Opinnäytetyö: W.I.C.K.E.D haastaa tapahtuma-alan ammattilaisia kannustaen asiakaslähtöisyyteen

Ajankohtaisen W.I.C.K.E.D. -viitekehyksen tapahtuma-alalle tänä syksynä luonut korkeakouluopiskelija Topias Myllynen, on kirjoittanut opinnäytetyössään yritystapahtumien sekä alan asiakastarpeiden ja -odotusten tulevaisuudesta.

Yleisnäkymä televisiostudiosta

Opinnäytetyöprosessin aikana Myllynen on tutkinut teoriapohjaisesti tapahtuma-alan ajankohtaisia asiakastarpeita ja -odotuksia, keskustellut niin alan asiakkaiden kuin ammattilaisten kanssa sekä paneutunut alan tulevaisuutta arvioiviin tutkimuksiin. Myllysen luoma W.I.C.K.E.D. -viitekehys pohjautuukin juuri alan tuoreimpaan informaatioon.

Syksyllä 2020 Myllynen suoritti opintojensa työharjoittelujakson Tampere-talon, vuonna 2019 perustetussa Events Tampere tapahtumatiimissä. Sittemmin keväällä 2021 opinnäytetyön aihe kävi selväksi Events Tampereen sekä Myllysen keskustelujen kautta, heidän nähdessään tarve alan tulevaisuuden asiakastarpeiden ja -odotusten tutkimukselle.

Teoriasta toimintaan

Opinnäytetyön teoriapohja sekä haastatteluista ilmi nousseet teemat loivat pohjan Myllysen W.I.C.K.E.D. -viitekehykselle, jonka hän lopulta rakensi opinnäytetyöprosessin aikana todetun tarpeen pohjalta. Myllyselle ilmeni, että vaikkakin asiakkaiden tarpeita ja ajatuksia tulevaisuudesta on kuultu ja kuunneltu, asiakkaiden ääni tarvitsi selkeän suuntaviivan. Näin alan toimijoiden toimintaa sekä kommunikaatiota voidaan tehostaa ja selkeyttää tulevaisuudessa. Viitekehys on ensisijaisesti luotu opinnäytetyön tilaajalle, Events Tampereelle, sekä yleisesti tapahtuma-alan toimijoiden käyttöön. W.I.C.K.E.D. -viitekehyksen monikäyttöisyys on kuitenkin huomattava alojen välillä, toimijasta riippumatta. Viitekehys selkeyttää ja ilmentää asiakastarpeiden ja -odotusten perustaa, joka alasta riippumattomasti teknologian edistyessä sekä maailman tilanteiden muuttuessa kehittyy.

W.I.C.K.E.D. -viitekehyksen pohjustaessa ja tukiessa tulevaisuuden asiakastarpeiden ja -odotusten ymmärrystä sekä niiden ammatillista kohtaamista, tulevaisuuden kokonaisvaltaiset vaikutukset asiakkaiden sekä toimijoiden kanssakäymiseen jäävät nähtäväksi. Myllysen työ vahvistaa, että omien asiakkaiden tarpeiden sekä -odotusten huomioiminen tulee lisätä viimeistään nyt jokaisen itseään kehittävän toimijan tavoitelistalle.

Tutustu Topias Myllysen opinnäytetyöhön Tutustu International Tourism Management -tutkinto-ohjelmaan Wicked

Jaa tämä sivu

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa olivat osaamisaluejohtaja Heikki Haaparanta (vas.), kumppanuuspäällikkö Tanja Vaitiniemi sekä Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi.

Vatajankoski rakentaa SAMKin kanssa kestävää energia-alan osaamista

SAMK ja Vatajankoski ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tähtää osaamisen vahvistamiseen ja yhteisten kehityshankkeiden toteuttamiseen.

CERNin edustajat Jan Janke (vasemmalla) ja Matthias Braeger saapuivat Poriin viime vuoden lopulla tutustumaan tiloihin ja keskustelemaan tapahtuman järjestelyistä. Kuvassa myös tapahtumaa koordinoiva opettaja Sara Kfouri Koskinen SAMKIsta.

CERN Spring Campus ensi kertaa Suomeen – SAMK isännöi tapahtumaa toukokuussa

Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus CERN järjestää vuotuisen CERN Spring Campus -tapahtuman ensi kertaa Suomessa. Toukokuussa 2025 SAMK isännöi tätä merkittävää kansainvälistä tapahtumaa, joka keskittyy tietojenkäsittelytieteisiin ja moderniin teknologiaan.

Matias Maja istuu pöydän ääressä ja tekee muistiinpanoja paperille.

Insinööriopiskelija Matias Majan opinnäytetyöaihe syntyi yrityksen tarpeista

Matias Maja on neljännen vuoden energiatekniikan insinööriopiskelija SAMKissa. Kotikaupunki tuntui Porista kotoisin olevalle Matiakselle hyvältä vaihtoehdolta opiskelujen suhteen, eikä se ole odotuksia pettänyt. Pian valmistuva insinööriopiskelija on ollut tyytyväinen SAMKin tarjoamiin puitteisiin sekä opetukseen.