetaan työpaikkakokemuksen tulevaisuusnäkymiä seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Uusimmat uutiset

Sari Viljanen seisoo opettajanpöydän vieressä.
| SAMK

SAMKista uusia Lapset puheeksi -menetelmän kouluttajia

SAMKissa on muutaman vuoden ajan pyörinyt Lapset puheeksi -menetelmään liittyvää koulutusta. Viime viikolla SAMKista valmistui 12 uutta menetelmän kouluttajaa. Sari Viljanen on yksi heistä. Hän on innostunut aiheesta ja tehnyt siihen liittyen jo aiemmin Sastamalan kaupungille YAMK-opinnäytetyön.

SAMK SOSIAALISESSA MEDIASSA

Tule opiskelemaan yrittäjyyttä joustavasti työn ohessa ja valmistu tradenomiksi! Haku tutkinto-ohjelmaan on käynnissä ja jatkuu 30.3. asti. Koulutuksen sisältöihin voit tutustua videolta opettajien johdatuksella. #samk #yrittäjyys #yrittäjäopinnot #katsetulevaisuuteen #tradenomi ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta kerätty yhteen osoitteeseen. Toiminta on laajentunut 10 vuodessa valtavasti, ja tukee koko Suomen elinvoimaa & kasvua. Myös koulutuksen ja tutkimuksen yhteys vahvistuu koko ajan.

https://tki.fi/

#TKItutuksi

Modernisoimme teknologiayrityksiä robotiikan ja tekoälyn avulla @TampereUni kanssa. Tuemme maakunnan akkuklusterin kehittymistä @prizztech kanssa. Aloitamme ainutlaatuisen akkumateriaalien kierrätystutkimuksen spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä.
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html

@SatakunnanAMK Onnittelut @SAMK, 20 m€ kilpailtua tutkimusrahaa, 500 yrityskumppania on hyvä tulos. Satakunnan ja Suomen yritykset tarvitsevat vahvoja tutkimus- ja koulutusyksikötä kansainvälisen kilpailuedun luomisessa.

Digiraivaajat-tapahtuma 7.3.23. Teemoina digiajan asiakaskokemus, yrityksen sisäinen digitalisaatio, inhimillinen muutosjohtaminen ja vastuullisuus.
Aikataulun ja infoa http://digiraivaajat.samk.fi Tapahtuma on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista: https://elomake.samk.fi//lomakkeet/14031/lomakkeet.html

Mitä keskuksemme tekee? Valmennamme yrityksiä ymmärtämään tuottamaansa dataa ja sen jalostamista liiketoiminnaksi. Teemme datapilotteja sekä järjestämme täsmäseminaareja tiedolla johtamisesta ja asiantuntijoiden ajattelun kehittämisestä. #tki #samk
https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000009363043.html