Opiskelijamme työllistyvät: Kansainvälisyys vei Mia Jauhiaisen KONEelle

Mia Jauhiainen valmistui SAMKin tuotantotalouden koulutusohjelmasta, josta matka jatkui Tampereen teknillisen yliopiston kautta Yhdysvaltoihin.

Milla Jauhiainen kävelee vuoristossa

Mia Jauhiainen vaeltamassa.

Mia valmistui SAMKista tuotantotalouden koulutusohjelmasta vuonna 2013, sen jälkeen hän jatkoi vielä opiskelua Tampereen teknilliseen yliopistoon maisterivaiheeseen. Hän pääsi kesätöihin KONEelle ja teki myös diplomityönsä heille. Diplomityön valmistuttua hänet palkattiin vakituiseen työsuhteeseen.

– Halusin KONEelle töihin, koska siellä minulla oli mahdollisuus saada kansainvälistä työkokemusta.

Kansainvälisyyden kiinnostaessa Jauhiainen haki Supplier Quality Engineeringin paikkaa KONEen Texasin tehtaalta. Vuonna 2016 Jauhiainen siirtyi Texasiin, jossa vietti seuraavat kaksi vuotta.

– Lähtiessäni Texasiin suunnitelmanani oli viettää siellä muutama vuosi, saada kokemusta ja palata takaisin Suomeen, missä perhe ja ystävät ovat.

Alun perin oli tarkoituksena viettää ulkomailla vain muutama vuosi ja palata takaisin Suomeen.

Paluu Suomeen tuli ajankohtaiseksi, kun Jauhiainen sai Suomesta Supplier Operations Project Managerin paikan, johon kuului tuotekehityksen projektien toimitusketjuista vastaaminen.

Nykyään Mia Jauhiainen työskentelee tuotekehityksen Project Managerina Hyvinkäällä. Project Managerina Jauhiaisen tehtäviin kuuluu uusien hissikomponenttien implementointia ja tutkimus- ja kehitysprojektien johtamista konseptivaiheesta tuotteistamisvaiheeseen.

– Tuotekehitys kiinnosti minua, koska siinä ollaan yrityksen osaamisen ytimessä ja KONE on valittu useasti yhdeksi maailman innovatiivisimmista yrityksistä.

Työelämän ja arjen tasapainottaminen

Mia Jauhiainen on aina pitänyt työelämän ja vapaa-ajan tasapainottamista erittäin tärkeänä. Hänen mukaansa tasapaino pitää löytää heti työelämän alussa, koska se on ainoa tapa, jolla välttyy pitkässä juoksussa loppuunpalamiselta. Loppuunpalamiset ovat yleistyneet Suomessa viime vuosina hälyttävästi. Jauhiainen itse tasapainottaa työelämää vapaa-ajan erilaisilla harrastuksilla ja koiran kanssa liikkumisella.

– Kun on koira huolehdittavana, ei voi tehdä jatkuvasti 12 tunnin työpäiviä. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin löytää tasapaino.

Lue lisää tuotantotekniikan ja tuotantotalouden opinnoista

Jaa tämä sivu

Joonas Rakkolainen esittelee käsissään kehittämäänsä tuotetta Atlas Care.

Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen kehitti innovatiivisen apuvälineen niskajumiin

SAMKin Vuoden Yrityskiihdyttämöyrittäjä Joonas Rakkolainen on kehittänyt yritystoiminnassaan apuvälineen, jolla hän hoiti aluksi omaa migreeniään.

Elina Jalonen seisoo tiiliseinän vieressä

SAMKista sairaanhoitajaksi Sydänsairaalaan

Elina Jalonen valmistui viime vuonna sairaanhoitajaksi SAMKista. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Rauman Lyseon lukiosta oli sairaanhoitajaksi opiskelu varma valinta, mutta paikkakunta opiskeluille oli vielä epäselvä.

Tiia Kenola seisoo SAMKin Porin kampuksen yhdyskäytävällä.

Yhdes-malli ja monimuotoiset harjoittelut: Tiia Kenolan matka sosionomiksi

Tiia Kenola on kokenut SAMKin sosionomiopinnot monipuolisina ja hyvät eväät tulevaisuuden työelämään antavina.