Etsi

Tuotantotalous ja -tekniikka

Koulutus tarjoaa laajat tiedot sekä tekniikasta että taloudesta. Opinnot antavat valmiudet toimia niin teollisuudessa kuin palvelutuotannossa sekä kehittävät edellytyksiä liikkeenjohdollisiin tehtäviin.

Insinööri (AMK)

240 opintopistettä
30 aloituspaikkaa
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Kampus: Satamakatu 26, Rauma

Tärkeät päivämäärät

Hakuaika: 20.3.–3.4.2019
Valintakoe: 29.5.2019
Opinnot alkavat: syksyllä 2019
Opinnot kestävät: noin 4 vuotta

Hakeminen Opintopolussa

Hakulomake täytetään hakuaikana Opintopolussa (myös lisätiedot koulutuksesta ja valintaperusteista):

Insinööri (AMK), Tuotantotalous ja -tekniikka, päivätoteutus, Rauma

Tuotantotalouden asiantuntijaksi

Kiinnostaako sinua teollisuusyrityksen toiminnan kokonaisvaltainen hallinta? Tuotantotalouden ja -tekniikan koulutusohjelma kouluttaa teollisuuden osaajia, joilla on ymmärrys niin liiketoiminnasta, tuotannosta kuin tuotetason teknisistä ratkaisuista. Koulutus koostuu perusopintojen lisäksi hyvän tekniikan ja liiketalouden osaamisen pohjan rakentavista ammattiopinnoissa, joiden jälkeen sinulla on mahdollisuus painottaa opintojasi syventävien ammattiopintojen kautta koneen- ja tuotesuunnitteluun, tuotannon ohjaukseen ja kehittämiseen, innovaatiotoimintaan tai esimerkiksi tekniseen kauppaan.

Tutustuthan myös SAMKin englanninkieliseen Industrial Management -koulutukseen.

Opiskelijamme työllistyvät

Tuotantotalouden ja -tekniikan opiskelijat työllistyvät hyvin. Voit työllistyä valmistuttuasi alueen yrityksiin, mutta työmahdollisuuksia tarjoutuu myös joko muualle Suomessa tai jopa ulkomailla. Koulutusohjelmasta valmistuneet suuntautuvat laajalti eri teollisuuksien yrityksiin suunnittelun, projekti- tai työnjohdon tehtävistä niin myyntipainotteisiin kuin erilaisiin kehitystehtäviin. Tuleva  tehtävänimikkeesi voi olla esimerkiksi projekti-insinööri, työnjohtaja, aluevastaava, tiimivastaava, aluepäällikkö, ostaja, myynti-insinööri ja suunnittelu-insinööri.

Ammattinimikkeitä

 • kehitys-, tuotekehitysinsinööri/-päällikkö
 • tuotantoinsinööri/-päällikkö
 • vienti-/myynti-insinööri/-päällikkö
 • yrittäjä
 • laatu-insinööri/laatupäällikkö

SAMK-kampus Rauma sijaitsee Rauman sataman vieressä Satamakadulla ja Suojantiellä.

Monipuolinen ja kansainvälinen kampus

SAMK-kampus Rauma toimii vuonna 2015 uudistetuissa tiloissa Satamakadulla ja Suojantiellä. Kampus on meriteknologian, kansainvälisen kaupan ja logistiikan opiskelukeskus.

 • 1500 opiskelijaa
 • Monialainen: liiketalous, merenkulku, sosiaali- ja terveysala, tekniikka
 • Kansainvälinen: englanninkielisiä bachelor- ja master-koulutuksia, noin 150 ulkomaalaista opiskelijaa vuosittain

Koulutuksen sisältö

 • talous ja johtaminen
 • tuotanto ja tekniikka
 • tuotesuunnittelu
 • tuotannon ohjaus ja kehittäminen
 • innovaatiotoiminta

Opintojaksoilla käytetään monimuoto-opetusta ja osa opinnoista toteutetaan projekteina yrityksille valintojesi mukaan.

Opetuskieli on pääasiallisesti suomi. Koulutuksessa on myös mahdollista suorittaa englanninkielisiä opintojaksoja.

Kansainvälistä kokemusta

Koulutusohjelmassa on erinomaiset mahdollisuudet opintojen suorittamiseen ulkomailla opiskelu- tai harjoitteluvaihdossa. Ulkomaille on helpoin lähteä johonkin SAMKin sadoista yhteistyökorkeakouluista. Ulkomailla suoritetut opinnot luetaan osaksi kotimaista tutkintoa. Kansainvälisyyttä SAMKin kampuksille tuovat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat sekä kansainväliset harjoittelijat.

 

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua suorittamaan insinöörin ylemmän AMK-tutkinnon, kun sinulle on kertynyt kolme vuotta alan työkokemusta insinööri (AMK) -tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Työelämäyhteistyö ja opinnäytetyö

SAMKissa sinulla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä yhteistyöprojekteja yritysten kanssa. Voit kartuttaa opintopisteitä projekteissa sekä luoda kontakteja työelämään. Oman yrityksen suunnittelu ja perustaminen on mahdollista yrityskiihdyttämön avulla.

Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa valmiuksiasi soveltaa tietojasi ja taitojasi ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyö liittyy aina oman ammattialan käytännön asiantuntijatehtävään. Suurin osa opinnäytetöistä tehdään toimeksiantajayrityksille ja tällä tavoin mahdollistetaan parempi verkottuminen työelämään.

Lisää aiheesta

| SAMK

Opiskelijamme työllistyvät: – Opintojaksojen tärkeyden huomaa vasta jälkeenpäin

SAMKin tuotantotalouden ja -tekniikan koulutuksesta Raumalta valmistunut Elina Seikola on työllistynyt levylämmönsiirtymiä valmistavaan yritykseen projektipäälliköksi. - Ala on tuntunut alusta lähtien minulle oikealta ja olen opiskeluni jälkeen päässyt tekemään oman alani töitä, mihin olen tietenkin tyytyväinen, hän kertoo.
| Opinnot ja opetus

”Tämä on ollut parasta oppimista.” Neljän kuukauden projekti huipentuu Kunnon Messut -tapahtumaan

Kunnon Messut on Raumalla järjestettävä terveyteen ja liikuntaan keskittyvä messutapahtuma. SAMKin yhdeksän opiskelijaa ovat vastanneet järjestelyistä osana opintojaan.

Kysy rohkeasti lisää koulutuksesta!

Tuotantotalouden yliopettajana SAMKissa vuodesta 2008 toiminut Niko Kandelin on kuin kotonaan Raumalla. Hän on koulutukseltaan tekniikan lisensiaatti, mutta opintojen varrella tärkeässä osassa on SAMKissa aikanaan suoritettu tuotantotalouden insinöörin tutkinto.

Nikon tehtäviin kuuluu tuotantotalouden ja -tekniikan koulutusohjelman OPS-vastaavan tehtävien lisäksi eri tuotantotalouden alan ammattiopintojen vetäminen. Opintojaksojen lisäksi Niko on kovasti kiinnostunut yritysten kanssa yhteistyössä toteutettavista projekteista, joista yksi hyvä esimerkki on vuosittain toteutuva TuotekehitysPaja.

Niko vastaa mielellään tuotantotalouden ja -tekniikan koulutukseen liittyviin kysymyksiin, joten laita hänelle rohkeasti viestiä tai rimpauta!

Yliopettaja Niko Kandelin

niko.kandelin@samk.fi | 044 710 3605

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta

hakijapalvelut@samk.fi
(02) 623 4801

Kampuksesi

SAMK-Kampus Rauma
Satamakatu 26
26100 Rauma

Kysy lisää koulutuksesta hakutoimistostamme

Anna meille palautetta

Anna palautetta

Löysitkö etsimäsi? Anna ruusuja tai risuja nettisivuistamme. Pyrimme alati kehittämään sivujamme, jotta voimme palvella käyttäjiämme paremmin. Siirry palautelomakkeeseen klikkaamalla alta.

Palautelomakkeeseen