Opiskelijamme työllistyvät: Sampsa Pajarinen löysi kutsumuksensa tuotantotalouden insinöörikoulutuksesta

Sampsa Pajarinen on SAMKista valmistunut tuotantotalouden insinööri. Hän on työskennellyt valmistumisensa jälkeen useissa eri tuotantotalouden töissä ja tällä hetkellä hän toimii tuotepäällikkönä Raumalla Rauman Akussa.

Sampsa Pajarinen seisoo varastohallissa.

Sampsa Pajarinen on valmistumisensa jälkeen kartuttanut työkokemustaan useissa eri yrityksissä ja nyt löytänyt paikkansa tuotepäällikkönä Raumalla.

Sampsa Pajarinen valmistui vuonna 2014. Sen jälkeen hän on kartuttanut työkokemustaan useissa eri yrityksissä ja nyt löytänyt paikkansa tuotepäällikkönä Raumalla. Valmistuttuaan lukiosta syksyllä 2010, hän ei jäänyt aikailemaan, vaan oli päättänyt suoraan jatkaa opiskeluaan ja hakea seuraavassa yhteishaussa, josta paikka avautuikin 2011 syksyllä ja alaksi valikoitui tuotantotalouden insinöörin koulutus.

Tuotantotalouden insinöörille riittää töitä

Pajarisen koulutuksen valintaan oli moniakin syitä, mutta yhtenä painava syynä oli hänen näkemyksensä siitä, että työllistyminen olisi helpompaa tämän koulutuksen myötä. Kaupallisesta alasta kiinnostuneella Pajarisella oli myös mielessä tradenomin opinnot, mutta myös kiinnostus teknilliseen puoleen ja hyvät työnäkymät saivat hänet kääntymään insinöörin opintoihin tuotantotalouteen.

– Tuotantotalouden koulutuksessa mahdollisuudet työllistyä olivat hyvät ja sieltä sai juuri sellaiset valmiudet työelämään kuin olin ajatellutkin, Pajarinen toteaa.

Monipuolinen työ on ollut mieleistä Raumalla opiskelleelle tuotantotalouden insinöörille ja hän nauttii työstään tuotepäällikkönä, jossa pääsee itse vaikuttamaan myytäviin kohteisiin ja tutustumaan uusiin ihmisiin.

– Suurin osa päivästäni kuluu ihan konkreettisessa myyntityössä, mutta siihen liittyy todella paljon muutakin. Työhöni sisältyy päämiesyhteydet tehtaisiin, vuosisopimuksien neuvottelut, johtaminen ja hallinta (mitä myydään ja mihin hintaan), sekä asiakkuuksien hallinta, Pajarinen listaa.

SAMKista saa vakaan pohjan työelämään

Pajarinen kokee, että hänen SAMKissa saamansa koulutus on rakentanut vakaan pohjan ja antanut hyvät valmiudet lähteä työelämään etsimään uusia haasteita. Insinöörin koulutuksen omaavana on enemmän vaihtoehtoja työpaikoissa, tietenkin myös valmiudet olivat paremmat. Tutkinto luo pohjan hakea useisiin paikkoihin, joihin ilman tutkintoa ei olisi mahdollista edes hakea.

Sampsa3

Sampsa Pajarinen

Tuotantotalouden insinööri

Tuotepäällikkö, Rauman Akku

SAMK TWITTERISSÄ

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.